Uluwatuh Tour

Uluwatu tour (sunset Bali tour)

Een afwisselende dag met prachtige stranden, betoverende verhalen, cultuur, dansen in trance, adembenemende zonsondergang en eventueel afgesloten met lekker (vis)eten op het strand.        Je bezoekt de Tanah Lot tempe, Pandawa Beach, Melasti Beach, Uluwatuh “sunset”  Tempel en maakt de Kecak and fire dance mee.

Tanah Lot

Gelegen op een prachtige rots voor de kust in het regentschap Tabanan, Bali, Tanah Lot of ‘Land aan de zee’, is een hindoe-heiligdom waarvan wordt aangenomen dat het ongeveer 500 jaar oud is. Een samensmelting van Balinese en hindoeïstische mythologie, de basis van de tempel is uitgehouwen met zeeslangen en biedt een natuurlijke bron van heilig water, waardoor bezoekers een esthetische en spirituele ervaring krijgen die anders is dan alle andere. De Tanah Lot-tempel ligt zo’n 300 meter  uit de kust van het eiland. Het is een van de zeven tempels langs de kust van Bali. In feite kun je vanuit deze prachtige rotstempel de Pura Ulu Watu-tempel op de kliffen in het zuiden zien, en een lange reeks azuurblauwe wateren in het westen. De Pura Tanah Lot (dagelijks zou gesticht zijn door de hindoepriester Nirartha, die in de zestiende eeuw van Java naar Bali voer. Naar verluidt werd hij naar deze plek gedirigeerd door een lichtstraal uit een heilige bron, maar zijn komst werd niet op prijs gesteld door de plaatselijke priester, die eiste dat deze rivaal verdween. Hierop mediteerde Nirartha zo intens dat hij de rots waarop hij zat, in zee duwde. Dit werd het eiland Tanah Lot. Hij wijdde zijn nieuwe onderkomen aan de god van de zee en veranderde zijn sjerp in giftige slangen om de plek te beschermen. Sindsdien is de Pura Tanah Lot een van de heiligste plaatsen op Bali.

Pandawa Beach en Melasti Beach

Wel eens een strand gezien waar apen rond huppelen? Twee prachtig witte strandjes met een helder blauwe zee. Eigenlijk zijn ze een van de allermooiste stranden van Bali. De ligging is fantastisch, ingeklemd tussen de hoge rotsen. geniet van de huizenhoge golven en de dansende surfers. We blijven hier niet te lang want er staan ons nog mooie dingen te wachten……

Uluwatu tempel

Uluwatu tempel

Uluwatu uitzicht

De avond begint en we rijden door richting Pura Luhur Uluwatu in het zuidelijkste puntje van het zuiden van Bali.   Deze belangrijke tempel van Bali ligt op een hoogte van zeventig meter aan de rand van een steile rots in de Indische Oceaan en is gebouwd op spectaculaire kliffen. Pura Luhur Uluwatu wordt ook wel bewaker van het zuidwesten genoemd. De tempel is gewijd aan de geesten van de zee en zou invloed op alle inwoners van Bali hebben. Het loopt tegen zonsondergang en het is inmiddels een gezellige drukte. We genieten van een adembenemende zonsondergang voordat de Kecak dans begint…..

Kecak and Fire Dance

Een klikkend geluid. Repeterend. Een trance. Dat is de kecak dans, of vuurdans. De basis van de kecakdans is een koor van mannen, zittend in een grote cirkel rondom het heilige vuur. Hun bovenlichaam is ontbloot. Om hun midden is een zwart-wit-rode sarong gebonden, de kleuren van de heilige drie-eenheid Brama, Visnu en Shiva. Je ruikt de wierook in de lucht, luistert naar het ritmische gezang  en ziet hoe de dansers in trance raken en als één geheel dansen……

De dag is bijna ten einde en je hebt de keuze…Daniel breng u terug naar uw hotel of u kunt nog heerlijk dineren op het strand van Jimbaran. (optioneel zonder meerprijs) Een prachtig schouwspel met honderden kaarsjes op het strand en heerlijk eten met de voeten in het zand.

Uluwatu tour 50,00 euro (excl. toegang kecak dance en eventueel diner op strand)

09:00- 20:30 (22:00 met diner))