Uluwatuh Tour

Vandaag wordt een afwisselende dag met prachtige stranden, betoverende verhalen, cultuur, dansen in trance en eventueel afgesloten met lekker (vis)eten. Tussendoor bezoeken we het GWK cultuurpark.

Nusa Dua Beach

We beginnen aan het begin van de middag en brengen een kort bezoekje aan de mooie witten stranden en het kristal heldere water van Nusa Dua. Aan deze prachtige lagune kun je even heerlijk ontspannen met een lunch of misschien zelfs wel een van de talrijke watersporten uitproberen.

We rijden door voor een bezoekje aan het Garuda Wisnu Kencana Cultural Park Het park is een  regionaal bedevaartsoord. Hier staat een beeld van de hindoegod Vishnu en de heilige Pahrayangan Somaka Giri waterbron. Deze bron heeft water dat rijk is aan mineralen, en er wordt geloofd dat het water helende krachten heeft.Als je tussen de kalkstenen pilaren de trappen van dit openluchttheater omhoog loopt, steekt een enorme vogel ver boven je uit. Deze mythologische vogel is Garuda, het rijdier van de hindoegod Wisnu, en is half mens en half adelaar. Alleen al het schitterende uitzicht over Jimbaran en de zuidkust van Bali maken het park een bezoekje waard.

Wel eens een strand gezien waar apen rond huppelen?  Een prachtig wit strandje met een helder blauwe zee. Eigenlijk is Padang Padang het allermooiste strand van Bali. De ligging is fantastisch, ingeklemd tussen de hoge rotsen. geniet van de huizenhoge golven en de dansende surfers. We kijken op ons gemak even rond voordat we aan het hoogtepunt van de dag toekomen.

Padang Padang

De avond begint en we rijden door richting Pura Luhur Uluwatu in het zuidelijkste puntje van het zuiden van Bali.   Deze belangrijke tempel van Bali ligt op een hoogte van zeventig meter aan de rand van een steile rots in de Indische Oceaan en is gebouwd op spectaculaire kliffen. Pura Luhur Uluwatu wordt ook wel bewaker van het zuidwesten genoemd. De tempel is gewijd aan de geesten van de zee en zou invloed op alle inwoners van Bali hebben. Het loopt tegen zonsondergang en het is inmiddels een gezellige drukte. We genieten van een adembenemende zonsondergang voordat de Kecak dans begint…..

Uluwatu view

Een klikkend geluid. Repeterend. Een trance. Dat is de kecak dans, of vuurdans. De basis van de kecakdans is een koor van mannen, zittend in een grote cirkel rondom het heilige vuur. Hun bovenlichaam is ontbloot. Om hun midden is een zwart-wit-rode sarong gebonden, de kleuren van de heilige drie-eenheid Brama, Visnu en Shiva. Je ruikt de wierook in de lucht, luistert naar het ritmische gezang  en ziet hoe de dansers in trance raken en als één geheel dansen…….

Kecak

De dag is bijna ten einde en hebben de keuze…Daniel breng u terug naar uw hotel of u kunt nog heerlijk dineren op het strand van Jimbaran. Een prachtig schouwspel met honderden kaarsjes op het strand en heerlijk eten met de voeten in het zand.

Uluwatuh tour 45,00 euro (excl. toegang Kecakdance, GWK Park )

Pickup time 10:00- 21:00 (22:00)