Gastenboek 2008-2017

Christina van Zuijlen   2017-10-24 15:07:57  Op 31 juli begon ons avontuur naar Bali. In de voorbereidingen kwamen wij in contact met Walter. Walter heeft ons geholpen met onze vakantie vorm te geven aan de hand van onze interesse. Wij zijn hem daar erg dankbaar voor, zelf hadden wij dit nooit zo kunnen organiseren. Op het vliegveld stond Gusti op ons te wachten om ons naar ons verblijf in Sanur te brengen. Een super chauffeur die vooral erg vriendelijk is, keurig rustig rijdt in het toch wat chaotisch verkeer. In totaal zijn wij 6 dagen met Gusti op pad geweest, wat een bijzondere plekken heeft hij ons laten zien. Wat een verassing toen hij ons uitnodigde bij zijn familie en dat we mee mochten naar een dorpsceremonie. De paar dagen dat we in Lovina verbleven hadden we Chauffeur Ogi. Ook zo`n topper die ons mee nam naar de watervallen. In de middag kregen we op zijn kampong kookles van zijn vrouw. Wat een bijzonder gastvrije mensen, dit heeft diepe indruk gemaakt. Wij hebben enorm genoten. Dus twijfel niet, als je Walter om advies vraagt dan ben je verzekerd van top vakantie met zeer betrouwbare Chauffeurs die al hun afspraken na komen.

Leo van Hest – 2017-10-16 23:43:49  op 10 september 2017 zijn wij aangekomen op Bali. Mijn vrouw mijn zus en ik zelf ik had via Walter geregeld dat wij graag een Nederlandssprekende chauffeur wilde hebben omdat ons Engels en zeker niet het Balinees goed onder de knie hebben!
Walter had contact genomen met Daniel en die zorgde voor een Nederlandssprekende Balinese chauffeur Gusti geheten een zeer nette en goede chauffeur die ons met een bord met mijn naam erop stond te wachten tussen wel 30 chauffeurs
Hij bracht ons dan ook naar ons hotel in Ubud
en vandaar uit hebben wij hele mooie tours gemaakt naar o.a. de reisvelden de waterval en naar een prachtig dorpje waar alles nog zo was als misschien wel 30 jaar terug ,waar wij een woning van een dorps bewoner mochten bekijken wat heel mooi was tevens zijn wij in de batik weverij wezen kijken en bij de Zilversmid waar allemaal Boeddha zilverwerk werd gemaakt voor ons stukken goedkoper dan in Nederland ,na 9 dagen Ubud en omstreken te hebben verkend zijn wij met Gusti naar ons tweede hotel gegaan in Sanur en vanuit Sanur hebben wij ook weer gebruik gemaakt van Gusti s diensten Deze chauffeur is een aanrader voor mensen die het Engels niet goed beheersen maar ook voor mensen die alleen maar Engels kunnen(Australiërs) wij willen dan ook vanuit Tilburg Walter Gusti en Daniel bedanken voor een fantastische vakantie mede door hun toedoen, het was onze eerste keer dat wij naar Bali gingen maar als het aan ons ligt niet de laatste keer de lange vlucht voor lief te nemen,
Een ding wil ik wel vermelden wij waren beperkt omdat wij een rolstoel voor mijn vrouw hadden i.v.m. haar handicap het geeft weleens problemen met het berijden van een rolstoel omdat Bali helemaal niet voor rolstoelers is aangepast o.a. grote winkels zoals Discovery in Kuta daar kun je alleen maar met de roltrap er is n.l. geen lift
De stoepen zijn waren kleun trajecten is bijna niet begaanbaar maar iedereen op Bali is zo bereidwillig om te helpen als ze zien dat je in de problemen zit, wat een vriendelijk en behulpzame mensen zijn dat toch ik kan alleen maar zeggen Terima Kasih en op zijn Balinees Suksemont

Matthieu&Tanja – 2017-10-14 13:10:22 Huwelijksreis met als gids/chauffeur, Nyoman.We zijn bijna 3 weken op stap geweest met Nyoman waarbij we door middel van dagtochten bijna heel Bali hebben mogen ontdekken.De uitstapjes met Nyoman waren super! Hij was altijd (ruim) op tijd en heeft ons heel veel laten zien.We zijn vereerd dat hij onze gids en chauffeur mocht zijn. Wat is hij behendig met zijn wagen in het soms nogal chaotische wegverkeer????. Ook is hij heel sympathiek.
Hij had altijd koude flesjes water bij en opfrisdoekjes indien nodig.We hebben een geweldige huwelijksreis naar Bali gehad mede dankzij Nyoman.We zijn van plan om in de toekomst nogmaals richting Bali te gaan. Mocht Nyoman nog rijden, dan zouden we hem absoluut weer als chauffeur/gids willen hebben.

John en mirjam – 2017-10-11 21:46:16 Wij zijn in september 2017 op vakantie geweest naar Bali. Via walter hebben we gevraagd of Daniel onze gids/chauffeur kon zijn voor zes dagen excursie, deze werd ons aangeraden door een kennis. Alle vragen en wensen waren vooraf bespreekbaar. Daniel kon niet alle dagen en heeft voor die dag Gung geregeld. Beide spreken zeer goed engels en weten alle goede plekjes van het eiland en weten er ook alles over te vertellen en uit te leggen, ook hebben ze gevoel voor humor en zijn goede chauffeurs. Mede door Daniel en Gung hebben we een hele goede vakantie gehad en hebben de goede plekjes van Bali gezien, nogmaals bedankt hiervoor. Alles is ook bespreekbaar en ze kunnen je heel goed adviseren in de mogelijkheden die het eiland te bieden heeft. Als we weer nar Bali zullen we zeker weer via Walter een van deze gids/chauffeur vragen of een ander die hij voorstelt.
John en Mirjam

Wilma – 2017-10-06 12:16:11 Wij zijn in september 2017 3 weken in Bali geweest, hadden bij eerdere reis al veel gezien maar wilden toch nog een dagje op stap. Omdat vele chauffeurs die maar al te graag een dagje met je willen reizen vaak niet alle ins en out kennen wilden we graag met een gids op stap. Kort voor ons vertrek via Walter (nogmaals dank voor alles!) een dag geboekt.
Daniel kwam ons keurig op tijd ophalen, de door ons gewenste bezoeken (waterpaleizen) konden helaas niet doorgaan door de situatie rondom de vulkaan Agung. Maar geen nood we hebben een geweldige dag gehad dankzij Daniel zijn vindingrijkheid.
Echt, als je op pad wilt en veel wilt zien (vooral ook minder toeristische plekken) EN veel over de lokale gebruiken wilt leren, dan moet je echt met Daniel op pad gaan, een echte aanrader!
Hij spreekt goed Engels, weet enorm veel en kent het eiland op zijn duimpje. Dank je wel Daniel!!

Danielle – 2017-09-29 15:48:10 In augustus hebben wij voor de eerst keer Bali bezocht en een aantal tours gedaan. In het zuiden zijn wij een dag met Daniel op pad geweest. Dat was een gezellige dag, Daniel is een ontzettend aardige man, die wel van een grap houdt! Heel leuk. We zijn in een wat minder toeristisch apenbos geweest, hebben tempels bezocht en door een mooi rijstveld gewandeld. Super goede dag!
In het noorden heeft Ogi ons mee op pad genomen. Hij heeft een heerlijke ruime wagen en heeft ons ook veel over het gewone leven op Bali verteld, iets wat wij erg leuk vonden.
We zijn met Ogi bij een waterval geweest, hebben tempels bezocht en hebben genoten van de prachtige rit door de bergen.
Beide gidsen spreken zeer goed Engels; zijn ontzettend aardig en behulpzaam. Het is fijn om gewoon lekker te genieten van je rit en je niet druk te hoeven maken waar je naar toe zou moeten gaan. Laat dat maar aan de gidsen over!
Dat wij ooit nog een keer terugkomen naar Bali is zeker en dan zal ik vast proberen weer met Daniel en Ogi te toeren! Danielle

Karin – 2017-09-27 08:35:58  In augustus zijn wij (2 volwassenen en 2 tieners) 6 dagen op pad geweest met Nyoman. Erg goed bevallen en Nyoman is een aanrader. We hebben hem alle dagen laten invullen, zodat hij handige combi’s kon maken en hij wist wanneer je het beste ergens heen kon (i.v.m. drukte).
In Lovina heeft hij op ons verzoek een hotel en een plaatselijke visser geregeld voor de dolfijnentrip.
Een goede chauffeur, een vriendelijke en bescheiden man. Hij kan prachtig vertellen over diverse echte Balinese dingen. Bedankt Nyoman en bedankt Walter! Karin

Iris En Julia – 2017-09-24 17:42:11 In Augustus zijn wij 4 dagen op pad geweest via Daniel. Ook hebben wij overnacht in Ubud en Lovina. We zijn 1 dag met Daniel zelf op pad geweest, een dag met Agung en twee dagen met Ogi. Met Daniel en agung hebben wij rond ubud rond gereden en hebben we hier de mooiste dingen gezien. Toen we met Ogi op pad gingen richting lovina hebben wij een heel ander deel van het eiland gezien. Wij vonden het noorden en Lovina het aller mooiste. Alle drie wisten ze van alles over Bali te vertellen wat super was. Ze hadden allemaal koud water voor ons wat heerlijk was als we een stuk hadden gelopen om dingen te kunnen zien. Deze tours waren voor ons de mooiste dagen op Bali! Bedankt allemaal. Iris en Julia

Anton, Fina, Laurens – 2017-09-22 20:11:59 Tijdens ons vijfde verblijf op Bali (september 2017), hebben we drie dagtrips geboekt bij Daniel. Omdat hij alle dagen bezet was, zijn we op pad gegaan met Agung. Tijdens de eerste ontmoeting, hebben we de inhoud van de trips besproken en hierna zijn we op pad gegaan. Ondanks dat we voorheen veel van het eiland hebben gezien, verraste Agung ons door allerlei nieuwe, bijzondere plekken te tonen. Tijdens de uitstapjes wist Agung veel te vertellen over de achtergronden van de bezienswaardigheden. We kijken terug op drie mooie, maar vooral ook gezellige dagen met Agung. Voor herhaling vatbaar! Anton,Fina en Laurens

Mirjam en Lisa – 2017-09-14 13:28:30 Mijn dochter en ik zijn in augustus 2017 op Bali geweest!
Wij hebben een geweldige vakantie gehad mede door de tours van Daniël . Wat een superfijne, lieve, enthousiaste man is het. We hebben aangegeven wat we graag wilden zien en dat is ook gebeurd! Wat ook prettig was is dat hij heel veilig rijdt.
Ik kan het echt iedereen aanbevelen en wat ik ook prettig vond je regelt alles via de mail in Nederland.

Cor – 2017-08-28 20:56:02 In de maand augustus 2017 met mijn gezin op Bali geweest.
Onze gids was wayan.
Wij waren echt mega blij met hem.
Hij is altijd stip op tijd, lekker actief en uiterst betrouwbaar in het verkeer.
Je merkt dat hij dit al een tijdje doet, weet echt overal goed de weg en weet wat leuk is om te doen met een jong gezin.
Geeft veel tips en heeft belangeloos de overtocht naar de gili eilanden voor de helft van het geld voor ons geregeld. kortom wij kunnen zeker Wayan aanraden !!!!!! Cor

Corina – 2017-08-24 12:11:36 We hebben een aantal zeer geslaagde trips gemaakt met Wayan en dat waren geweldig leuke en mooie dagen.
Wayan is een zeer vriendelijke en opgewekte jongen die zich heel bescheiden opstelt. Goede rijstijl en veel kennis over bezienswaardigheden en gebruiken op Bali.
Toen we een week naar de eilanden Nusa Lembongan en Gili T gingen konden we een koffer bij Wayan achterlaten, totdat we hem na die week weer troffen op Bali.
We gaan graag weer terug naar Bali en zullen dan zeker weer proberen Wayan als chauffeur/gids te boeken! Corina

Marianne – 2017-08-11 13:51:34 Wij zijn 2 dagen met Daniël over Bali gereden. Hij heeft ons veel mooie plekjes laten zien en was een goede chauffeur. Leuk dat hij vaak de kleinere wegen nam, zodat je echt veel van het eiland zag. Ik zou Daniël zeker aanbevelen!

Corina en Nicole – 2017-07-11 15:08:48 Via een collega het mailadres van Walter gekregen en via hem een gids/chauffeur geboekt voor Bali. Wij zijn maar 1 dagje weg geweest, omdat we op Java een vrij druk programma hadden. Wij hadden Gusti, die ook nog eens Nederlands spreekt! Samen ’s ochtends een plan opgesteld wat we wilden zien, en zo een leuke dat gehad. Echt aan te bevelen! We reden over rustige wegen, veel gezien. Ik kom zeker graag nog eens terug naar Bali, en dan weet ik jullie weer te vinden. Corina en Nicole

Thijs en Dian – 2017-07-10 10:59:12 Van onze 14-daagse vakantie op Bali zijn we 4 dagen met Wayan op pad geweest. Hij heeft onze vakantie helemaal compleet gemaakt.
Het is een erg goede chauffeur die zeer netjes rijdt en daarnaast ook nog eens een uitstekende gids. Hij spreek goed Engels en houd van humor. We hebben door hem erg veel plekken bezocht in 4 dagen. Wij vonden het erg fijn dat hij je naar plekken brengt waar zich weinig toeristen bevinden. Zo waren we bij zowel een Monkey Forest als een prachtige hoge waterval de enige toeristen! Dat leveren pas mooie plaatjes op.
En wat een prachtige lunchlocaties wist hij te vinden…
Ook hij zorgt voor voldoende water, koude washandjes en sarongs. Wij zullen iedereen die naar Bali gaat Wayan zeker aanraden! Thijs en Dian

Bart & Milou – 2017-07-06 15:57:10 Afgelopen drie weken hebben wij een rondreis gemaakt door Indonesië waarvan we 1 week op Bali hebben doorgebracht. In deze week hebben we 3 dagen de kans gehad om samen met Nyoman het eiland te verkennen. Wat hebben we genoten! Allereerst is Nyoman een hele vriendelijke en fijne gids/chauffeur! Hij kent alle ins- and outs van het eiland, stemt deze af op jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren en kan je een hoop vertellen over de dingen die je ziet/gaat zien. Daarnaast is hij een kundig chauffeur, heeft hij een fijne auto en ‘zorgt’ hij goed voor je met flesjes water/sarongs/etc. Wij hebben genoten van de tripjes met Nyoman en kunnen hem iedereen aanraden! Bart & Milou

Sander en Jilke – 2017-07-03 11:12:13 Wij zijn in April met Nyoman twee dagen weggeweest. Op aanraden van vrienden zijn we in contact gekomen met Walter en zodoende bij Nyoman terecht gekomen.Omdat we wel wat van Bali wilden zien maar niet wisten waar we moesten beginnen, is Nyoman twee avonden van te voren langs geweest bij het hotel om te overleggen wat we allemaal konden en wilden doen. Ook tijdens de trip zijn we op sommige plaatsen spontaan nog gestopt, en hebben we andere “afgesproken” plaatsen overgeslagen. Alles kon en mag en niets was een probleem. Wij gaven aan dat we verschillende tempels té toeristisch vonden en Nyoman kwam zelf met andere tempels die ook super mooi waren, maar dan een stuk minder druk waren. Koude flesjes waters en sarongs konden we gewoon lenen, en ook de vochtige doekjes voor bij de Monkey Forrest was heel erg fijn. Nyoman is erg vriendelijk, spreekt goed Engels en rijdt erg goed in het hectische verkeer. Al bij al een aanrader en mochten we nog eens teruggaan naar Bali, dan weten wij alvast wie we bellen!! Sander en Jikke

Corina – 2017-06-30 10:18:50 Wij hadden Daniël voor 5 dagen geboekt gedurende onze 15 daagse vakantie. Geen moment spijt van gehad! Daniël heeft ons alle delen van Bali laten zien, en zelfs meer als wat oorspronkelijk op de planning stond, afhankelijk van de tijd die we hadden. We hebben zowel de toeristische als de afgelegen plekjes gezien, iets wat je als toerist niet vaak zelf tegenkomt of weet. Daarom zeker een aanrader! Daniël is een aardige en zeer vriendelijke man met humor ,en duidelijk veel passie voor zijn werk, die goed en verstaanbaar Engels spreekt.
Ik raad Daniël echt met 200% aan om te boeken voor je vakantie, geen twijfel over mogelijk. Daniël bezit alle nodige certificaten en verzekeringen, waardoor je altijd goed zit. Niet elke gids op Bali heeft dat! Ook had hij altijd water en koude handdoekjes bij zodat je je kon opfrissen.
Wij hebben, mede dankzij Daniël, genoten van onze vakantie! Corina

Arjan en Lieke – 2017-06-29 08:30:47  Mede dankzij Daniel hebben wij een heerlijke vakantie gehad! Wij zijn 2 dagen met hem op pad geweest en 2 dagen met zijn collega Ogi. Tijdens deze dagen hebben we echt genoten! Zelf hadden we slechts een aantal locaties genoteerd welke we wilden zien, maar deze werden perfect aangevuld door Daniel. Hij heeft ons meegenomen naar een beklimming van Mount Batur, we hebben prachtige hotsprings gezien, traditionele dansen, watersport, rijstvelden en ga zo maar door. Hij wist alle plekjes perfect te vinden, kende de leuke lunch locaties en heeft ons veel over zijn land en de cultuur bijgebracht. Daniel, nogmaals bedankt voor deze fantastische ervaring en de manier waarop je dit voor ons verzorgd hebt! Walter, bedankt voor jou hulp hierbij! Wij hebben genoten. Groetjes, Lieke en Arjan

Liesbeth – 2017-06-27 12:09:05 Tijdens het verblijf op Bali ben ik 9 dagen met Nyoman op pad geweest. Ik had al een lijstje gemaakt met wat ik allemaal wilde zien en daar heeft Nyoman een indeling van gemaakt. Met 3 overnachtingen en een rustdag tussendoor was het mogelijk om Bali van zuid naar noord en oost naar west te ontdekken. Zowel de highlights als de minder bekende prachtige plekken. Heb Bali door de ogen van een Balinees kunnen zien. Nyoman spreekt goed Engels en is altijd keurig op tijd. Overal kan je stoppen en heb je de tijd aan jezelf om rustig de mooie bezienswaardigheden te zien. Ik kan Nyoman van harte aanbevelen. Liesbeth

Mayk en Joyce – 2017-06-26 16:53:11 Tijdens ons verblijf op Bali (Sanur) zijn wij op pad gegaan met Nyoman. Wij hebben enorm genoten van alles wat hij ons heeft laten zien. Wij zijn in totaal 6 keer met hem weggeweest van Noord naar midden en het Oosten van Bali. Wij hebben duidelijke uitleg gekregen van alles wat er te zien was. Wilde we ergens stoppen dan was ook dit geen enkel probleem. Zelf gaven we elke keer aan wat we zeker die dag wilde zien en hierom heen plande hij dan onze dag weg.
Hij is zeer prettig in de omgang, zijn Engels is goed. Zeer stipt op tijd en een veilige chauffeur. Wij kunnen hem zeker aanraden! Nyoman ontzettend bedankt voor de tijd die we met jou hebben gehad op Bali en Walter bedankt voor de bemiddeling hierin!
Groet Mayk en Joyce

Marion – 2017-06-24 21:49:17 Bij aankomst in Denpasar stond Daniel mij keurig op te wachten.
Een aardige vriendelijke man die mij netjes en veilig tot aan de deur van mijn Homestay in Ubud heeft gebracht. Het voelde meteen als Welkom in Bali !!!Van Ubud naar Lovina samen met Nyoman een fantastische dag gehad.
Ook hij was keurig op tijd. Heeft mij vele mooie plekjes laten zien.
Erg gezellig in omgang en vooral een veilige chauffeur.
TOP !! Van Lovina een 2 daagse reis naar Sanur samen met Daniel.
Ook dit was weer een bijzondere ervaring.
2 hele gezellige dagen gehad en Daniel heeft mij vele mooie plekjes laten zien.
Luisterde goed naar mijn wensen.
Ik wilde graag het minder toeristische Bali zien en Daniel heeft daar goed naar geluisterd.
Bij zijn familie koffie wezen drinken.
Het was voor mij een eer om door zijn familie ontvangen te worden.
TOP !! Toen ik weer naar huis moest hebben ze mij weer keurig netjes op de afgesproken tijd naar het vliegveld gebracht. Alleen maar lof over deze 2 heren.
Als je een chauffeur of gids nodig hebt niet twijfelen maar doen !! Walter bedankt dat je mij met deze 2 heren in contact hebt gebracht.
Het was TOP !!!! Marion

Jeff & An – 2017-06-20 20:35:23 We kunnen alle onderstaande reacties enkel beamen!Het was erg fijn dat Nyoman ons na de lange vlucht stond op te wachten op de luchthaven, om ons door het drukke verkeer naar ons hotel te brengen.We vonden Bali echt een fantastisch land, de cultuur, natuur, maar vooral ook de mensen.Mede door Daniel en Ogi was het een fantastische en onvergetelijke ervaring. Zij waren de perfecte gidsen voor ons. Ze hebben ons hun land en cultuur leren kennen door er met veel passie over te vertellen, ze lieten ons vrij in ons programma en vulden het aan met vele goeie tips door hun jaren lange ervaring.Alle 3 zijn het veilige en rustige chauffeurs, we hebben ons geen moment onveilig gevoeld.Wij willen eveneens Walter bedanken omdat hij ons kennis heeft laten maken met deze fantastische mensen die ervoor gezorgd hebben dat wij een super vakantie hebben gehad!
Jeff en An

Chris, Joke en Nick – 2017-06-16 19:53:30 Tijdens onze reis naar Bali zijn wij op pad geweest met Nyoman (2), Ogy en Wayan, stuk voor stuk uiterst vriendelijke en correcte chauffeurs die je meenemen om mooi Bali te laten zien. Van alle gemakken voorzien (water, verfrissingsdoekjes) in een prima auto rondgereden en prachtige plekken bezocht. Met Nyoman naar de Tanah Lot, Ulluwatu, diverse tempels en waterval. Met Ogy van Sanur naar Lovina en onderweg de meest mooie stops gemaakt, kronkelwegen gevolgd, tempels bezocht en een lokale heilige bron. Geweldig. Tot slot met Wayan de omgeving van Ubud verkent, waar hij met alle geduld op ons wachtte als wij ergens wilde rondkijken. Super.
Ook complimenten voor Walter die een groot deel voor heeft helpen uitstippelen vanuit Nederland, met tips en adviezen kwam, contact legde met Ogy, Nyoman en Wayan. Wij hebben hierdoor een geweldig trip gehad en kunnen dit iedereen aanraden op deze wijze. BEDANKT! Chris, Joke en Nick

Jolanda en Bo – 2017-06-14 07:01:04 2 dagen met Nyoman op pad geweest.
In overleg met Nyoman mooie en zelfs nog redelijk rustige nog niet door massa’s toeristische plekjes bezocht en gezamelijk 2 gezellige lunches genuttigd met een prachtig uitzicht.
Nyomam heeft ons zoveel over Bali en de Balinezen verteld en over de natuur e.d.
We hadden maar 11 nachten en dit was onze 1e Bali reis.
Zijn vakantie terug aan het voorbereiden later dit jaar en gaan zeker weer dag plannen met Nyoman.
Fijne rustige man die zeeeeeeer veilig is in het hectische verkeer.
Jolanda en Bo

Martin Nieuwenhuize – 2017-04-21 08:03:08 Ik ben dit jaar al weer voor de vierde keer met Nyoman de neef van Daniel op pad geweest.
Bij aankomst stond Nyoman op het vliegveld te wachten en het was leuk hem weer te zien, daarna op pad naar Ubud, een goede centraal gelegen plaats om trips te maken naar alle uithoeken van het eiland.
Verder met Nyoman weer drie mooie trips over het eiland gemaakt en vooral de omgeving van Belimbing, Pupuan en Munduk is erg mooi om te zien, nog weinig toerisme daar en prachtige rijstvelden onderweg. Ook weer op een aantal plaatsen geweest waar ik niet eerder was geweest en waar ook Nyoman zelf nog niet eerder was, leuk om een beetje te ontdekken.
Ook de feestdagen Nyepi en Galungan weer meegemaakt, erg bijzonder weer.
Nyoman is een goede chauffeur en gids, is gezellig in de omgang en spreekt goed engels en weet veel over het eiland en zijn gebruiken te vertellen.
Het was ook dit jaar weer fijn om met hem te reizen en ik kijk al weer uit naar volgend jaar.

Tom V. – 2017-04-20 09:55:09 We hadden Daniel geboekt voor rondreis van 3 dagen. Hij was perfect op tijd en luistert goed naar wat we willen doen en vooral wat we willen zien. Zeer aangename driver met een flinke dosis humor. ook voor de kids was hij zeer attent. dus zeker een aanrader. Bezocht April, 2017 Tom

Nick Torremans – 2017-04-17 11:13:27 Weer zeer fijne dagen doorgebracht met Daniël en Wayan. Zou hen zeker aanraden wanneer je een gids zoekt om je rond te leiden in Bali. Heel stipt, propere wagens, zeer vriendelijk met gevoel voor humor… Echt geweldig! Deze gidsen voegen zeker waarde toe tijdens je verblijf. Bedankt Walter, Daniël en Wayan! Nick

Meike H. – 2017-04-13 10:59:31 Tijdens onze vakantie op het prachtige Bali zijn we via Walter in contact gekomen met de chauffeurs Nyoman en Ogy. Beide hebben ze ons een dag rondgereden om van punt A naar B te komen. Het mooie was dat juist deze tripjes, een aanvulling waren op onze vakantie. Beide mannen hebben ons prachtige plekken laten zien en ze hebben ons zeer veel verteld over de Balinese cultuur. Zowel Nyoman, als Ogy zijn gezellig en hebben een goed gevoel voor humor. Ook rijden ze zeer veilig!
Als we weer terug gaan naar Bali, dan willen we heel graag weer gebruik willen maken van hun diensten!
Bezocht Maart, 2017 Meike

Marloes Uitdewilligen – 2017-03-20 15:13:21 In februari 2017 hebben we twee dagen gebruik gemaakt van de diensten van Daniel. Hij heeft ons met een mooie route van Ubud naar ons hotel in Lovina gebracht en twee dagen later van Lovina via de Braturtempel en de rijstvelden naar Sanur. Daniel is een goede gids, heeft een comfortabele auto en was steeds op tijd. Hij was zelfs om 9.30 in Lovina om ons daar op te halen, terwijl dit drie uur rijden van zijn huis is!
Ook fijn contact gehad met Walter, zeer snelle reacties. Beide TOP.

Very en Els – 2017-03-16 17:03:26 Daniël we hebben van je genoten : van je deskundige verhalen over religie en het leven op Bali : je geweldig goed uitbedachte trips ! Van je humor en van je zorg : altijd koud water bij je: koude washanden en sharongs voor de tempel bezoeken !
5 dagen heb je ons rond gereden en hebben we geluisterd naar je verhalen !
Heel erg bedankt : ook je lieftallige vrouw die ons heeft geleerd om
Offermandjes te maken!
Kortom: ontzettend bedankt ook namens Els
Groetjes
Very

Hans – 2017-03-15 15:45:49 Wij hebben 4 dagen met 4 personen met Daniel over Bali getoerd en zijn zeer tevreden. Daniel is niet alleen een zeer kundige gids maar ook een zeer plezierige gids om de dag mee door te brengen. Wij kunnen hem van harte aanbevelen!! Hans

Oktay Orhan – 2017-03-09 13:31:48 “Een huwelijksreis om nooit te vergeten” Ghusti Darmasana had voor mij de beste plekken uitgekozen waar geen toeristen kwamen, en ik moet eerlijk zeggen het was een plaatje om niet te vergeten.Het was een huwelijksreis waarbij Ghusti mij hielp de beste hotels te vinden voor een mooie prijsje. Walter en Ghusti BEDANKT! Bezocht Februari, 2017

Robert & Wendy – 2016-12-04 12:56:57 We hebben genoten van een prachtige vakantie op Bali. We hebben een hele leuke dagtocht gemaakt met Nyoman. Keurig op tijd arriveerde hij bij ons hotel en samen hebben we de dagplanning gemaakt. Heel leuk om Bali te verkennen met een local, zo kom je ook op andere mooie plekjes waar weinig toeristen zijn. Naast een leuke gids ook een goede chauffeur in het chaotische verkeer op Bali. Het contact via Nederland verliep ook heel fijn. Wij zullen er in de toekomst zeker nog eens gebruik van maken wanneer we terug gaan naar het geweldige Bali. Een aanrader! Grin

Ineke van der Stel – 2016-11-23 23:53:29

Terug van 3 weken Bali,een prachtige vakantie gehad mede dankzij onze chauffeur/gids Daniel.
Een humoristische, bescheiden en gepassioneerd man die veel weet te vertellen over Bali. Doe jezelf een plezier en vraag Daniel als gids.

Ludie en Rianne – 2016-11-11 19:55:59In oktober 3 weken genoten op het prachtige Bali.
We zijn opgehaald door Nyoman wat erg prettig is na zo’n lange vlucht, daarna verschillende dagjes weg geweest met Daniël en Nyoman.
Ze zijn allebei erg vriendelijk, bescheiden en spreken goed Engels.
Wat ook fijn is dat ze goed rijden en dat is best prettig in de chaos die erop de weg is, haha.
We hadden zelf al wat ideeën voor de dagtripjes, maar we lieten ons ook verrassen door de aanbevelingen van Daniël en Nyoman.
Voor een volgend verblijf zal ik zeker weer gebruik maken van de chauffeurs en aanbevelen bij ieder die naar Bali gaat!

Raymond en Mireille – 2016-11-01 18:49:06 Wij hebben afgelopen zomer Wayan als chauffeur en gids gehad. Een echte aanrader! Hij is uiterst vriendelijk, punctueel, bescheiden en spreekt goed Engels. Hij kent niet alleen alle hotspots van Bali, maar ook de minder toeristische bezienswaardigheden qua cultuur, natuur en avontuur. Ook is hij erg flexibel. Hij geeft tips en spitst zijn het programma geheel toe op je wensen. Wat wij heel prettig vonden was dat hij ons voor een prikkie ophaalde van de airport en ons ook weer wegbracht (met zelf geplukt fruit). wij kunnen hem van harte aanbevelen aan iedereen.

Anne – 2016-10-30 17:54:35 In oktober het mooie Bali bezocht, Daniël, Nyoman en nog een Nyoman hebben deze tijd onvergetelijk gemaakt!! Mooie tripjes gemaakt en gezien waarbij ze allemaal wat konden vertellen. Naast het feit dat ze netjes en verantwoordlijk rijden voel je je ook veilig met ze aan je zijde..
Ze zijn enthousiast en doen hun best om je een mooie dag te bezorgen.Kortom een echte aanrader!!

Tessa – 2016-10-18 20:16:29 Afgelopen september op vakantie geweest in Indonesië, daarbij ook Bali bezocht en hierbij Nyoman als gids mogen hebben. Aangezien wij eerst naar Sumatra gingen was onze aandacht wellicht niet helemaal uitgegaan naar wat wij wilde zien op Bali. Gelukkig wist Nyoman precies waar hij ons langs moest leiden om ons de mooiste plekjes van het eiland te laten zien. Mijn complimenten! Zeker een aanrader, erg vriendelijke gids met meer dan voldoende kennis van het Engels. Tessa

Rens van Diesen – 2016-10-18 08:41:17 Voor onze vakantie hebben wij contact met Daniel en Walter gezocht en gevraagd voor ons een programma samen te stellen, en dit is perfect geregeld.
Zo zijn we 3 complete dagen met Daniel op pad geweest, en heeft hij ook een overtocht naar de Gili eilanden en 2 overnachtingen daar geregeld.
Het is een heel vriendelijke man, spreekt een aardig woordje Engels en erg verantwoordelijk rijdt. Je hebt al snel een band met hem.
Hij weet je buiten de “toeristen tijd” om naar de bezienswaardigheden te brengen, waardoor je in alle rust kan genieten van de bezienswaardigheden in Bali. Aanrader is oost Bali waarbij de een waterval hebben gezien, het royal waterpalace en royal swimmingpool en het vergin beach hebben bezocht. Rens van Diesen

Rianne – 2016-10-06 15:23:45 We zijn tijdens onze vakantie een dag met Damiel weggeweest. Hij is een rustige, vriendelijke man met een aanstekelijke lach. Hij laat je alle plekken zien wat je wilt en heeft tips. Hij weet veel over Bali te vertellen. Hij was op tijd en heeft een mooie, nette bus. Zelfs doekjes en water om af te koelen. Ook voor onze dochter van 4 jaar was hij heel lief.
Zeker een aanrader! Rianne

Miranda van Osch – 2016-10-04 13:12:25 Wij hebben vorige week 1 dag van Daniel zijn diensten gebruik gemaakt en een halve dag van Nyoman. Allebei de dagen zijn prima verlopen. De heren waren keurig op tijd bij ons hotel, spraken duidelijk engels en waren zeer vriendelijk en uitstekende chauffeurs. Ze hebben ons prachtige plekjes laten zien en we zijn veel te weten gekomen over het leven in Bali. Een aanrader!! Miranda van Osch

Hannie en Jo – 2016-10-03 17:29:18

Wij zijn net terug van 3 weken Bali. We zijn 7 dagen met Nyoman op pad geweest. Hij is een prima gids, is altijd vrolijk en weet van je vakantie een onvergetelijke herrinering te maken. Hij is betrouwbaar, heeft een schone auto en uitstekende service.
Zeker een aanbeveling waard . Hannie en Jo

Marije & Sander – 2016-10-03 11:19:57

Wij zijn net terug uit Bali en hebben drie top dagen gehad met Nyoman! Echter een aanrader.

Gerard – 2016-09-21 20:02:00

We zijn paar x met Nyoman op daytrip geweest.
Het waren leuke dagen met Nyoman als gids.
Een rustige vriendelijke gids zeer veel wist te vertellen over het een en ander van zijn Bali.
Kortom zoek je een rustige spontane vriendelijke gids dan zou ik zeggen Nyoman.
Volgend jaar hebben wij Nyoman weer als gids dat is zeker. Gerard

Marion – 2016-09-18 14:41:15

Wij zijn in augustus op Bali geweest en hadden in Nederland al 4 dagen Nyoman geboekt.
Nyoman was altijd op tijd, reed rustig door het hectische verkeer en de auto was schoon. Hij had altijd water bij zich voor ons.
We hebben met hem besproken wat wij graag wilde bekijken en daar hebben we een soort van programma op gemaakt.
Nyoman spreekt redelijk Engels en gaf ons ook nog tips om dingen te bekijken of gaf een alternatief. Nyoman wist veel te vertellen en was oprecht geïnteresseerd en wellicht soms ook gechoqueerd, over hoe de dingen in Nederland geregeld zijn.
Als je een driver op Bali zoekt dan kunnen wij deze organisatie van harte aanbevelen. Marion

Martien & Patricia – 2016-09-17 21:48:44

Wij zochten voor Bali een chauffeur die ons naar een aantal verschillende locaties bracht. Via Walter zijn wij een aantal keer met Nyoman en één keer met Ogi op pad geweest. Dit ons ons uitstekend bevallen. Beide heren kennen het eiland op hun duimpje en spreken (redelijk) goed engels. Schone en nette auto’s en altijd keurig op tijd. Als je op zoek bent naar een goede en vriendelijke chauffeur, twijfel niet en neem contact op met Walter! Super!! Martien en Patricia

Carin & Mirella – 2016-09-16 12:31:38

Wij hebben in juni 2016 voor de 2e keer met Made opgetrokken. Wat was het leuk om hem weer te zien en het voelde weer als vanouds. Om hem als gids en chauffeur om je heen te hebben is als de sfeer op Bali: relaxed. Wij hebben het plan om snel weer terug te komen naar Bali en uiteraard vergeten we Made dan niet. Ga zo Door kerel. See you soon! Carin en Mirella

Esther en Paul – 2016-08-30 19:21:39

Wij hebben met ons gezin 2 dagen gereisd in het busje van Gushti – van Seminyak naar Lovina en Lovina – ubud waarbij tal van stops werden gemaakt door Gushti en we uitleg kregen over o.a. kruiden, cacao en de apen! Hele rustige man, rijdt zeer goed in het chaotische verkeer van Bali en was zeer behulpzaam. Hij spreekt Engels. Esther en Paul

Yvonne – 2016-08-30 09:36:32

We waren op Bali in de eerste week van augustus en we zijn twee dagen op stap geweest met Nyoman 1. Hij heeft ons zo veel mogelijk laten zien. Hij deed goede voorstellen en liet voldoende ruimte om onze wensen in te passen. Hij is een goede chauffeur, voorkomend en behulpzaam en spreekt goed Engels. Hij heeft veel verteld over het echte Bali, het Bali achter het toerisme. Achteraf zijn we blij dat we deze afspraken vooraf in Nederland al hadden vastgelegd via Walter.
Ga je naar Bali en wil je een gids….., vraag naar Nyoman 1.
Yvonne

Aad en Ingrid van der Weerd – 2016-08-15 19:36:59

Alweer een week terug uit het mooie Bali,we hebben 2 fijne dagen gehad met Gusthi die wij hadden geboekt via Walter, Gusthi is een fijne aardige man die veel kan vertellen over zijn Bali we hebben veel mooie plaatsen bezocht en veel gezien zoals de grote rijstvelden die worden beschermd door Unesco en natuurlijk verschillende tempels, Gusthi spreekt goed Nederlands wat toch wel fijn is als je de hele dag met hem op pad ben. Hij heeft een mooi busje met airco en komt op tijd naar het hotel om je op te halen,wij kunnen hem zeker aan bevelen als je op reis gaat naar het mooie Bali Aad en Ingrid

Lowie,Marion,Miquel en Celine – 2016-08-14 21:34:58

We hebben een onvergetelijke vakantie gehad op Bali met onze drivers Ogi en Gusthi. Via de Nederlandse contact persoon Walter heb ik veel, goed,snel en plezierig mail contact gehad over onze reis. Dit alleen al gaf heel veel vertrouwen en mag ook onderstreept worden: Een top service van Walter van begin tot einde. Ogi heeft ons het Noorden / Westen van Bali laten zien, en Gushti het midden en zuiden van Bali. Niets is te veel om aan je wensen te voldoen door Ogi en Gusthi, een perfecte service dus. Daarnaast altijd bescheiden, behulpzaam, vrolijk en opgewerkt. Bovendien zijn Ogi en Gusthi zeer betrouwbaar en kalm in het drukke verkeer van Bali. Gusthi spreekt uitstekend Nederlands,ideaal voor kinderen. We hebben een prachtige reis gehad, heel veel gezien, gedaan en genoten met 2 super chauffeurs uit Bali, mede dankzij Walter!. Bedankt Ogi, Gusthi en Walter en veel suc6 voor de toekomst. Groeten uit Meppel, Holland. Lowie en Marion

Margreet – 2016-08-14 19:21:10

Wij zijn 1 dag met Nyoman, 1 dag met Ogi en 1 dag met Daniel op pad geweest. Stuk voor stuk hele gezellige mannen die veel weten te vertellen over alles waar ze met je naartoe gaan, maar ook veel over het hindoeïsme, onderwijs en alles waarin we interesse toonden. Kwamen ruim op tijd bij onze accommodatie. Spreken alle drie goed engels. We kunnen ze van harte aanbevelen en we zullen zelf ook zeker de volgende keer weer gebruik maken van hun diensten Margreet

Fam. Lange – 2016-08-14 13:01:28

Wij zijn vier dagen op pad geweest met Daniel en hebben het super gehad. Hij heeft ons prachtige dingen laten zien. De dagen waren een combinatie van natuur en cultuur, met toeristische en niet-toeristische bezienswaardigheden. Daniel is een vriendelijke en gezellige man en ook een goede chauffeur in het chaotische verkeer van Bali. Dankzij Daniel hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad.

Wij zullen zeker nog een keer terug keren naar het mooie Bali en zullen dan weer gebruik maken van Daniel als gids.

Joyce Vogelsang – 2016-08-02 15:36:14

Bali 11 juli t/m 30 juli 2016

Wij hebben een super vakantie gehad op Bali mede dankzij Gusthi.
Het is een zeer vriendelijke, bescheiden man, niets is hem te veel.
Hij heeft onze 6 daagse rondreis verzorgd.Hij heeft ons overal naar toe gebracht. Werd het schema een beetje veranderd dan was dat voor hem geen enkel probleem.
Hij heeft ook veel informatie gegeven en stond altijd ruim voor tijd klaar met zijn bus om ons op te halen.
Als het regende had hij paraplu’s, hij kocht wat lekkere hapjes voor ons en had altijd water bij zich.
We hebben ook bij zijn ouders gegeten, dat was een leuke ervaring

Wij zullen hem zeker als gids aanbevelen als er vrienden van ons naar Bali zouden gaan.

Joyce

José – 2016-07-11 12:23:26

Alweer een week terug in ons koude landje 🙁
Weer heerlijk dagen met Daniel gehad en ik zou zeggen maar weer op naar de volgende keer!
Daniel wilde graag Nederlands met mij spreken en dat lukt hem aardig! Zet m op! Jose

Mervin & Jolien – 2016-07-08 15:34:25

Wij zijn in juni 2 dagen met Gusti op rond trip geweest in Bali. Wij hebben 2 geweldige dagen gehad! Gusti is een zeer betrouwbare en vriendelijke gids. Spreekt daarnaast ook nog eens goed Nederlands! Gusti denkt mee, heeft goede ideeën wat leuk is om te bezichtigen in Bali. Hij weet over alles in Bali wel wat te vertellen.
Kortom zeker een aanrader om samen met Gusti op pad te gaan!!! Mervin en Jolien

rudi en jolanda – 2016-07-05 16:45:23

bijna weeral een week terug van het mooie bali,weederom voor de derde keer op stap geweest met nyoman2 het is altijd een feest om met hem op stap te gaan,snappen soms niet waar hij al die kennis vandaan haalt,geweldig,hellaas is het weer voorbij en wie weet wat we in de toekomst nog gaan doen als het bali wordt infomeren we via walter weer om nyoman als gids en goede vriend te boeken.dank jullie wel voor de super service en vriendelijkheid enzv…… bye bye geweldige tijd gehad.vele groetjes Rudi en Jolanda

Arnold en Marian – 2016-07-03 19:10:43

Via Daniël zijn we aan de chauffeur Gusti gekomen hij heeft ons 4 geweldige dagen bezorgt in Juni en hij spreek ook goed Nederlands en hij heeft onze reis naar Bali onvergetelijk gemaakt.

Bedankt Gusti je bent geweldig!!!!
Arnold en Marian

Hellen en Wil – 2016-07-03 18:43:53

We zijn 3 en 4 juni 2 dagen met Nyoman 1 op pad geweest. We hebben het via Walter geboekt. Het is ons super goed bevallen. We zijn overal geweest waar we graag naar toe wilde en Nyoman had ook nog prima tips voor leuke plekken. We zijn zelfs met hem naar zijn dorp en huis geweest, waar we gastvrij door zijn vrouw werden ontvangen. Nyoman is een rustige en goede chauffeur, was steeds stipt op tijd en erg bescheiden. We hebben erg genoten van alles wat hij ons op Bali heeft laten zien.
Nyoman 1 bedankt!
Hellen en Wil

Wesley & Alyssia – 2016-07-01 22:29:37

Wij hebben twee dagen een privé tour gehad met Daniël. Hij heeft ons echt de allermooiste dingen laten zien. De toeristische plekken die je gezien moet hebben op Bali, maar ook de rustige plekjes waar geen toeristen zijn. Op deze plekken kan je hele mooie foto’s maken en het fijne is juist dat er geen andere toeristen zijn.

Wij willen jullie Daniël echt aanraden als privé chauffeur!!

Thank you Daniel. Alyssia en Wesley

Arnaud en Hayke – 2016-06-29 21:56:27

Eind mei twee weken op Bali geweest. Zowel met Daniel als Nyoman trips gehad en over beide zeer tevreden. Goede auto’s, vriendelijk en gastvrij! Zeker aan te raden
Arnold vd Eeden – 2016-06-26 16:48:50

We zijn net terug uit Bali. Wij hebben 2 keer een dagtrip gemaakt met Daniel. We hadden geen betere keus kunnen maken. Het waren twee mooie dagen, waar Daniel ons naar vele mooie plekjes heeft gebracht. Ook weet Daniel ontzettend veel te vertellen over de plaatsen en dingen die je onderweg tegenkomt. Volgend jaar komen we terug en zullen zeker weer een beroep doen op Daniel.

Daniel bedankt je bent een topper!!
. – zondag 19 juni 2016

Als ik alle berichten uit het gastenboek lees, zou ik bijna denken ik heb hier niets meer aan toe te voegen. Alles staat al beschreven, en het is waar!
Vanaf het moment van reserveren voor de dagen met Daniél, via Walter, tot aan het moment dat we -helaas- weer naar de luchthaven werden gebracht, kan ik alleen maar omschrijven als, fantastisch !!
Mocht ik ooit nog eens de gelegenheid hebben om terug te gaan naar Bali, doe ik het exact op de zelfde manier. Margot

Marga en Fam. – 2016-05-30 10:12:14

Terug van twee weken Bali en net als velen via Walter Daniël ” geboekt”………we hadden geen betere keus kunnen maken!
Alle positieve reviews zijn waar…hij is serieus , voorzichtig, welbespraakt, flexibel, grappig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dankzij Daniël hebben we een goede indruk van Bali gekregen en kijken met veel genoegen terug op onze tripjes met hem.
Daniël…..ontzettend bedankt !!!!! Cool Smile Marga

Fam Valstar – 2016-05-18 19:48:28

Voor de tweede keer met Daniel op pad geweest ,het was weer een hele belevenis , van alles gezien en gedaan.Daniel is een zeer betrouwbare en vrolijke gids,weet waar hij het over heeft en probeert het voor zijn gasten zo comfortabel mogelijk te maken.
Net zoals de eerste keer zijn we zeer tevreden over Daniel ,voor ons is Bali niet compleet zonder hem als gids en chauffeur,Daniel bedankt voor alle mooie dagen en nogmaals excuses voor het achterlicht.

pierre monique pup tommy – 2016-05-17 20:57:20

In de periode april/mei 2016 een week opgetrokken met gids/chauffeur GUSTHI.

Gusthi heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een fantastische reis. Wij waren met onze kinderen van 11 en 12 jaar oud. De reis stond in het teken van de kinderen, hun eerste verre reis buiten Europa.

Je kunt gerust alles aan Gusthi overlaten. Wij hebben 4 dagtrips met hem gemaakt en hij haalde en bracht ons naar het vliegveld. Of je nu de reis en bezienswaardigheden hebt voorbereid of niet maakt niet zoveel uit. Je bespreekt wat je wel en niet wilt zien en bepaalt dan samen een route.

Zonder aarzeling kan ik iedereen Gusthi aanraden. Monique

Bert & Nelly – 2016-05-08 15:52:00

Weer thuis na drie weken op het mooie Bali te zijn geweest, kijken we tevreden terug op onze mooie vakantie. Op zoek naar een betrouwbare gids zijn we via Daniël in contact gekomen met Gusti. Met hem zijn we vier dagen op pad geweest en hebben veel van het eiland en de cultuur mogen zien en meemaken. Gusti spreekt uitstekend Nederlands en weet overal voldoende uitleg te geven. In de omgang klikte het meteen, hij is altijd vriendelijk en goed gehumeurd, verder is het een prima chauffeur die de mooiste routes weet. Wij hebben geluk gehad omdat we ter plaatse nog hebben kunnen boeken. Heeft u vaststaande plannen om naar Bali op vakantie te gaan, dan raden wij aan om Gusti op tijd te vast te leggen.

Ronald en Jikke – 2016-05-08 12:27:40

Dit weekend terug gekomen vanuit het fantastische Bali. Hebben 2 dagen een rondtrip gedaan met Nyoman. Wij zijn heel erg blij dat we hem hebben leren kennen. Een fantastische chauffeur en gids die alles doet om het je aangenaam te maken. Wij hadden niet veel wensen vooraf maar wat we wilden zien heeft hij ons laten zien met fantastische extra’s. De onbekende weggetjes met adembenemende natuurschoon waren een aantal van die extra’s.
Tussendoor nog even in zijn woonplaats geweest voor een korte stop en daar kennisgemaakt met zijn moeder en prachtige kleine dochtertje. Op de laatste dag had zijn vrouw s’ochtends speciaal voor ons Mangosteen vruchten geplukt bij hun uit de tuin.

Suksumat Nyoman
Ik kan Nyoman iedereen aanbevelen Ronald en Jikke

Jill en Jim – 2016-05-08 00:24:00

In een woord; WAUW!!
wat hebben wij heerlijke dagen in het prachtige Bali beleefd met Daniel. Hij rijdt super veilig en altijd in voor een geintje.
Weet de mooiste plekjes op Bali, en voldoet totaal aan jouw wensen. Wij hopen om snel weer terug te keren naar Bali, we zijn ons hart verloren aan het eiland, en dat komt grotendeels door Daniel!!

Sander en Annemarie – 2016-04-16 15:42:40

Afgelopen week zijn wij vier dagen op pad geweest met Daniel. Binnen een mum van tijd heb je een klik met Daniel. Wat wij vooral fijn vonden is dat Daniel honderduit kan vertellen over het eiland, de geschiedenis, de gewoonten en de cultuur van het eiland. Zo zijn we veel te weten gekomen over het Hindoeisme. Je kunt de dagen invullen zoals je zelf wilt; Daniel weet op basis van je wensen altijd een mooie route uit te stippelen, en geeft onderweg ook nog tips over andere bijzondere plekken die je kunt bezoeken. Dan past hij de reis gewoon aan. We hebben Daniel leren kennen als een zeer vriendelijke man, waarmee je ook nog eens flink kunt lachen. Een betrouwbare chauffeur, die je de dag laat invullen zoals je het zelf wil. Daniel, we komen zeker terug naar je prachtige eiland, en dan zullen we zeker weer van jouw diensten gebruik maken !
Sander en Annemarie

Torremans – 2016-04-04 16:58:05

De voorbije week zijn we 4 dagen op pad geweest met Nyoman (Nym). Ook verzorgde hij ons luchthavenvervoer, de verhuis van hotel naar hotel van onze dochter/vriendin… Hij staat altijd zeer stipt voor je klaar. Nym is zo’n vriendelijke man waarbij je jezelf onmiddellijk op je gemak voelt, hij spreekt je vanaf het begin aan met je voornaam, is altijd rustig en bereid om al je vragen te beantwoorden. Hij toonde ons toeristische maar zeker ook niet toeristische plekjes (soms waren we zelfs de enige toeristen zoals bij een vriend van hem die aan zoutwinning deed). Zijn auto was altijd proper, voorzien van water, natte doekjes,… Op korte tijd is ons gezin erg op hem gesteld geraakt. Niets was hem teveel gevraagd. We zullen nog dikwijls aan Nym terugdenken!

Nick, Karin, Hanne, Nathalie, Sarah, Tine en Lea/A>
Jan Hultink – 2016-03-18 11:51:27

We zijn begin maart 2016 vier dagen op pad geweest met Gusti. Hij was onze Nederlands sprekende gids die ons bijna alle hoogtepunten op Bali heeft laten zien. Gusti is een vriendelijke, aardige en rustige man en bovenal een goede chauffeur. Hij heeft de Nederlandse taal zich zelf eigen gemaakt. Wij hebben erg van hem genoten. Hij kent het eiland op z’n duimpje en laat je werkelijk alle mooie plekken op Bali zien. Wij hadden thuis wel een aantal highlights genoteerd en deze aan Gusti voorgelegd. Hij wist ze vrijwel allemaal te combineren tot voor ons een viertal onvergetelijk mooie dagtrips. Er zaten twee dagen bij dat hij ons pas tegen acht uur ’s-avonds bij het hotel af had geleverd. Wij hadden zowel op de site van ons hotel “Mercure Resort Sanur” als op de site van Daniel positieve reviews over Gusti gelezen, vandaar dat wij hem via de Nederlands sprekende Walter (wlmess@live.nl) hebben geboekt. Als je Walter mailt heb je zeer snel bericht terug. Dit werkt super. Grin Jan Hultink
Jan Molenberg – 2016-03-07 15:59:20

Wij zijn in februari 5 dagen op stap geweest met Daniël.
Het contact verliep uitstekend via Walter. Fijn een Nederlands aanspreekpunt te hebben.
Vanaf het eerste ogenblik klikte het met Daniël.
Hij stond op het vliegveld op ons te wachten en we wisten meteen dat het goed was. Wat een lieve, vrolijke, attente man. Daniël heeft ons heel veel mooie plekjes van Bali laten zien, toeristisch en niet toeristisch. We waren hier al eerder, maar hebben nu pas de ziel van Bali gevoeld. Hij heeft ons heel veel verteld over de religie en de gebruiken op Bali. Heel bijzonder was het dat wij samen met zijn gezin deel hebben genomen aan een ceremonie in een tempel waar verder niemand was.
Dat moment is ons heel dierbaar.
Daniël heeft ons heel secuur door het hectische verkeer van Bali geloodst en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld.
Lieve Daniël, heel veel dank voor de mooie dagen die we samen hebben doorgebracht op jouw prachtige Bali.
Hartelijke groeten en veel liefs.
Hopelijk tot ziens!Jan en Ria

Eef klaassen – 2016-02-14 12:28:36

Wij zijn weer terug na een maand Bali in januari en februari 2016.
We hebben voor onze toertochten uitsluitend gebruik gemaakt van Gusti, een vriend van Daniël, omdat hij erg rustig is, erg sympathiek, geduldig, veilig rijdt en heel veel van zijn eiland weet en bovendien goed NL spreekt. Je kan met een gerust hart met Gusti in zee gaan. Hij is er mede de oorzaak van geweest dat deze reis voor ons onvergetelijk is geworden. We zijn een keer of 8 met hem op reis gegaan. Een absolute aanrader.
Nogmaals, Walter hartelijke dank voor je bemiddeling.
Wink Hannie en Eef Klaassen
Johan Schurer – 2016-01-04 20:38:31

Drie dagen op stap met Daniël heeft ons een aardig beeld opgeleverd van veel culturele aspecten van Bali. We hebben ons laten leiden door Daniël die ons naar een verscheidenheid aan interessante bezienswaardigheden heeft gebracht. De sfeer was steeds open en ontspannen. Een volgende keer zullen we hem zeker weer vragen ons nog meer van Bali te laten zien. Johan
Kevin en Charlotte – 2016-01-04 18:58:51

Hoi, het is al een tijdje geleden maar eindelijk kunnen we een feedback posten. In Oktober hebben we Walter gecontacteerd welke ons heeft geholpen met tips en het plannen van onze Driver/gids tijdens onze trip in Bali. Waarvoor dank aan Walter!

We hebben een trip door bali gemaakt van Sanur naar Lovina naar Gili Trawagan en terug naar Sanur. Voor tijdens ons verblijf in Sanur hebben we uitstapjes uitgevoerd met Nyoman. Nyoman is een zeer voorzichtige chauffeur! Hij excuseerde zich zelf als hij door een putje reed Grin

Als gids heeft Nyoman ons naar mooie plekjes gebracht en stopte hij waar wij het zelf wouden.Jammer dat hij niet overal mee naar binnen mocht wegens hun verplichtingen met hun religie. Verder kan ik zeker Nyoman aanraden aks Driver en gids! Dankzij Nyoman zullen we onze trip nar Bali zeker niet vergeten.

Nyoman Thank you for the nice trip !

Meindert en Marna – 2015-12-22 19:01:31

Voor het eerst op Bali geweest, een onvergetelijke ervaring, wat een prachtig eiland.
Mooie natuur, lieve mensen en veel mooie dingen om te bekijken.
Via internet kwamen wij op het spoor van deze website.
Dat leek ons handig om via Nederland vast wat voor daar te regelen.
Een groot succes, zoals later bleek. Wij zijn 2 dagen met Daniel op pad geweest. Alle toeristische plekjes bezocht, maar ook het echte Bali.
Zijn bij zijn oom en tante wezen koffiedrinken en hebben daar een rondleiding gehad. Fijn te weten hoe de mensen daar leven.
Daniel (en ook nog een halve dag met zijn neef) heeft ons naar plekjes gebracht die wij nooit meer vergeten. Met name de lunch met uitzicht over de rijstvelden ,onvergetelijk.
Daniel heeft veel verteld en ook veel foto’s van ons gemaakt, wat ook heel prettig is.
Kortom, wij kunnen Daniel (en zijn neef) van harte aanbevelen.
Lieve groetjes,
Mijndert en Marna
Rob en Karin – 2015-12-18 12:03:09

We hebben onze vakantie op bali 4 dagen met Daniel door gebracht. Dit waren 4 geweldige dagen, we hebben veel mooie plekjes van Bali gezien. Er werd rekening gehouden met wat wij graag wilde zien, daarbij had Daniel goede tips. Alles ging in overleg. Prima chauffeur met humor en altijd netjes op tijd op de afgesproken plaats.
Bij een volgende vakantie op bali zullen we zeker Daniel weer vragen om ons nog meer van bali te laten zien.
Bedankt voor de leuke, gezellige dagen. Rob en Karin
Imke Moestro – 2015-12-17 09:28:44

Een hartelijke dank aan Gusti, onze Nederlandssprekende Balinese gids. We wilden de authentieke Bali zien, proeven, beleven en ervaren. Ver weg van alle massa toeristische plekken maar de echte Bali zien. We hebben ons compleet laten verrassen door Gusti. Het was elke dag een mooi avontuur en hebben intens genoten.
Op onze laatste dag mochten we de verjaardagsceremonie van Gusti’s zonen meemaken. Dit was een geweldige en onvergetelijke ervaring. We zijn teruggekeerd naar NL met Balinese Blessings.
Gusti heeft ons zwaar verwend om ons zijn Paradijs, de authentieke Bali te laten zien en proeven. Imke Moestro
Ena en Ellen Visser – 2015-12-08 15:01:32

Voor het eerst op Bali. Via Walter 4 dagen geboekt om met Daniel op pad te gaan. Het waren 4 topdagen. Niets was Daniel te veel. We zijn zelfs nog naar een ceremonie van een crematie geweest wat eigenlijk niet op het programma stond. Heel bijzonder om bij te wonen.
We hebben veel van het eiland gezien. Echter lang nog niet alles. We hopen zeker nog een keer terug te komen en hopen dan weer van de diensten van Daniel gebruik te kunnen maken.
Daniel bedankt voor alles Ena en Ellen
José – 2015-11-30 23:40:54

Weer 3 heerlijke dagen met Daniel gehad!
Door toeval op het strand een crematieceremonie gezien. Een nieuw park bezocht, het was weer fantastisch!
Tot volgend jaar! José
Bouman – 2015-11-08 20:33:56

We hebben echt een onvergetelijke vakantie gehad. Eén woord… geweldig!
Wij zijn vier dagen met Wayan op pad geweest. Wayan hebben we leren kennen als een hele aardige man met het hart op de juiste plaats. Hij liet ons leuke plekjes zien en reed erg goed zeker in vergelijking met sommige andere mensen in Bali. In het begin waren de plekken iets te commercieel en te druk naar onze zin en dat hebben wij aangegeven bij Wayan, waarbij hij gelijk andere, rustige plekken liet zien. Voor hem was het ook even aftasten waar onze behoefte lag.

We zagen een Balinese dans, mooie watervallen, veel tempels, mooie badinrichting (De naam klinkt raar, maar het is het bezoeken waard.). Bijna hadden we een crematie meegemaakt, maar dat vonden wij zelf niet gepast om dat bij te wonen. Verder was het fantastisch! We gaan volgend jaar weer terug!
Arno
Martin – 2015-11-03 10:53:03

Ik ben dit jaar voor de derde keer op rij 4 dagen met Nyoman op pad geweest.
Nyoman is een rustige kerel die goed de weg weet op het eiland en ook goed en rustig rijdt en overal de tijd voor neemt.
We zijn dit jaar zelfs op een paar plaatsen geweest waar Nyoman zelf ook nog niet was geweest, o.a. het stuk van Amlapura naar Amed langs de kust route, een totaal ander landschap daar dan je normaal ziet.( in het Oosten )
De mooiste trip was dit jaar toch weer het gebied van Munduk, Pupuan en Belimbing, nog haast geen toeristen maar wel prachtige natuur en overal om je heen prachtige rijstvelden.
Ga over anderhalf jaar weer naar Bali en ga dan ook zeker weer met Nyoman op pad, top kerel.
Nog een tip, op 28 maart 2017 is het Nypi en op 5 april 2017 is het Galungan, twee bijzondere feestdagen op Bali die je dan in één vakantie kan combineren.
Ik raad iedereen aan om gebruik te maken van de diensten van Nyoman en ook Walter wederom bedankt voor de reservering.
Tot over anderhalf jaar.
Martin
Wendy en René – 2015-10-21 19:27:40

We zijn 4 dagen met Nyoman op pad geweest en wat een plezier hebben we gehad!
Altijd keurig op tijd, goed gehumeurd en in voor een praatje en een lolletje.
Met Nyoman veel mooie en bijzondere plaatsen bezocht en altijd een verhaal en uitleg erbij.
Mooie dagen met een fijne, zorgzame en hartverwarmende Nyoman, wij raden hem zeker aan bij mensen die naar Bali gaan..
Ook de bemiddeling van Walter is geweldig, wat is het fijn om dit vooraf te kunnen doen in je eigen taal.

Lieve mensen, dank jullie wel voor de fijne en mooie dagen!! Wendy en René
Ad en Jose – 2015-10-19 21:11:45

Wij zijn 4 dagen met Gusthi op pad geweest.
Geweldig ook omdat hij nederlands spreekt.
Alles wat we wilde zien hebben we bezocht.
Heel weinig andere touristen tegen gekomen.
Ook ging hij met ons mee naar sjakie tarus wat wij heel knap van hem vonden.
Als we weer gaan gaan we weer voor Gusthi.
Om de taal want ook Daniel is erg goed in zijn vak.
Dank je wel voor de geweldige dagen.
Ook Walter weer ontzettend bedankt voor de super service. Ad en Jose
Jolien en Philippe – 2015-10-11 18:06:56

Wij hebben een super leuke tijd gehad met Nyoman! Normaal gezien hadden we hem voor twee dagen geboekt maar door het grote succes werden dit er al gauw drie.

Nyoman was steeds stipt op tijd en ook de uitstapjes waren altijd heel interessant. Zijn uitleg was steeds een meerwaarde en ook over het dagdagelijkse leven in Bali hebben we heel wat bijgeleerd. We mochten hem echt alles vragen.

Nyoman is de goedheid zelve en zijn altijd aanwezige glimlach werkt erg aanstekelijk! We beschouwen Nyoman ondertussen als een echte vriend (ook op Facebook) en hebben hem ondertussen ook al aan enkele vrienden aangeraden die naar Bali reisden.

We willen ook Walter nog een keer bedanken om ons in contact te brengen met deze goedlachse, eerlijke man met een groot hart!
Sander & Eline – 2015-10-10 20:37:46

Wat een fijne hartelijke man is Daniel. Daniel, zijn ‘westerse’ chauffeursnaam die hij ooit heeft gekregen bij een werkgever. Daniel, ofwel Nyoman heeft onze ogen verder geopend voor Bali. Wij vroegen veel, en Daniel vertelde ons honderduit over het Hindoeïstische geloof en de cultuur en natuur op Bali. Hij spreekt goed Engels, en hij kent heel veel Nederlandse woorden. Niet alleen lekker, en dankjewel.

We hebben er voor gekozen om 3 dagen een chauffeur te nemen en we zijn erg blij geweest met de keuze voor Daniel. We kozen zelf waar we heen wilden, en we overlegden met Daniel of het mogelijk was op die dag. Hij liet ons dan ook niet de meest toeristische plekjes zien. Dat wilden wij graag.

Ik lees in de comments dat men Daniel erg veilig vonden rijden. Dat vonden wij dus ook. Ze rijden als malloten op het eiland, maar Daniel is zuinig op zijn leven en zijn (nieuwe) auto. Op zijn auto vonden we ook de naam Walter en Lida terug. Dit zijn zijn kennissen uit Nederland, die ook deze site beheren, en waar mijn vriendin eerst overleg mee heeft gehad, om vervolgens Daniel te boeken bij Walter als vaste chauffeur voor onze vakantie. Toch prettig, een Nederlands contact.

Wat ik verder prettig vond, is dat we pas achteraf na de laatste rit op Bali hoefden te betalen. Wij hebben er echter voor gekozen om Daniel om aan het einde van iedere dag te betalen. Ik kan me voorstellen dat het fijn is je geld te ontvangen na een dag werken.

Al met al, topvakantie met een fijne chauffeur gehad! Bedankt Daniel, en uiteraard Walter voor het regelen. Sander en Eline
Danique en Jane – 2015-10-09 16:52:35

Het is zeer aan te raden om een trip te plannen via bali gids. Eerst in Nederland goed contact gehad met Walter. Hij heeft voor ons Nyomann als gids geregeld. Nyoman was keurig op tijd en heeft ons de gehele dag alle mooie plekjes van het eiland laten zien. Ook leuke restaurantjes die wij zelf nooit hadden kunnen vinden. Wij waren ontzettend tevreden over Nyoman en daarom hebben wij besloten om nogmaals een trip met hem te plannen. Hij verteld interessante verhalen en zorgt dat je een leuke tijd hebt. Ontzettend bedankt! Danique en Jane
Colinda – 2015-10-05 11:12:44

Via de goede verhalen op tripadvisor ben ik op deze site terecht gekomen. Voor ons vertrek met Walter gemaild en twee dagen op stap geweest met Nyoman. Nyoman denkt heel goed mee en weet naar welke plekken je toe moet als je een goed beeld wilt krijgen van Bali. Zowel toeristische plekken als minder toeristische plekken.
Ik zou Nyoman zeker aanraden, een erg vriendelijke en behulpzame man. En ook niet onbelangrijk, hij rijd veilig! Daar kunnen velen nog wat van leren op Bali. Prachtige vakantie gehad. Colinda
Bart – 2015-09-29 16:05:21

Wij hebben 3 dagen met Nyoman mogen optrekken. We willen ons graag aansluiten bij de positieve ervaringen van eerdere geluksgenoten die met Nyoman op stap zijn geweest.
Naast een goede chauffeur en gids denkt hij mee hoe de dagtrips in te vullen en niks is hem teveel.
Daarnaast zijn het gewoon gezellige dagen in de auto, met veel humor en gepraat.
Het is ons prima bevallen!.
Bart
sabina – 2015-09-28 12:56:20

Via Walter zijn wij in contact gekomen met onze Nederlandstalige gids/chauffeur Gusti! Hij is heel behulpzaam, goeie chauffeur en gids. Wij hebben met Gusti 9 dagen opgetrokken! Hij heeft ons heel mooie plekjes getoond die ook niet zo toeristisch zijn, wat wel heel leuk is!
Als onze dag erop zat met hem mochten wij hem altijd bellen om ons ergens heen te brengen, natuurlijk als hij bij ons in de buurt sliep!
Gusti kan ik bij iedereen aanraden, het is een hele toffe kerel!
Via deze weg wil ik Walter en Gust nog een bedanken voor alles, door hen hebben wij een fantastische reis gehad! Grin Sabina
Tara – 2015-09-27 09:25:03

Mijn vriend en ik hebben vlak voor onze vakantie deze site gevonden waardoor we in contact zijn gekomen met Walter; snel en duidelijk contact.
We waren voor 2 dagen gekoppeld aan Nyoman, een zeer vriendelijke man die overal wel wat vanaf weet!
We konden meteen aangeven wat we graag wilde zien en Nyoman heeft hier een mooie verdeling uit gemaakt en ons zelfs nog meer laten zien dan we gepland hadden.
We hebben ter plekke nog kunnen regelen dat Nyoman nog een dag extra heeft gereden voor ons omdat er nog iets was wat we graag wilde zien. Kortom we hebben 3 top dagen gehad en veel informatie gekregen van deze lieve man!
Echt een aanrader! Grin Tara
Maaike van Straaten – 2015-09-21 22:02:26

De uitstapjes waren geweldig! We hebben drie hele mooie tripjes gehad en echt van alles gezien, zelfs dingen die we nooit verwacht hadden te zien. Bijvoorbeeld een aantal ceremonies (o.a. een crematie) en een schitterend restaurantje met uitzicht op de rijstvelden. Daniel wist precies een goed programma samen te stellen en hield daarbij rekening met piekuren bij bezienswaardigheden, waardoor het massatoerisme eigenlijk volledig langs ons heen is gegaan. Daarnaast heeft hij ons zoveel geleerd over Bali, de mensen en de cultuur: daar kan geen papieren reisgids tegenop. Ik hoorde bijvoorbeeld ook een paar keer een vertegenwoordiger van onze reisorganisatie vertellen over de tours die zij aanbieden en ook de tours die in alle flyers worden aangeboden, maar die kunnen zowel qua kosten als qua beleving echt niet tippen aan wat Daniel te bieden heeft.

M’n ouders willen volgend jaar ook naar Bali en ik heb ze verteld dat ze dan zeker met Daniel op pad moeten gaan, omdat je dan pas echt op Bali bent geweest. Dus nogmaals: bedankt voor je hulp! Maaike
jamirte – 2015-09-07 17:51:00

Hallo,

Wij zijn 4 t/m 18 augustus naar Bali geweest. Wij hadden via Walter ons programma geregeld. Super fijn dat er een Nederlands tussenpersoon aanwezig is! Dit is erg fijn communiceren en werkt heel goed en snel. Wij kregen Wayan als taxichauffeur/gids. Wat een geweldige man! Hij kan over alles zo veel vertellen. Je kunt hem alles vragen en niets is hem te veel. Hij reed ons overal naar toe waar we maar wilde. de 15 dagen dat we in Bali waren zijn we 10 dagen op pad geweest met Wayan. Hij wist precies wanneer het druk was bij een bepaalde tempel en plaats en paste het schema hier ook op aan. We kwamen bij overal waar zo goed als geen toeristen waren! We kwamen bij een monkey forest, als enige toeristen!! Heerlijk. Hij bracht ons naar lekkere warung restaurantjes. Echt super. We hebben een geweldige vakantie gehad! Als ik een tip mag geven:BOEK BIJ BIJ DEZE MENSEN!!

via deze weg wil ik nogmaals Walter en Wayan bedanken voor onze geweldige reis die in elkaar is gezet, en is verzorgd door hun!! BEDANKT Jamirte
Bob Top – 2015-08-20 08:47:53

Dankzij Walter hebben wij 1,2,3, SUPER dagen gehad met Nyoman, wat hebben we genoten. En wat je al niet kan zien in 3 dagen ongelooflijk, niks is hem teveel en onverwachte wijzigingen geen enkel probleem.En wat een humor heeft deze man, hij zat op de zelfde golf lengte als wij dus wat hebben we gelachen met die kerel. Bedankt Nyoman tot de volgende keer, want die komt zeker!!!!!!!!
WinkBob
Martine en rene – 2015-08-19 16:47:32

We hebben in de eerste drie weken van augustus 4 dagtrips gemaakt met ogi in het noorden en 3 dagtrips met nyoman. Beide chauffeurs zijn betrokken, dienstbaar, vriendelijk en rijden veilig. Ze zijn flexibel en denken mee over een optimale dagbesteding. We hebben beiden in ons hart gesloten. Bedankt voor de supertijd. De communicatie met Walter verliep ook zeer prettig met snelle reacties. Zeer behulpzaam. Ik zal jullie zeker aanbevelen. Martine en Rene
Kees, Lisette en Eva – 2015-08-16 15:04:11

Wij hebben 15 dagen gebruik kunnen maken van Nyoman en dat was geweldig. Hij is vriendelijk, meedenkend, gezellig en rijdt veilig. Hij had leuke suggesties voor onze route en te ondernemen activiteiten en/of bezienswaardigheden. Hij is ook flexibel als we onderweg van plan veranderden. Heel fijn om hem als chauffeur te hebben. We kunnen hem van harte aanbevelen!! Kees,Lisette en Eva
Fam. van Berkel – 2015-08-16 10:29:50

Wij zijn van 28 juli t/m 13 augustus naar Bali gegaan en hebben 5 dagtrips geboekt bij Daniel. Dit hebben wij via Walter gedaan en dat verliep heel soepel. We hebben het reuze naar ons zin gehad met Daniel. Hij heeft ons veel laten zien van het eiland en we hebben veel gelachen. Vanaf de eerste dag voelden we ons op ons gemak, het klikte meteen. Als we weer gaan,boeken we zeker weer Daniel. Daniel terima Kasih Fam van Berkel

Lian W – 2015-08-14 22:44:46

Voor ons vertrek hadden wij via Walter voor ons eerste bezoek aan Bali een aantal dagen een chauffeur/gids geregeld. Omdat wij een zoon van 10 jaar hebben vonden wij het prettig dat de gids Nederlands sprak. Onze gids werd Gusti Darmasana, een prima Nederlands sprekende, erg sympathieke man met veel kennis over het eiland .
We hebben samen erg leuke dagen gehad en ook onze zoon was zeer te spreken over zijn verhalen, niks was hem teveel. Zeker een aanrader met kinderen die nog geen Engels spreken. Ook de communicatie met Walter vanuit Nederland verloopt erg prettig. Snelle reactie op de mail. Grin Lian
Hilde Heuvelmans – woensdag 12 augustus 2015

Wij hadden enkele maanden voor ons vertrek naar Bali 3 daguitstappen geregeld via Walter in Nederland. Onze chauffeur Daniël en Wayan hebben er alles aan gedaan om er leuke dagen van te maken. Je kon alles aan hen vragen, niets was hen teveel. Ze waren ook heel humoristisch en hun glimlach Grin was altijd van de partij. We voelden ons direct bij hen op ons gemak en dat is toch leuk als je heel,de dag met elkaar in de auto zit.
100 % aan te raden!!! Hilde Heuvelmans
Barbara and family – 2015-07-31 15:56:29

We booked three trips in Bali with Daniel. Two of those trips were with Daniel, one was with Nyoman. Daniel puts a lot of effort in his tours, before we went, we sat down with him to tell him what we wanted to see, Daniel made by our wishes a three day tour around the Island. Daniel speaks good English and really boosted our knowledge and understanding about the Island. We were very interested in the religion of the Balinese people because it is everywhere around. Daniel made this clear, he has a lot of knowledge and always seems to feel what you want to hear and see. Daniel is a man with great humour and has an unforgettable smile. He really takes his tours seriously and makes long days to please you and to make sure that you see everything you planned. The same thing for Nyoman, the two form a dynamic duo. We went as a family with two children (13-15). We wil never forget you Daniël. (By the way this review is written by the spinner 360 man Wink) Barbara and Family
Leni Jansen – 2015-07-28 21:18:46

Nyoman Sudiarta is de beste guide/ chauffeur die we hebben gehad. We voelde ons op ons gemak bij hem en hij was erg aardig.
Als we de laatste dag niet met hem naar veel dingen waren geweest, was het heel saai geweest.
Bedankt lieve Nyoman en tot ziens.
Daniel ook bedankt.

Terima kasih yg sangat dari kami ber 3, Nyoman relax aja kita ya hahahaha…sampai ketemu lagi Nyoman.
John en Trijnie de Pater – 2015-07-15 13:50:36

Wat hebben wij een geweldige tijd gehad op Bali. Het eerste uitstapje was met de neef van Daniel, Nyoman. Een geweldige man die ons de 1e dag heel veel heeft laten zien. Daarna heeft Daniel ons meegenomen. Over Daniel niets dan lof, niets was hem te veel en heeft hele lange dagen met ons gemaakt. Wij zijn in die 4 dagen werkelijk over het hele eiland gereisd en heeft hij zijn kennis met ons gedeeld. Door Daniel en Nyoman is het voor ons een onvergetelijke reis geworden.
Walter ook jij bedankt voor de goede service en snelle reacties.

John en Trijnie
Emile, Ali en Nicole – 2015-07-06 11:42:38

In Mei zijn we 3 weken naar Bali geweest met een van onze dochters.
Vorig jaar waren we in Augustus ook 3 weken in Sanur, met een andere dochter en schoonzoon.
We hadden toen via Walter Messerschmidt in Nederland 3 dagen Wayang als chauffeur. Dat was ons zo goed bevallen,
dat we weer een afspraak gemaakt hebben. Nu voor 4 dagen. Alleen was Wayang bijna volgeboekt!
We kregen nu 2 dagen Daniel, 1 dag Wayang en 1 dag Nyoman. Alle drie geweldige chauffeurs!!
Ze brengen je overal waar je maar heen wilt,zijn erg gezellig en vol humor.Niets is ze teveel.
Kortom, prima gidsen.
Ook was het leuk dat we Walther daar troffen. Daniel gaf ons een hint voor een goedkoop en goed restaurant in Sanur ( Warung Breeze Beach ) waar we heerlijk gegeten hebben.
Nu, dat was echt geweldig ! Bedankt!!
We kunnen terugzien op een heerlijke vakantie!
Emile , Ali en Nicole
rudi en jolanda – 2015-07-03 17:58:46

yes yes weerderom met nyoman2 op stap geweest en het was weer geweldig we dachten dat we vorig jaar al veel hadden gezien maar toch niet het is een hele lieve man niks is hem teveel,trouwens het zijn allemaal lieve mannen die alles doen om het je goed naar de zin te maken,waren blij dat walter dit weer netjes had geregeld top!!!!bedankt nogmaals voor alle goede zorgen daar in bali en wie weet tot volgend jaar!!!!!!
Rudi en Jolanda
Asmo (Maurice) en Ramona. – 2015-06-15 14:11:19

Wouw, wat een geweldige afgelopen drie dagen hebben wij met Daniël gehad. Een gezellige, sociale, humoristische man. We voelde ons gelijk op ons gemak, het was alsof het een vriend van ons was. Daniël beschikt over enorm veel kennis. Elke vraag die wij stelde kon hij beantwoorden en vragen hadden we zeker. Niks was hem te veel. We hebben de mooiste dingen gezien hier op Bali, zonder Daniël hadden we deze plekjes niet gezien.
Het verkeer in Bali is erg lastig en onoverzichtelijk maar Daniël is een goede chauffeur en we voelde ons erg veilig bij hem in de auto.

Groetjes,Asmo (Maurice) en Ramona!
Vincent – 2015-06-12 16:59:28

We zijn 2 weken Bali rond getrokken en er was een hoop wisselvallig, maar 1 ding was altijd zeker Daniel was er op de afgesproken tijd en bracht ons veilig naar de volgende bestemming. Onderweg bezochten we diverse bezienswaardigheden. Zelf rijden is echt niet aan te raden en het gezelschap van Daniel is een mooie bonus. Mochten we nog eens terugkomen dan gaan we zeker weer met Daniel op stap.
Peter & Conny – 2015-06-10 17:35:49

Wij zijn 6 dagen met Daniel op stap geweest en hadden dit al in Nederland via Walter geregeld. Daniel is een prima chauffeur die veilig en rustig door het hectische verkeer van Bali heen rijd. Ik rijd zelf op de vrachtwagen maar was blij met zo’n chauffeur als Daniel. Hij laat je Bali beleven op een minder toeristische manier. Soms waren wij de enige 3 (met Daniel meegerekend) bij een bezienswaardigheid. Ook heeft hij voor ons een geweldig en goedkoop hotel geregeld aan de andere kant van het eiland bij een meerdaagse trip. Hij heeft water en verfrissingsdoekjes bij onderweg en dat is zéér fijn als je uit een tempel of iets dergelijks komt. Kortom een prima chauffeur en zeer vriendelijk goedlachse man die ik zeker een volgende keer weer graag als chauffeur wil boeken! Grin Peter en Conny
Annemiek – 2015-05-15 14:11:11

Ik ben met Nyoman, Daniels neef,op stap geweest. Ik heb dit via Walter in Nederland geregeld. Walters hulp was erg fijn en snel. Ook het kunnen afstemmen in het Nederlands over de reisdagen en -wensen is natuurlijk erg prettig.
Nyoman heeft me gehaald van en gebracht naar het vliegveld. Ook ben ik 2 dagen op stap met hem geweest. Ik had een idee van een aantal dingen die ik wilde bezoeken op Bali en Nyoman had daarop aanvullende suggesties. Ik heb fijne dagen met hem gehad. Een veilige en betrouwbare chauffeur. Ik raad Nyoman van harte aan.
. – zondag 10 mei 2015

Koffers weer uitgepakt na 2 heerlijke weken in bali.
Wij zijn 3 dagen met nyoman op stap geweest en dit zijn onvergetelijke dagen geweest.
Hebben heel veel gezien deze dagen,zijn met nyoman op de mooiste plaatsen geweest waar we op eigen gelegenheid nooit terecht zouden komen.
Nyoman was iedere ochtend keurig op tijd en bracht ons na een mooie dag weer netjes in ons volgend hotel.
Kortom: onze dagen met nyoman waren super en mede dankzij hem hebben we een topvakantie gehad Grin Huub,Netty, Dick en Anja
Caroline en Hans – 2015-05-07 21:46:41

Op 16 april stond Daniel al met zijn onvermijdelijke glimlach op ons te wachten op de luchthaven van Denapasar. Onderweg naar het hotel al direct de nodige uitleg over Bali. Daarna 4 dagen rondgereden vanuit Ubud om de highlights van Bali te kunnen zien. Daniel weet altijd veel te vertellen en toont Bali net even buiten de grote toeristische paden. Als je iets vraagt zal hij alles doen om aan je wens tegemoet te komen. Daarnaast is Daniel ook een zeer rustige en veilige chauffeur want in het verkeer op Bali niet vanzelfsprekend is.
Kortom wij hadden ons geen betere gids en chauffeur kunnen wensen. Grin Caroline en Hans
Amy en Ellen – 2015-05-04 21:21:54

Wij hebben van 28 maart t/m 12 april mogen genieten van het mooie Bali en Lombok. Via mijn schoonouders hebben we informatie gekregen over Nyoman.
Die hebben vorig jaar oktober een aantal dagen met hem door mogen brengen. Doordat ze zo over hem te spreken waren, wouden wij dit ook heel graag.
Nu zijn wij 3 dagen met Nyoman op stap geweest, dit is de neef van Daniël. In 1 woord: Geweldig!

Wat een service, en een super leuke man! We hebben erg veel gelachen, en er was direct een klik. Hij heeft ons alle mooie plekken van Bali laten zien,
van een waterval tot een ceremonie. Ook konden we zelf veel dingen inbrengen en was hij erg flexibel. Totaal niet op de tijd letten, gewoon heerlijk relaxed!
We hadden een super gids/chauffeur/fotograaf in 1!

Hij weet over alles veel meer te vertellen dan dat je ooit had kunnen lezen in de standaard reisgidsen en weet je de mooiste plekken van Bali te laten zien.
Als je het echte Bali wilt beleven is een dagtrip zeker aan te bevelen!
Hartstikke bedankt voor de goede service en de leuke tijd die we hebben gehad!

Bij een volgend bezoek aan Bali, maken we zeker weer gebruik van jullie diensten!

Toppers!

Amy en Ellen
Annemarie, Laura, Preben & Richard – 2015-05-03 21:53:54

Onderdeel van onze trip naar Indonesie was ’n 6-daags verblijf op Bali. Omdat Laura voor ’t eerst ’n bezoek aan Indonesie bracht wilden we haar zoveel mogelijk van met name Bali, laten zien. We hadden dus een chauffeur/gids nodig die Bali goed kent, flexibel is en servicebewust is. Daniel voldoet perfect aan dit profiel. Hij is altijd op tijd, weet snel wat de klant wil en kijkt niet voortdurend op z’n horloge.

Daarbij is hij innemend en altijd goed gemutst.

Dus, als je niet alleen naar Bali komt om te zonnen, denk dan aan op z’n minst één dagje toeren met Daniel. Je zult niet worden teleurgesteld.

Richard
Jose – 2015-05-02 21:23:58

In maart ben ik aan aantal dagen met Daniel op pad geweest. Fantastische dagen gehad. Hij overlegd met je wat je wel en niet wilt zien. Weet heel veel mooie plekjes te vinden. Dank je wel Daniel!
Bij een volgend bezoek aan Bali maak ik graag weer gebruik van je diensten.

Jose
Martijn en Miranda – maandag 13 april 2015

Onlangs hebben wij 3 heerlijke weken op Bali gehad.
Een aantal dagen zijn wij met Daniel gaan rondreizen.
Daniel is keurig op tijd, hij heeft heel veel kennis en hij verleent goede service!
Daniel heeft ons de meest prachtige plekken laten zien waar niet veel toeristen komen.
Hij weet ook altijd wel of er die dag in de buurt een ceremonie is of iets dergelijks.
Hij liet dan aan ons de keus of wij dit wilden bijwonen of niet.
Mede hierdoor hebben wij de mogelijkheden gekregen om een crematie en diverse ceremonies bij te wonen.
Zeer bijzonder en indrukwekkend om dit mee te hebben mogen maken.
Wij zijn ook naar Monkey Forest geweest, en opeens begon het heel hard te regenen.
Wij probeerden te schuilen onder een grote boom.
En wat schetst onze verbazing…, opeens kwam Daniel daar aanlopen met een paraplu!
Zonder te weten waar wij precies waren, ging hij naar ons op zoek! Hoe fantastisch is dit!
Helaas was Daniel tijdens onze uitstapjes ziek, en mocht hij niet autorijden.
Hij heeft voor een goede vervangende chauffeur gezorgd, en zelf ging hij mee als gids.
Kortom, Daniel heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Daniel is vriendelijk, rustig, hij weet veel te vertellen over de cultuur, en je kan lol met hem hebben.

De communicatie op afstand met Daniel en Walter is helemaal top.
Beiden reageren zeer snel.
Van tevoren via de mail geeft Daniel, indien gewenst, eventuele opties betreffende bezienswaardigheden.
Voortreffelijk geregeld allemaal.
Dankzij beiden hebben wij Bali op een positieve manier mogen ontdekken.
Dank hiervoor!

Bij een volgend bezoek aan Bali hopen wij weer met Daniel te kunnen rondreizen!!!
Martijn en Miranda
Ad en Jose – dinsdag 31 maart 2015

Weer terug in nederland na een prachtige vakantie.
We hebben 10 dagen met daniel gereisd.
En veel mooie dingen gezien.
Vooral de plaatsen waar je normaal niet komt.
Via Walter is alles tot stand gekomen.
Super begeleiding van begin tot eind.
Dank aan beide mannen.
Groetjes tot ziens horens Grin
Kelly – 2015-02-27 10:34:32

Mijn man en ik zijn 4 dagen op pad geweest met Daniel. Hij heeft onze vakantie naar Bali een succes gemaakt! Daniel is een vrolijke en vriendelijke man. Elke ochtend was hij op tijd om ons op te halen bij ons hotel. Hij bracht ons naar de mooiste plekjes, waar maar een handjevol andere toeristen waren. Geen toeristische attracties…maar plekjes wat aanvoelde als “het einde van de wereld.” Daniel gaf mijn man & mij ook veel tijd samen, dan ging hij ergens zitten en wachtte hij op ons.

Daniel rijdt erg veilig, en zijn auto is uitstekend!

Wij zullen iedereen aanraden om met Daniel op stap te gaan!
Hij zal je een onvergetelijke tijd bezorgen.

In Nederland hebben wij via Walter onze dagen met Daniel gereserveerd. Kelly
Marion – 2015-02-23 19:50:47

Wij hebben 2 helft januari 2 heerlijke weken op het prachtige Bali doorgebracht. Aanvankelijk was ons gids Daniel aanbevolen, hij bleek verhinderd maar ‘vervanger’ Nyoman bleek geweldig! Onze dochters kwamen vanuit Australië, wij waren al in onze villa in Lovina (Noord-Bali). Nyoman zou ze begin vd avond afhalen. Hun vlucht bleek flinke vertraging te hebben; wij wisten echter dat Nyoman zou wachten tot ze er waren. Hij heeft ze midden in de nacht met veel zorg tijdens de rit omringd. Ook hebben we met Nyoman geweldige uitstapjes gemaakt, waarin hij zich een geweldige gids en veilige chauffeur toonde. Hij tipte ons over de meest handige route waardoor we nog net die ene tempel of markt konden bezichtigen. Hij spreekt erg goed engels, en is ook een zeer prettig persoon om de hele dag mee op pad te zijn – we hebben ook veel plezier gehad. Ook niet onbelangrijk (want met vaste chauffeur van onze villa anders meegemaakt): zeer comfortabele bus (we waren met 6 personen), met prima werkende airco en een koelbox vol met flesjes water. We bevelen hem van ganser harte aan! Marion
frans en rachel – 2015-01-28 08:22:13

Wij hebben Daniel 3 dagen als taxi/gids gehad. Fijne betrouwbare man die je veilig rond rijdt over Bali. Ook wij kunnen hem van harte aanbevelen Frans en Rachel
Ronald Groeneweg en Marianne Alberts – 2015-01-27 04:25:44

Gisteren zijn we de hele dag met Daniel op stap geweest en hij heeft onze wensen in een passend dagprogramma omgezet zodat we in korte tijd veel hebben kunnen zien. Een veilig rijdende chauffeur, goeie gids met veel kennis en een fijn mens.
Wij bevelen hem zeker aan als je op Bali bent.
Ronald en Marianne
familie Boekee – 2015-01-05 18:54:33

Vandaag zijn we teruggekeerd van een 14-daags bezoek aan Bali. Vooraf hadden we ingepland om 3 dagen samen met Nyoman de leuke toeristische plekjes van Bali te leren kennen. We hadden ons een beetje vergist in de reisafstanden. Gezien het noodzakelijke klimmen en dalen, maar zeker ook de hectiek in het verkeer kan je vanuit het Noorden (Lovina) niet heel Bali in 3 dagen gezien hebben! Nyoman heeft ons prima begeleid om zoveel mogelijk van onze wensen ingevuld te kunnen krijgen. We hebben dan ook het aantal dagen flink uitgebreid en zo veel kunnen zien van Bali. Nyoman heeft ons alles kunnen vertellen over het land, de cultuur, de ceremonies en vele andere culturele en maatschappelijke wetenswaardigheden. Hij is erg betrouwbaar, stipt op tijd, meedenkend en meegaand gebleken en heeft dan ook zeker een plekje in ieders hart verdiend. En niet te vergeten, ook in het verkeer wist hij met al zijn ervaring ons een veilig gevoel te geven. Een goedlachse Family man die een goede vertegenwoordiger is voor zijn land. Want van Bali houdt hij, dat straalt hij in al zijn blijdschap uit. Altijd wist hij wel een route of een combinatiemogelijkheid waardoor wij toch optimaal gebruik konden maken van onze wensen en mogelijkheden binnen de haalbare afstanden. We hebben zelfs een overnachting gedaan in het zuiden om op deze manier twee volle dagen aaneen gesloten te kunnen genieten van al het moois. Wij zullen bij een tweede bezoek aan Bali zeker vooraf contact opnemen met Nyoman om zijn beschikbaarheid voor ons zeker gesteld te kunnen krijgen. Leen Boekee
Wim en Danielle – 2014-12-28 15:17:53

Met veel plezier denken we terug aan de vakantie naar Bali en de dagtrips met tourguide Daniel waren top.
Met daniel hebben we verschillende dagen gepland en hij wist overal veel vanaf. Ook was hij altijd behulpzaam en wist wat achtergrondinformatie.

Groetjes,
Wim en Danielle
Rense – 2014-12-06 10:24:08

Eind september begin oktober zijn wij op Bali geweest. Vier dagen zijn wij op stap geweest met Nyoman. Dit was een super ervaring. Nyoman is een goede chauffeur, weet en vertelt veel . Ook heeft hij een goed gevoel voor humor. Hij heeft ons veel laten zien, alles kon en niets was teveel. Wij kunnen Nyoman zeker aanraden en als wij weer terug gaan naar Bali nemen wij zeker weer contact op Grin
Geurt en Rense

Gerard – 2014-11-14 06:46:24

Bali , een erg mooi eiland , maar wat druk door toerisme. Daniel mijn gids met vervoer heeft mij Bali laten zien zonder de drukte van het toerisme. Met ons 2 zittend in een snel stromende rivier, de hiking door de rijstvelden en het dorpje , het eten van Babi Guling in een Warung langs de weg, de sate op de Pasar Malam ,het zwemen in de koninklijke tuin. Zomaar wat dingen waarvan ik genoten heb . En dan nog de gespreken over vanalles ,soms erg diep maar altijd met een lach. Daniel , ik dank je nogmaals en wens je met je familie een mooie toekomst. En tot ziens.. Gerard
Martin Nieuwenhuize – 2014-11-01 12:07:03

Ik ben voor het tweede jaar in de maand oktober weer vijf dagen met Nyoman op stap geweest.
We hebben diverse trips gemaakt naar het oosten en het noorden van Bali.
Gebieden die me bijblijven zijn de rit van de Munduk waterval naar Pupuan en door naar Belimbing, wat een prachtige vergezichten over de Sawa’s, je wil na iedere bocht stoppen, wat ook geen probleem is, ook als het wat later wordt is het geen enkel probleem.
Ook het gebied Sidemen is erg mooi om te bezoeken.
Het reizen met Nyoman is erg fijn, hij is een rustige kerel die goed en veilig rijdt en veel weet te vertellen over Bali en zijn gebruiken.
Ook weet hij goed de weg over het eiland en weet hij vele mooie plekjes te vinden.
Volgend jaar ga ik weer en ik heb nog het nodige op mijn lijstje staan om te gaan bezoeken en ik ga dan ook zeker weer met Nyoman op stap.
Het is wederom zeer goed bevallen met Nyoman en ik kan hem aan iedereen aanbevelen. Martin
Con en Elly – 2014-10-30 14:29:04

Begin oktober 3 dagen met Daniel op stap geweest over zijn geliefde Bali. Over de tripjes die we met hem gemaakt hebben kunnen we heel duidelijk zijn, super ! Heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Mede dankzij hem kijken wij terug op een hele mooie vakantie en hebben wij de plekken op Bali gezien die wij heel graag wilden zien en dat alles op een hele relaxte en veilige manier. Groot compliment daarvoor.
Nogmaals dank Daniel en bij ons volgende bezoek aan Bali gaan we zeer zeker weer gebruik maken van je diensten.

Veel geluk en werk wensen we jou,

Con en Elly
Ton Hennie piet en joke – maandag 27 oktober 2014

Oktober 2014 zijn ton Hennie piet en Joke naar bali geweest. We verbleven in hotel mercure sanur en.we hadden 4 dagen gereserveerd bij Daniel om Bali beter te leren kennen.Wij hebben door onze gids heel veel gezien en hij gaf ook uitleg over het leven op Bali. Voor Daniel was niets te veel om het ons naar de zin te maken en wij danken hem daar hartelijk voor. Wij willen hem dan ook aanbevelen voor toekomstige reizigers. Daniel rijdt ook heel voorzichtig en neemt geen enkel risico. Als grap noemden wij hem KING DANIEL. Daniel ,bedankt en hopen dat het jou en gezin goed zal gaan..GROETEN aan de KING Grin Grin Grin Grin Grin Ton,Hennie,Piet en Joke
Kees & Martijn – 2014-10-27 15:54:13

Augustus 2014 be ik met mijn zoon naar Bali geweest, geweldig resort in Nusa Dua en 4 dagen hadden wij gereserveerd via Walther om met Daniel trips te maken op Bali. Eerste dag naar Tanah Lot en Ubud, waar we op zoek gingen naar een bepaalde zilversmid , via een internet adres, ook dit was voor daniel geen probleem , dus gevonden, Op advies van Daniel zouden we de trip naar Lovina maken incl een overnachting, hij kon wel een hotel regelen voor een wel heel schappelijke prijs, dus onze verwachting daarvan was niet veel , echter , geheel onterecht , Daniel had een 3 sterren hotel voor ons geboekt, direct aan het strand , met grote bamboe bedden , een geweldig mooi zwembad en een goed ontbijt, de volgende ochtend direct vaf dit strand in de door daniel geregelde boot , dolfijnen spotten, geweldige zonsopomst op de achtergrond. op de terugweg nog langs een mooie waterval , met een lange “trap” als uitdaging , maar eenmaal weer boven een heerlijk restaurant met weer een mooi uitzicht.
andere dagen nog van alles gezien met Daniel , van rijden op quads en oliefant, tot vlindertuin met civitkat poepkoffie. onderweg veel info over Bali en ook ver het leven op Bali.
Daniel , bedankt voor je altijd vrolijke smile en meedenken om onze reis naar Bali onvergetelijk te maken Grin
Arife – 2014-10-27 14:45:59

Wij zijn in augustus naar Bali geweest. We zijn 3 dagen op stap geweest met Wayan (vriend van Daniel). Het was super leuk en hij is zo vriendelijk. Als je daar bent en je ziet andere chauffeurs dan voel je bij Wayan wel heel veilig. We hadden al wat routes in ons hoofd en dat hebben we ook allemaal gezien..
Onderweg zagen we leuke plekjes om foto’s te maken. voor Wayan was dat ook geen probleem je kan stoppen waar je wil.
Ik raad hem zeker aan. Arife
Jeffrey – 2014-10-26 13:35:47

Ontdek Bali met Daniel

In augustus zijn wij met onze twee kinderen
(12 en 15) vier dagen op pad geweest met Daniel. Daniel is een geweldige gids en weet bij elke bezienswaardigheid veel te vertellen. Ook over zijn geloof, het Hindoe hebben wij veel opgestoken. Daniel heeft ons vele prachtige plekken in Oost-, Midden en Noord-Bali laten zien. Wij denken met veel plezier terug aan de dagen dat wij op stap waren met Daniel, en wanneer deze site wordt bezocht door toekomstige Balitoeristen ….. niet twijfelen, Daniel is een geweldige gids, rustig, bescheiden en gezellig, met veel kennis van het eiland. Wanneer wij terugkeren naar Bali nemen wij zeker wederom contact op met Daniel om dit mooie eiland nog veel beter te leren kennen.
Daniel, selamat tinggal! Jeff and Family
Kirsten en Joery – 2014-10-08 11:42:57

Wij zijn eind augustus/begin september naar Bali geweest. Nyoman heeft ons tijdens de vakantie meerdere dagen rondgereden. Dit was erg leuk, hij vertelt zoveel leuke verhalen over ‘zijn’ eiland, weet allemaal leuke plekken om te bezoeken. Hij staat ook zeker open voor je eigen plannen en ideeën.
Zeker een aanrader!! Je komt echt op zoveel meer plekken dan wanneer je geen chauffeur hebt. Kirsten en Joery
erik seghers – 2014-10-07 19:58:01

Wij zijn in september 2 weken naar Bali geweest en onze gids was Nyoman.Hij was SUPER. Hij heeft ons mooie dingen laten zien van zijn eiland. We missen het nu al!! Erik Seghers
Johan N – 2014-10-01 19:08:44

hallo, we zijn een weekje op bali geweest, 3 dagen zijn we met Nyoman op pad geweest.
hij bracht ons op mooie plaatsen sommige daarvan had ik hem aangegeven en weer andere kwam Nyoman zelf mee op de proppen. ook 1 extra overnachting in Lovina gehad. om volgende dag vroeg dolfijnen te spotten en te snorkelen. ook zijn we nog 1 dag met Made op pad geweest omdat Nyoman die dag verhinderd was. al me al hebben we een prima weekje gehad op bali, enorm genoten.
groetjes Johan Netten
Fam. Dalloyaux/Fam. Lamers – 2014-09-21 19:01:31

Beste Walter,
Ja, hoor, we zijn weer veilig terug op onze basis.
En ik kan met veel plezier melden, dat we het fantastisch naar onze zin hebben gehad.
Zeker door de vakkundige en enthousiaste inzet van onze vaste chauffeur: Wayan!!!!!
Aan de uitroeptekens achter zijn naam kun je zien, hoezeer wij dat menen!
Van te voren hadden wij met hem afgesproken, welke punten wij wilden gaan zien.
Mijn vrouw en Monique hadden een groot aantal items opgeschreven en in gezamenlijk overleg met Wayan,hiervan 3 dagreizen samengesteld.
Wayan bepaalde hieruit welke route hij zou volgen en ik weet zeker, dat hij dat uitstekend heeft gedaan en hierover zelf ook erg enthousiast was.
We hebben hem per dag een extra bedrag gegeven, dat hij ook echt verdiend had.
Wij kunnen Wayan als zeer kundig en vooral betrouwbaar chauffeur ten zeerste aanbevelen.
Wij hebben geen spijt van deze zeer behulpzame en vrolijke man.
Ook zijn bijna nieuwe auto was heel comfortabel. Hij had hem extra voor ons opgepoetst, zei hij.
Onderweg vertelde hij onophoudelijk allerlei wetenswaardigheden over de objecten, die wij al hadden bezocht of nog wilden bezoeken.
Al met al een buitengewoon aardige en ter zake kundige chauffeur.
Aan het einde van onze eerste dag verzochten wij hem, om bij de volgende reizen in Balinees kostuum te willen verschijnen, hetgene hij prompt deed. Wat zijn die Balinese drankjes heerlijk!
Zo, ik geloof wel, dat ik je heb gerustgesteld, waar het Wayan betreft, denk ik.
Je kunt hem overal recommanderen als uiterst bekwaam in velerlei opzicht.
Hartelijke groeten en mogelijk tot een volgende keer
Emile en Ali Dalloyaux, mede namens Fam.Leo en Monique Lamers
Emile Grin Grin Grin Grin
Bert Schreurs – donderdag 4 september 2014

In augustus zijn wij met de familie naar Bali vertrokken
Wij zijn uitermate vriendelijk ontvangen op het vliegveld door onze chauffeur!!!
hij heeft ons de mooie plekjes laten zien.
niks te dol voor een tevreden klant
en tevreden zijn wij
ik zou zeggen gewoon boeken
groetend
Bert Schreurs Grin
Fam. De Schepper, België – 2014-08-30 15:13:19

We zijn 3 dagen op stap geweest met Ketutgede Marsama , een vriend van Daniel. Schitterende jongen. Steeds betrouwbaar en netjes op tijd. Kent Bali op zijn duimpje. Je vraagt je af hoe wat ze maar verdienen aan 40 euro per dag, want je wordt de ganse dag rondgevoerd in een airconditioned wagen, van ’s morgens tot ’s avonds. Een driver is een must: het verkeer is er werkelijk hectisch en regel-loos. Bovendien zijn er weinig of geen wegwijzers. En goedkoper kan ook al niet. Ketut vertelde ons ook over zijn geloof, het hindoeisme en gaf uitleg over wat je ziet langs de weg. Boeiendd boeiend boeiend ! Bedankt, deze website “made my holiday” Wink Pascal de Schepper
Esther van Eekelen – 2014-08-29 08:51:45

Wij hebben van 14 tot en met 20 augustus mogen genieten op Bali en zijn daarbij een dag op stap geweest met Nyoman: geweldige dag gehad! Hij weet over alles veel meer te vertellen dan dat je ooit had kunnen lezen in de standaard reisgidsen en weet je de mooiste plekken van Bali te laten zien. Als je het echte Bali wilt beleven is een dagtrip zeker aan te bevelen! Esther van Eekelen
Jo & Helga – 2014-08-28 20:43:34

We zijn bijzonder tevreden over Daniel! Hij was zelf al bezet in de periode van 8 t/m 15 augustus, maar had een prima alternatief voor ons, in de persoon van Gusti. Tot onze verrassing bleek Gusti uitstekend Nederlands te spreken en wist hij ons alles te vertellen over ‘zijn’ Bali; hij nam ons met zijn comfortabele bus mee naar plekken die niet in de reisgids staan. Gusti is bescheiden, goedlachs, heel servicegericht en hij heeft gevoel voor humor. Hij heeft ons bezoek aan Bali echt meer kleur gegeven, het was fantastisch! We kunnen hem van harte aanbevelen! Helga van Keulen
Andre Vulders – donderdag 28 augustus 2014

Wij zijn van 30 jullie t/m 12 aug 2014 we hebben een prachtige vakantie gehad onze chauffeur of gids heeft ons 4 dagen bijna door heel bali gereden we prachtige stukken van bali gezien en WAYAN een super jongen wij logeerde in Prama Sanur beach . hij was altijd stipt op tijd DUBBEL ZIJN GELD WAARD .
WAYAN HOOP DAT JE ZO DOOR GAAT .
marja swarts – woensdag 27 augustus 2014

Wij zijn van 26 juli t/m 10 aug. 2014 op Bali geweest. Wat een heerlijke vakantie hebben wij gehad met onze 2 kinderen ( 13,17 ) We hebben diverse uitstapjes gemaakt vanuit ons vast hotel, Prama Sanur Beach. 6 aug. hebben wij met onze gids, ketut Geda een geweldige dag beleeft richting de Gitgit watervallen en de rijstvelden Jatiluwih. Mooie routes gereden en hij heeft veel verteld over de bevolking en over het eiland. Hij was ook prima te verstaan al ging het in het engels. Heren ga zo door en voor alle lezers of toekomstige Bali reizigers Deze gidsen zijn een echte aanrader!!!!

Sampai Bertemu lagi ( tot ziens ) Grin
Ron en Demi – 2014-08-24 12:44:47

We hebben een geweldige tijd gehad in dit prachtige land en het is ons veelste snel voorbij gegaan.
Nyoman was een geweldige gids en heeft ons in drie dagen tijd super veel van het eiland laten zien.
Hij paste alles aan naar onze wensen en als wij ergens naar vroegen regelde hij gelijk dat we ook daadwerkelijk iets te zien kregen.
Het was een geslaagde vakantie waar we nog vaak aan terug zullen denken! Ron en Demi
Ankica Hensen – 2014-08-22 11:47:43

Wij zijn net een weekje terug van onze vakantie in Bali. Wij zijn in Bali 3 dagen met Nyoman en 1 dag met Daniel op stap geweest. Dit was een heel bijzondere vakantie dankzij Nyoman en Daniel. Vooral Nyoman heeft ons heel veel verteld over de Balinese cultuur en we hebben heel veel gezien in deze dagen. We hebben een fantastische vakantie gehad dankzij Nyoman en Daniel. Als we teruggaan, zullen we zeker weer Nyoman gaan ontmoeten. Ook onze kinderen (tieners) hebben enorm genoten van deze vakantie en van de verhalen van Nyoman. Ankica
Maud Ton en Yvo – 2014-08-20 19:39:36

21 juli zijn wij , helaas slechts 1 dag, met Nyoman een stuk balie gaan beleven. Het was zeer de moeite waard. Op een persoonlijke manier heeft hij ons veilig rondgereden. Nyoman had veel informatie en heeft ons, in die korte tijd, zeer zeker een geweldige dag bezorgd. Hij sprak duidelijk Engels. Wij vonden het echt jammer om afscheid van hem te nemen. Nogmaals bedankt Nyoman en Walter. Maud Ton en Yvo
Alfred & Sonja, Roy & Tessa – 2014-08-19 20:25:18

Via Google zijn wij terecht gekomen bij deze webpagina. Zodoende hebben we contact gezocht met Walter om in contact te komen met Daniel. Eind juli zijn wij met ons viertjes vertrokken naar Bali. Op Bali aangekomen bleek Daniel volgeboekt te zijn, in zijn plaats kwam Made Supartha.
Made heeft ons in acht dagen tijd heel Bali laten zien. Ondanks het drukke verkeer bleef Made altijd rustig en heeft ons overal veilig naar toe gebracht.

Mede dankzij Made is onze reis naar Bali een super vakantie geworden. Alfred & Sonja, Roy & Tessa
Jesse en Stephanie – 2014-08-18 22:29:08

Een aantal dagen voordat wij naar Bali vertrokken, heb ik van een collega de contactgegevens van Daniel doorgekregen. Omdat Daniel volgeboekt was tijdens de periode dat wij op Bali verbleven, werden wij in contact gebracht met Wayan.

Wij zijn Wayan gaan zien als een vriend tijdens onze vakantie. Hij heeft ons overal naartoe gebracht waar we maar naartoe wilden, met al het geduld van de wereld. Doordat hij goed Engels spreekt, kon hij ons veel vertellen over de bezienswaardigheden. Het is geweldig om te zien hoe trots hij op zijn land en de cultuur is.

Wayan, bedankt voor deze ervaring. Je hebt het geweldig gedaan! Jesse en Stephanie
Hans, Marita, Truus en Peter – 2014-08-16 17:33:35

Half juni 2014 met ons vieren verbleven voor 3 weken in Sanur. Vanuit NL al contact gezocht met Daniel, via zijn vriend Walter. Nadat we hadden laten weten wat we graag wilden had Daniel via de mail een programma beschreven. We hebben 7 dagen met hem rondgereisd. Daniel bleek een uitstekende gids. Hij is uitermate vriendelijk, bescheiden en probeert je het echt naar de zin te maken. Zijn airco bus is top en onderweg voorziet hij je van water het verfrissingsdoekjes. We hebben met hem alle highlights van Bali bekeken. Op ons verzoek ook enkele dingen waar niet zoveel toeristen komen. We hebben in midden Bali een ceremoniele crematie mogen bijwonen die erg indrukwekkend was. We waren een van de weinige toeristen. Deze dag werden we gereden door zijn neef Wayan Ratya. Ook een zeer ervaren gids. Toppunt van onze reis was een bezoek aan de Muncaksari tempel. We zijn samen met zijn vrouw en kinderen geweest en mochten met de familie de ceremonie meemaken. Daarna had zijn vrouw een picknick georganiseerd. Al met al: deze gids is zeer aan te bevelen en heeft onze reis tot een succes gemaakt. Hans, Marita, Truus en Peter
Jeroen, Sandra & Lars – 2014-08-09 09:17:21

Eind juli/ begin augustus 6 dagen met Daniel over Bali gereisd.
was een super ervaring, Daniel geeft voldoende informatie over de plaatsen die we hebben bezocht, alles op een rustige en duidelijke manier. Daniel is ook een goede en betrouwbare chauffeur. We hebben naast alle toeristische bezienswaardigheden ook een aantal minder bekende plaatsen bezocht, waar we soms de enige toeristen waren. Ook onze zoon van 6 heeft zich prima vermaakt met Daniel.

het was mede dankzij Daniel een super vakantie
Peter + Yvonne – 2014-08-05 12:35:04

Na onze groepsreis door Sumatra, Java en Bali zijn wij 3 dagen langer op Bali gebleven. N.a.v. de vele positieve berichten heb ik van tevoren contact gehad met Daniel over een eventueel programma. Dit heb ik ontvangen en konden wij altijd aanpassen. Wij zijn in juli 2 dagen met Nyoman en 1 dag met Daniel op pad geweest. Beide, zeer vriendelijke mannen, voor wie niets te veel is, weten overal de weg naartoe en wijzen je de plekjes van waaruit je het beste zicht hebt.
Wij hadden het geluk dat het volle maan was waardoor veel feesten plaatsvonden. Deze mannen weten werkelijk alles van hun cultuur. Mede daardoor hebben wij 3 onvergetelijke dagen op Bali beleefd. En niet te vergeten de lunchadressen op adembenemende plekken. Ook als chauffeur niets dan lof. Ze nemen geen risico’s en rijden rustig en verliezen nooit het geduld. Ook de auto’s zijn goed onderhouden en zien er altijd prima gepoetst uit. Deze twee mannen zijn echt een aanrader. Wel op tijd boeken.

Han Horn – 2014-07-22 19:50:33

Wij zijn begin juli 2014 twee weken met I. Nyoman Wartana over Bali heen gereisd. Als we ergens van hebben genoten is het de immer vrolijke Nyoman. Een uiterst vriendelijke, bescheiden man voor wie niets te veel gevraagd is, behulpzaam, weet zijn weg en kent de mooie plekken van Bali. Hij was ook niet te beroerd om als tolk te helpen toen we in een meubelzaak iets gingen bestellen, en voor het onderhandelen op de markt en elders had hij bruikbare tips en indicaties van de gangbare prijzen. Nyoman lijkt er (in tegenstelling tot onze vorige gids) moeite mee te hebben dat toeristen voor de hoofdprijs getild worden door verkopers. Ons bood hij zelfs aan zijn vrouw voor ons de nodige kruiden en kleine zaken te laten halen! Daarnaast een uitstekend chauffeur die zeer rustig rijdt. Wij vonden het ook prettig om in een rookvrije auto te reizen. Goede airco, en Nyoman heeft, gevraagd en ongevraagd, altijd water voor je klaar. Als de de kans krijgt met Nyoman over Bali te reizen, moet je dat zeker doen! Han Horn
Lynn en Alex – 2014-07-20 11:07:16

We zijn in juni 5 dagen op stap geweest met Daniel en het was in 1 woord adembenemend! Hij is een rustige chauffeur en uitstekende gids! We vroegen hem om ons zoveel mogelijk van Bali te laten zien en we hebben het gevoel dat dit zeker gelukt is! Hij voelde perfect aan wat we wilden en bracht ons ook naar de plekjes in Bali waar er nauwelijks toeristen kwamen. We zagen tempels, rijstvelden, watervallen, … Het was een prachtige reis en dat hebben we zeker aan Daniel te danken! Lynn en Alex Grin Grin Grin
Rudy en Jolanda – 2014-06-27 18:09:25

We zijn 4 dagen met nyoman op stap geweest, een fantastische gids en chauffeur.
Deze man is een aanbeveling heel veel van bali en de cultuur gezien.
Niets gehaast en overal tijd voor uitleg en mooie plekjes niets is teveel voor nyoman.

Bedankt voor deze dagen en met je te mogen rijden

Mvrg rudy en jolanda
remco en karin
Klaas en Danielle – 2014-06-15 09:22:57

Onze dag op pad met Daniel was geweldig. Voor een toeristisch eiland is het soms moeilijk om mooie en rustige plekjes te vinden. Met Daniel was dit echter geen probleem. Ook hebben we genoten van de gesprekken met Daniel over de hindoeistische cultuur en gebruiken. Kortom: we hebben een fantastische dag gehad!
Marian en Alinka – 2014-06-10 20:18:45

Met mijn schoondochter heb ik 14 dagen op Bali doorgebracht en zijn een aantal dagen met Nyoman op stap geweest een prima chauffeur die goed en veilig rijdt erg vriendelijk en altijd op tijd is.Wij hadden hem gevraagd niet alleen de toeristische plaatsen te laten zien maar ook routes via het binnenland te nemen het was fantastisch, mooie plekjes fijne uitleg in goed Engels en niets was hem teveel om het naar je zin te maken. De volgende keer als wij weer in Bali zijn willen we zeker Nyoman weer als chauffeur. Bedankt voor alle goede zorge:n, groetjes Alinka en Marian-)
Mischa Werkhoven – 2014-06-04 12:28:07

We zijn net een week terug van onze vakantie in Bali. We zijn 3 weken op rond reis geweest en hebben daarvan 3 dagen met Nyomann door gebracht. Hij heeft ons van hotel naar hotel gebracht en onderweg de mooiste plekjes van Bali laten zien. We hebben erg genoten van hem hij was zeer professioneel en erg gezellig. Altijd netjes optijd en sprak ook nog erg goed Engels. Echt een aanrader wanneer je een professionele gids zoekt die je alle plekjes van het eiland kan laten zien! Nyomann bedankt voor alles!
Mischa
Tom&Jolien – 2014-06-02 09:15:19

Wij brachten onze huwelijksreis door op Bali. We hebben een prachtige reis gehad, mede dankzij Daniel. Hij stond ons op de luchthaven op te wachten en bracht ons daarna meteen naar ons eerste hotel. In de rit naar hotel hebben we wat afspraken gemaakt voor de volgende dagen; wat konden we bezichtigen, hoe laat, etc. Hij was telkens stipt op tijd en heeft ons het echte Bali laten zien. Ook de niet-toeristische gedeeltes. Dit is echt wel een meerwaarde! Ook kon hij persoonlijke verhalen vertellen over hoe Balinezen echt leven; hoe ze hun godsdienst beleven, … Hij had leuke ideeën en wist ook goed wat hij kon aanraden qua activiteiten. Hij wist ook prima wanneer we wat tijd voor onszelf wilden, en zorgde dat onze dagen niet telkens gevuld waren met teveel dingen te doen. Dankzij Daniel was de reis dus heel ontspannen maar hebben we toch het gevoel heel Bali te hebben gezien en veel over de cultuur te hebben ontdekt. Een topper dus! Niet twijfelen!
Tom en Jolien
jan janssen – 2014-05-23 09:24:57

op 29 april 2014 hebben we 17 dagen op Bali vertoefd We zijn 4 dagen met DANIEL en zijn airco-busje op pad geweest We hadden een programmatje gemaakt van wat we wilden zien Voor Daniel geen probleem Hij wist het aan te vullen met leuke plekjes Ook wist hij veel te vertellen over zijn eiland. Daniel is een leuke kleine man met een aanstekele lach en altijd vrolijk gehumeurd. en punktueel op tijd. Ik zou iedereen die naar Bali gaat en er ook wat wil zien om met Daniel op pad te gaan Sukses verzekerd Breng ook een bezoek aan SJAKI-TARI-US in Ubud. Een door nederlandse vrijwilligers opgezette stichting voor gehandicapte kinderenDaniel many tkanks “terimah kasih banyak”fam.Janssen en fam Kraan
Bianca – 2014-05-22 13:48:16

Wij zijn eind april, begin mei 4 dagen met Nyoman op stap geweest. Van tevoren onze wensen doorgegeven wat we allemaal sowieso graag wilden zien, met het verzoek er een mooi programma van te maken voor 3-4 dagen. En dat is absoluut gelukt! Leuke eigen voorstellen ook vanuit Nyoman en hij kende de mooiste plekjes voor de lunch. Met uitzicht op prachtige rijstvelden, vulkaan & meer etc. Echt genoten!
Hij rijdt ook erg goed en veilig, heb mij geen momenteel onveilig gevoeld. Ondanks alle langsscheurende brommertjes links en rechts Grin Hij had elke dag flesjes koud water voor ons (gratis!) en sarongs beschikbaar voor tempels.
Nyoman, hierbij nogmaals bedankt voor de mooie dagen!
Bianca
petra en ernst – 2014-05-14 18:18:38

jammer genoeg zijn we weer thuis uit het mooie Bali. Made stond zoals afgesproken keurig gekleed en op tijd in de lobby van ons hotel we hebben een superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dag gehad met hem op 8 mei hij voldeed aan al onze wensen niets was hem teveel wat we vroegen sprak en gaf ons zeer goede uitleg hij liet ons zelf onze tijd bepalen hoelang we ergens wilden zijn keurige man,vrolijk,netjes en behulpzaam deze man is zeker een aanrader om in te zetten voor meerdere tripjes wij zijn heel erg tevreden Made je bent een Toppertje lieve groetjes petra en ernst
Fam. Klapwijk-van Andel – 2014-04-26 19:38:21

Met zijn vieren, ik, mijn man en mijn ouders zijn half maart 4 dagen met Daniel meegeweest en in één woord super! We konden Daniel al een beetje uit verhalen omdat mijn zoon in januari met Daniel mee was geweest op tour over Bali. Daniel is een vrolijke goedgehumeurde chauffeur en verhalen verteller. Hij loopt met je mee de tempels op om over het geloof en geschiedenis te vertellen. Helaas hebben we wel anders daar gezien dat de chauffeurs de toeristen alleen maar afzetten bij een tempel en verder konden ze het uitzoeken. Bij Daniel niet. Wij zeggen DOEN!!
Fam Klapwijk
Fam. Uytenbroek – 2014-04-22 16:55:35

Wij hebben eind maart/begin april 2014 in totaal 4 dagen gebruik gemaakt van Daniel, waarvan hij er 1 verhinderd was en wij zijn neef Nyoman hebben gehad. Beide zijn excellente en betrouwbare chauffeurs, spreken goed Engels en brengen je naar de mooiste plekjes op Bali. Van te voren willen ze graag met je afstemmen wat je graag wilt zien. Zij weten beiden de allermooiste restaurantjes te vinden met uitzicht op de vulkaan, de groene sawa’s en de mooiste strandlocaties Dit waren voor ons ”once in a lifetime” momenten. Tevens hadden wij 2 weken stralende zon. Bali is mede door Daniel en Nyoman een voor ons een onvergetelijke vakantie geworden.
Fam. Uytenbroek
Tini & Tony – 2014-04-15 08:01:58

Wij zijn de maand februari op Bali geweest en hebben 5 dagen rondgereisd met Dani�«l wat ons ontzettend goed bevallen is..
We hebben zo’n beetje alle highlights gedaan waarbij Daniel ons veel wetenswaardigheden heeft kunnen vertellen. Daarbij kwam hij ook met goede suggesties: de dag dat we naar Ubud en omgeving zouden gaan bleek er een crematie ceremonie van een Royal te zijn en hebben we het programma gewijzigd. We hebben de ceremonie van het begin tot het einde meegemaakt en dat was een bijzondere en unieke ervaring.
We vinden Daniel een zeer betrouwbare en zorgzame chauffeur en prettig reisgezelschap, heeft veel humor dus de sfeer was helemaal top. We hebben nog aan zijn Nederlands gewerkt, wat resulteerde in de tijdige vraag van Daniel: bakkie doen.?
Een ontspannen rondreis, kortom een gouden greep die onze vakantievreugde verhoogd heeft.
GrinGrin
Ronald en Marianne – 2014-04-12 19:44:07

Wij zijn in maart 2014, 18 dagen op Bali geweest waarvan we 5 dagen met Daniel op stap zijn geweest. Dat is ons zeer goed bevallen, we hebben een leuke tijd met hem doorgebracht en genoten van zijn altijd goede humeur en zijn geweldige humor. Verder is hij een goede chauffeur en een uitstekende gids. Hij weet de leukste eettentjes en de mooiste plekjes van Bali. Dus een aanrader voor diegene die op vakantie naar Bali gaan een een uitstekende gids zoeken.
Ronald en Marianne.
Fam. Boender – 2014-03-23 11:52:22

In februari zijn we met “Daniel”2 dagen door het “oorspronkelijke” Bali getrokken.Daar wij al een paar maal in Bali geweest waren was dit onze wens. Dus niet naar de bekende plaatsen maar het binnenland in. Daar “Daniel”elk weggetje in Bali kent was dit geen probleem. We hebben echt genoten mede doordat “Daniel”een aardige vent is maar ook een prima chauffeur. Echt een aanrader en als we nog eens naar Bali gaan zullen we zeer zeker met hem op pad gaan.
Fam Boender
Patricia – 2014-02-26 16:41:37

In oktober zijn wij met vier vriendinnen 6 dagen op pad geweest met Nyoman. Wat een leuke vent en we voelden ons erg veilig bij hem. Hij liet ons de leukste plekjes zien in Bali en gaf ook waardevolle tips Smile. We hebben tevens zijn gezin ontmoet, wat een mooie ervaring om te zien hoe de mensen daar leven. Dus als je twiijfelt, zeggen wij ‘Doen’. Walter ook bedankt voor de bemiddeling en de handige tips Smile
Patricia.
Mark en Jeanne – 2014-02-20 05:08:39

Mijn vriend en ik waren van november – januari 2014 op het mooie Bali. We hadden Daniel gevonden via deze website. Door de goede reviews stuurden we hem en Walter een bericht en kregen meteen reactie. We hebben een tweedaagse tour gedaan in het Noorden van Bali. We vonden Daniel een hele prettige gids! Hij is ontzettend vriendelijk en trots op zijn land en cultuur. Hij heeft goede tips en kijkt samen met jou naar de beste mogelijkheden. Wij raden hem zeker aan!! Thanks Daniel Grin Groetjes Mark & Jeanne
Peter en Lies – donderdag 13 februari 2014

Hello Daniël and Nyoman.
We had a wonderfull vacation in Bali last year, thanks to you both. We’ve allready booked the vacation for this year.
And again at Bali. So we will meet you again in August.
We will make the appointment with Nyoman for taking us from the airport. We connect him later for what days we want to make some trips.
Regards, Peter and Lies.
Cath – 2014-01-24 14:32:48

Als wereldreiziger op professioneel vlak, ben ik al vaak de hort op gegaan met gidsen. Maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Thanks Daniel for your safe trip, original suggestions, off the beaten path-tips, endless humor while driving the wet mountain roads, … it was a great honor and we certainly come back one day!Big Hug, Frank (and his camera), Bill (and his I-phone) & Cath (the poor but happy one).
Remco van Belzen – 2014-01-22 09:30:36

Thanks Daniel for a wonderful two days on Bali! Especially the Ubud area was very beautiful with tempels, waterfall, rice fields and monkey park. We had a wonderful trip. The place you took us for lunch was a beautiful spot overlooking the rice fields!
Marjanne en Paul – zondag 5 januari 2014

Wij zijn in de kerstvakantie 3 dagen met Daniel op stap geweest en is ons erg goed bevallen: hij maakt een programma voor je op basis van je wensen en doet zelf ook suggesties. Wij zijn bijv. naar een prachtige vlindertuin geweest die hij kende. Hij weet ook de leuke restaurantjes te vinden voor de lunch, bijv in de buurt van Ubud met prachtig uitzicht over de sawa’s. De kinderen konden het ook goed met hem vinden.Kortom echt een aanrader om met Daniel op stap te gaan!
Marjanne en Paul
Anja Kastelijn – 2013-12-14 12:44:03

Ook ik heb 2 dagen mogen genieten van de kundigheid en vrolijkheid van Daniel. Niet alleen is hij een hele betrouwbare chauffeur maar ook een man met een geweldig gevoel voor humor. Ik heb hele mooie niet zo toeristische plekjes gezien op Bali met dank aan Daniel. En ook nog eens heerlijk gegeten bij de restaurantjes die hij uitzocht. Kortom een topper!!!!!@Daniel thank you for 2 great day’s on Bali and i hope we will meet again.
Anja
Marcelle – 2013-12-08 22:06:45

In augustus ben ik samen met een vriendin voor een week naar Bali geweest. Omdat wij maar een week op dit eiland verbleven wilde we in twee dagen heel Bali zien. Ons lijstje met bezienswaardigheden was volgens Daniel veel te lang voor 2 dagen, maar uiteindelijk hebben wij alles kunnen zien en nog veel meer. Hier zijn wij Daniel zeer dankbaar voor. Daniel is een fijne gids, die duidelijk communiceert, heel punctueel is en de beste plekjes weet te vinden op de juiste tijden. Daarnaast heb ik mij geen moment onveilig gevoeld in het onveilige verkeer van Bali. Ik wil Daniel bedanken voor een top tijd op Bali!
Marcelle
Aart & Susanne – 2013-12-06 10:19:34

Eind november zijn wij 5/6 dagen met Daniël op stap geweest. Daniël is een rustige, voorzichtige chauffeur in het toch soms best hectische verkeer op Bali. Daniël is gezellig om mee te reizen. Hij kent de leuke plekjes en weet veel te vertellen. Zijn Engels is perfect, dus communiceren gaat gemakkelijk. Mede daardoor houdt hij rekening met je wensen en de dingen die je interesseren. Wij kijken terug op een zeer geslaagde trip en kunnen Daniël aan iedereen aanbevelen.
Aart en Susanne
esther – 2013-11-27 14:20:12

Eind oktober begin november zijn wij 4 dagen met Daniel op pad geweest. We hebben 4 heerlijke dagen gehad en veel van het eiland gezien. Een van de dagen hebben we een bijzonder grote crematie bij mogen wonen. Hier was zelfs Daniel erg van onder de indruk. Verder zijn we nog 2 dagen naar het noorden geweest. Hier heeft Daniel een perfect hotelletje weten te regelen. De volgende dag om 6.00 uur op om Dolfijnen te spotten en te snorkelen. Tevens kregen we een heerlijk kopje koffie op het bootje(zie foto op deze site), en had Daniel speciaal voor mij bananen weten te regelen, terwijl we genoten van de zonsopgang. Het waren 4 gezellige dagen. Daniel vertelde veel en heeft ons veel van het eiland laten zien. Inmiddels zijn we alweer een aantal weken terug maar kijken we terug op een geslaagde vakantie met veel mooie foto’s. Veel foto’s zijn ook door Daniel gemaakt. Hij weet precies waar je moet zitten/staan om op een mooie manier op de foto te komen. Dus naast chauffeur/ gids is hij ook een goede fotograaf :Grin Bedankt Daniel!
Esther

Daan,Carla en Angel – 2013-11-18 16:38:58

Voor de derde keer op Bali en weer twee dagen op pad geweest met Daniel in oktober. Een dag naar de oost kust en de andere dag richting Ulun Danu Beratan. Twee hele mooie dagen weer geweest en weer hoop mooie dingen gezien en uiteraard veel gelachen. Daniel heeft weer een hoop verteld en ons ook mee genomen naar een heel mooi restaurant( warung dedari), waar we langreden. Hij was er zelf ook nooit geweest. Met ze allen heerlijk gegeten op een schitterende locatie.
Het was dus weer helemaal top, op naar de volgende keer dus.
Grin
Sjaak & Willeke – 2013-11-11 19:43:39

Het is al weer enkele weken geleden dat we op Bali, in Sanur, onze vakantie vierden. Best wel spannend, voor de 1e keer naar Azië. Via Walther voor 4 dagen een privé taxi “geregeld”. Onze chauffeur, Nyoman, troffen we op de 1e rondreisdag al ruim voor het afgesproken tijdstip bij ons hotel. Met Nyoman bespraken we wat we de 4 dagen wilden zien en graag wilden doen. Dat werd perfect geregeld. Aan al onze wensen, en nog veel meer, werd door Nyoman enthousiast voldaan. Deze man levert super service en heeft wezenlijk bijgedragen aan onze onwijs heerlijke vakantie. De volgende keer in Bali, alleen met NYOMAN! Nogmaals bedankt en hopelijk tot ziens, Sjaak & Willeke
Frida en Arie Doves – 2013-11-03 16:31:06

Daniel kwam ter sprake toen wij onze reis op Bali aan het bespreken waren bij een reisorganisatie. De bedoeling van onze reis was om het echte Bali te ontdekken in 25 dagen en niet om alleen toeristiche plekjes te gaan bezoeken. Wij hebben de hotels en resorts op Bali zelf uitgezocht en besproken, alleen het vervoer moest nog geregeld worden.. Toen kwam Daniel ter sprake en via Walter hebben we gezamenlijk met Daniel een programma opgesteld om Bali te verkennen. We zijn gestart in Sanur en via Ubud, Pemuteran ,Lovina via Sengeraya naar Amed, Candidasa, Padang Bay en weer terug in Sanur, hebben we dankzij Daniel en zijn neef Nyoman heel veel van het echte Bali in onze eigen tempo kunnen ontdekken.
De prachtige vergezichten op de rijstvelden,vulkanen, tempels , waterpaleizen , crematieplechtigheden,lokale passars,leuke( niet toeristische) restaurants hebben onze vakantie echt doen slagen.
Walter natuurlijk ook bedankt voor de bemiddeling met Daniel..
Groet van Frida en Ari
GrinGrin
Martin Nieuwenhuize – 2013-11-01 11:45:11

Ik ben inmiddels weer een terug van mijn derde trip naar Bali.Ik ben vier dagen met Nyoman op stap geweest naar een aantal uithoeken op Bali vanuit Ubud.Nyoman is een gezellige kerel en goede chauffeur.Hij neemt de tijd en weet veel over Bali en zijn gebruiken te vertellen.Ik had het geluk dat het Galungan dag was op 23 oktober, een feetsdag voor Hindu bevolking op Bali met veel ceremonie op en rond de tempels, ook zie je overal de Penjor in het straatbeeld.In de tochten die we hebben gemaakt ben ik erg onder de indruk van het gebied tussen Antosari, Belimbing en Pupuan, achter iedere bocht weer nieuwe vergezichten over de schitterende rijst terrassen.Ook de terassen bij Tegal Lalang zijn prachtig om te zien en om doorheen te lopen.Nyoman weet deze plekken goed te vinden en het was prettig reizen met hem, ik denk er over om volgend jaar weer te gaan en ga dan ook zeker weer met Nyoman op stap, is mij erg goed bevallen.Ook Walter erg bedankt voor je bemiddeling hier in Nederland.Terugkijkend naar de vele foto’s was het weer een fantastische en bijzondere reis.
Martin.
Jack en Jose – 2013-10-27 17:43:18

We zijn weer thuis na 2 weken ‘Bali’ en we kunnen terug kijken naar een geweldige vakantie! We hebben meer gezien en gedaan dan verwacht en dat ook mede dankzij Nyoman! Een geweldige chauffeur met altijd een big smile op zijn gezicht! Hij heeft ons 5 dagen naar mooie en interessante plekken gebracht. Zelfs midden in de nacht stond hij voor ons klaar en heeft een gids geregeld voor de nachtelijke beklimming van de Mont Batur. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring om op die hoogte de zonsopgang mee te maken. We genieten nu na van deze super vakantie op Bali bij het bekijken van de ruim 3000 foto’s! Bali heeft zoveel mooie en bijzondere ‘gezichten’, die wil je allemaal mee naar huis nemen. We hebben van begin tot het einde genoten van de exotische omgeving, de rust en van de vriendelijke Balinezen. GrinGrin Zeker de moeite waard om terug te gaan. Thank you, Nyoman, see you next time!
Jack en Jose
francis berthels – 2013-10-27 11:09:12

Een geweldige tijd gehad in Bali. We hadden een persoonlijk programma uitgewerkt waarbij we beroep deden op Daniël omons langs de nog meest authentieke plaatsjes van Bali te brengen. Dit werd op een sublieme manier uitgevoerd en met de hints en raadgevingen van Daniël werd het een unieke ervaring. Zeer goede gids die tegelijk een voorzichtige en goede chauffeur was. We kunnen alleen maar vermelden dat dank zij hem Bali meer werd dan de gebruikelijke toeristische bezienswaardigheden.Francis, Marleen, VincenGrin
Fam R de Haas – 2013-09-29 23:29:09

Indonesie. Bali. Voor ons niet zomaar een reis. Eind juni zijn we op Denpasar geland voor een verblijf in Sanur. De eerste keer naar Indonesie met in eerste instantie een familie bestemming op Java. Op zo’n reis hoop je dat alles goed gaat. Via Walter hebben wij Daniel voor 5 dagen weten te Reserveren. Daniel heeft ons samen met alle andere lieve mensen op Bali een onvergetelijke vakantie bezorgd. Daniel is gewoon de perfecte chauffeur. Eigenlijk wil je hem al snel niet als chauffeur zien. Daniel is op momenten zo gek als een deur en met een aanstekelijke lach . Na de eerste dag met Daniel rijdt hij weg met het geld uit het raam stekend en roept “party-time”. Dit omdat hij daarvoor een opmerking had dat hij zijn geld altijd bij zijn vrouw moet inleveren Grin
Maar Daniel is meer dan alleen een vrolijke vent. Hij weet overal de mooiste plekjes te vinden. Weet ook wanneer hij je even lekker met je gezin alleen moet laten. Maar je voelt je ook absoluut veilig bij hem in de auto. Ook weet hij waar je lekker kunt eten. Op de plekken waar het mogelijk was zaten we lekker samen met onze handen de vers gevangen en daarna op de BBQ klaargemaakte vis te eten of de andere heerlijke gerechten. Wat je ook vraagt, Daniel weet altijd antwoord.
Beste Daniel, bedankt voor alles en je altijd positieve Karma. We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bij je in de auto te zitten.
Ook Walter bedankt voor het regelen en super dat je dit voor Daniel en zijn gezin doet.

Rahem de Haas

Mirian en Jarco – 2013-09-16 12:06:32

Afgelopen 19 augustus hebben wij een rondrit gehad met Nyoman. Wat was het leuk en leerzaam!
We hebben veel gezien en uitleg gehad en Nyoman is zo’n geweldig aardige man.
We besloten om hem nog een dag te boeken op 21 augustus. Nyoman weet veel vertellen, zijn engelse woordenschat is groot en qua rijstijl is hij een groot voorbeeld voor velen.

Walter bedankt voor de bemiddeling en we wensen Nyoman nog vele plezierige ritten!
Mirian en Jarco
Peter,Jeanet en Jouke – 2013-09-13 10:20:31

We zijn begin september 2013 thuis gekomen van onze reis naar Bali en hebben een hele fijne en mooie vakantie gehad. Dit was mede te danken door de voortreffelijke wijze waarop Nyoman ons heeft begeleid op onze excursies. Wij hebben onze en zijn ideeën samengevoegd en zijn tot een prima doch vermoeiend resultaat gekomen.Daardoor hebben wij meer gezien dan wij hadden gepland en verwacht. Iedere ochtend kwam hij stipt op tijd met een grijns ons hotel binnen.Hij verzorgde ons met water en koude doekjes tijdens de ritten.Wij hebben ook bewondering voor zijn beheerst rijgedrag en stuurkunst in het hectische verkeer op Bali. Wij hebben genoten van zijn vrolijk karakter en humor en zijn Engels was ook zeer goed.Hij heeft ons veel over Bali en de zeden en gewoonten verteld.Wij kunnen hem bij iedereen van harte aanbevelen.
De Kleijn – 2013-08-31 20:15:24

Wij hebben twee weken Nyoman als gids gehad en kan niet anders zeggen dat dit de twee beste weken ooit zijn geweest op een vakantie ,wat een ontzettend aardig man is dit zeg.Wij hadden geen plannen gemaakt omdat op internet de meningen nogal verschillen wat wel en niet mooi is ,dus we hebben de eerste dag gelijk gezegt dat ie ons mag verrassen en dat heeft ie zeker gedaan.Alle tempels die een bezoek waard waren heeft ie laten zien ,de witte stranden ,de armoede op de zout stranden waar we de mensen pennen ,ballonnen ,en wat geld hebben gegeven ,de drukste stad van de wereld Kuta ,vissersdorp waar je aan het strand kan eten met een zonsondergang enz enz.We wisten inmiddels ook dat ie nog een pc thuis had uit de jaren negentig en hebben hem als beloning een laptop gegeven die we samen met hem gekocht hebben.Zijn kinderen zijn er net zoals hij zelf ook reuze blij mee want die leren nu via de laptop voor school en leren automatisch ook Engels ivm windows 7Niet meer denken gewoon doen ik weet zeker dat u een fijne vakantie zult hebben met een van deze twee heren voor ons zit het er bijna op maar gaan zeker een keer terug
De Kleijn
Stephan en Natalie – 2013-08-31 14:26:54

Wij hebben een hele leuke vakantie gehad op Bali van 7juni t/m 23 juni. Bali is natuurlijk op zich zelf al een ontzettend leuke bestemming. Wat het voor ons nog specialer maakte, was Daniel. Wij zijn met hem 4 dagen op pad gegaan en dit is ons super bevallen, iemand die het land natuurlijk door en door kent. Maar daarnaast kan je hem alles vragen, waardoor je het land echt leert kennen met alle bijbehorende gebruiken en cultuurgewoonten. Echt een vakantie geworden om nooit meer te vergeten. Nogmaals bedankt Daniel!!
Stephan en Natalie
fam ravensbergen – 2013-08-25 21:42:10

Vanaf 24 juli zijn we een aantal dagen op stap geweest met Daniel. We hebben hem ervaren als een vriendelijke, behulpzame, rustige, bekwame en veilige chauffeur/gids. Zeker als we hem vergelijken met andere (taxi)chauffeurs waar we later nog gebruik van hebben gemaakt. We hebben heel wat afgelachen en zouden hem zeker aanbevelen, geheel in lijn met de andere recensies op deze site. Daniel is in staat om maatwerk te leveren en zorgt er voor dat je vakantie nog meer inhoud krijgt. Ook het contact met Walter hebben wij als zeer plezierig ervaren. Kortom dank jullie wel Daniel en Walter!Grin
Fam. Ravensbergen
Wim & Monique – 2013-08-22 19:13:04

Op 14 augustus 2013 met ons gezin op pad geweest met Daniël. Nadat we de reis naar Indonesië hadden geboekt kwamen we via de website bij Daniël terecht. Via Walter werd de afspraak gemaakt. We hadden twee dagen gereserveerd maar onder andere door ziekte van onze zoon hebben wij helaas een dag moeten annuleren. De dag dat we met Daniël op pad zijn geweest hebben we als zeer plezierig ervaren. Je merkt dat het een ervaren gids is die goed op de hoogte van alles op Bali is. We hebben diverse bezienswaardigheden bezocht. Daniel beschikt over een een goede/nette personenbus voorzien van airco en heeft flesjes water aan boord. Ondanks dat het maar een dag was moet gezegd worden het was een prettige dag.
Wim en Monique
Fam. De klerk – 2013-08-21 22:54:02

Wij zijn in jullie drie weken met wynoman rond getrokken door Bali. Een hele goede chauffeur, vrolijk, beleefd en weet steeds leuke plekken te vinden!! Ook met onze jongens was hij top!! Veel leuke gesprekken gehad en hij vertelde alles wat ze wilden weten. Ook leuk om liedjes in het Balinees te leren! De jongens kunnen nog steeds hoofd schouders knie en teen in het Balinees zingen!! Toen we onverwacht naar het ziekenhuis moesten was nyoman ook een grote steun als vertaler!!! Kortom echt een aanrader!!!
Fam. de Klerk
Koen en Robin – 2013-08-14 19:49:13

Wij zijn in juli/augustus 2013 met Nyoman op stap geweest.
Nyoman is een ontzettend aardige man, hij kan je heel veel moois van Bali laten zien.
Wij zijn 3 dagen met Nyoman weg geweest en in die drie dagen, hebben we mooie combinaties gemaakt. Nyoman is een goede gids, goede taxichauffeur en is altijd vrolijk.
Hopelijk mag hij nog vele toeristen het mooie Bali laten zien.

Wij zijn met Nyoman ook bij de Buddha to Buddha fabriek geweest, erg leuk!

Koen en Robin
Fam Takken – 2013-08-12 12:52:14

Wij zijn 3 dagen met Nyoman door Bali gereisd. Hij heeft ons veel verteld over het leven op Bali en in samenspraak de hoogtepunten van Bali laten zien. Hij is een zeer vriendelijke man met een rustige uitstraling en een goede chauffeur. Spreekt prima Engels en luistert goed naar je wensen en draagt zelf ook uitstekende ideeën aan. Beschikt daarbij ook over een goed gevoel voor humor. Kortom: wij waren bijzonder blij met Nyoman en raden hem dan ook aan iedereen aan!!!
Bernice – 2013-08-07 11:54:02

Wij zijn 6 dagen met Daniël weg geweest. Op de eerste dag nogmaals het programma doorgesproken en omdat er een crematie was, wat in het programma gewijzigd. Hij was elke dag keurig op tijd bij het hotel en ideaal dat je de tijd hebt aan jezelf zonder met iemand rekening te houden. De flesjes water in de auto zijn ook erg fijn. Tijdens de tripjes konden we stoppen wanneer we een foto wilden maken of iets wilden zien. Kortom, een hele mooie ervaring en op deze manier hebben wij heel veel van Bali kunnen zien.
Bernice.
Harm en Minke – 2013-07-29 23:51:04

Ook wij hebben 2 fantastische dagen gehad met Daniël. Hij was keurig op de afgesproken tijd bij ons hotel. We hebben onze wensen met hem besproken en hij heeft ons alles laten zien. Het waren hele waardevolle dagen. Daniel vertelt je enorm veel over Bali. De derde dag zijn we met Noyman op stap geweest voor hem geldt precies hetzelfde.
Kortom dank je wel Daniël en Noyman!!!!Grin
Harm en Minke
Hans en Benita – 2013-07-07 12:33:09

Wij zijn een dag met Noyman en 2 dagen met Daniel weg geweest. Zowel Noyman als Daniel zijn gezellige praters, vertellen veel en laten je veel van Bali zien, en alles gaat in overleg.
Beide heren zijn voor de afgesproken tijd in het hotel, water, frisse doekjes en sarong zijn in de auto aanwezig.
Bali op deze manier zien is fijn, je hebt de tijd en hoeft met niemand rekening te houden.
Noyman en Daniel………bedankt voor de fijne dagen!!!!Grin

Contact met Walter is zeer goed, zelfs toen we op Bali waren zocht hij contact of alles naar wens verliep!!

Groeten Hans en Benita
Carin & Mirella – 2013-07-03 06:28:30

Wij zijn 4 dagen met Daniel opgetrokken en hebben prachtige dingen gezien in altijd vrolijk gezelschap. Tevens wordt je voorzien van water en koude doekjes die een goede toevoeging zijn bij de ruime mini-bus met airco. Via Walter, die deze site voor Daniel heeft geregeld, regel je binnen 24 uur je reservering. Super fijn!Thanx Daniel for showing us your beautiful island….We’ll be back!

Carin & Mirella
Mar en Daan – 2013-06-20 16:06:36

Wij hebben drie dagen met Nyoman rondgereisd door Bali. Dit hadden wij al een aantal maanden geleden via Walter aangevraagd. We waren dus ook erg benieuwd of het allemaal goed geregeld was en ja hoor op de juiste dag en tijdstip was Nyoman daar in het hotel, keurig! Hij heeft ons hele mooie landschappen, tempels, watervallen ect laten zien. Wat je ook maar wilde, daar ging hij heen of had zelf ook mooie ideeen/voorstellen. Het is een erg vriendelijke, gezellige man. Praat goed engels. Als dank voor het rondrijden hebben wij (in overleg met hem natuurlijk) een facebook pagina voor hem aangemaakt.
John en Stéphanie – 2013-06-10 16:00:45

Wij hebben 2 dagen met Nyoman rondgereisd en waren daar heel tevreden over. Hij heeft ons op die korte tijd heel veel laten zien, en op gepaste tijden een woordje uitleg gegeven. Bovendien is hij een goede, rustige chauffeur. Een aanrader voor al wie van plan is om Bali te verkennen!
Folkert & Marlies – 2013-06-07 20:40:20

Wij zijn in mei 3 dagen met Nyoman op pad geweest.Hij stond keurig op tijd klaar in de lobby van het hotel.Hij heeft ons in 3 dagen veel van Bali laten zien.Hij kon onderweg leuk vertellen over Bali en wist veel van de bezienswaardigheden. Allemaal op een prettige manier.Wij zouden het zeker aanraden om op deze manier Bali te ontdekken.

Folkert & Marlies
fam. Peters – 2013-05-31 12:42:29

Wij hebben in de meivakantie jl. met onze zoon van acht een rondreis op Bali gemaakt. Omdat we onze zoon mee hadden wilde ik me toch voor de transferdagen van te voren goed laten informeren en kwam ik op deze site terecht. De enthousiaste verhalen deden me vol vertrouwen een aantal dagen vastleggen. Daniel was voor onze dagen al volgeboekt en we hadden het geluk om zijn neef Nyoman als chauffeur te krijgen.

Vanaf de eerste dag hebben we onz enorm gelukkig geprezen. Het verkeer op Bali is nogal chaotisch en Nyoman is een rustige en bekwame chauffeur. Daarnaast is hij een fantastische gids en tussen hem en mijn zoontje klikte het geweldig. Verder weet hij heel goed de sfeer in te schatten. Als je zin hebt om te kletsen praat hij gezellig mee en als je even rustig je je ogen de kost geeft om al het moois van Bali in je op te nemen valt er een plezierige natuurlijke stilte. Je hoeft het maar aan te geven en hij stopt, zodat je foto’s kunt maken.

Kortom als wij weer naar Bali gaan weten wij wel wie we als chauffeur willen Grin

Fam Peters
Ric en Fatima – 2013-05-24 12:22:55

In maart en april hebben wij gebruik gemaakt van de diensten van Daniel. Buiten dat Daniel een enorme aardige man is is hij tevens zeer professioneel en weet je de leuke dingen te laten zien van het eiland.
Er zijn goedkopere chauffeurs maar die zijn niet zo goed of vertellen helemaal niets over cultuur en natuur op Bali en dat is nu net waarom je Daniel moet hebben want hij doet dit wel.
Dat is toch waarom je naar Bali gaat?
Kortom fantastische Bali-driverGrin

Ric en Fatima

Hijko en Rianne – 2013-05-18 21:53:10

In april zijn we 2 dagen met Daniel op stap geweest. Het is ons goed bevallen. Hij is een gezellige en humoristisch gids die netjes rijdt (in de grote chaos op de weg) en je naar de mooiste plekjes van het eiland brengt. Hij heeft een goede auto en komt altijd netjes op tijd. Wij hebben 2 mooie dagen gehad en kunnen hem aan iedereen aanraden.

Hijko en Rianne
Daan – 2013-05-14 15:51:49

Met in totaal 5 personen twee dagen met Daniël op pad geweest. Het was een leuk weerzien, want in 2011 ook hem als onze gids gehad. Het was echt super en we hebben mooie dingen samen gedaan. Hij is echt perfect en weet wanneer je het best ergens naar toe kan gaan. Walter bedankt voor het regelen van de dagen, dit werkt ook echt uitstekend.We kijken al weer uit naar volgend jaar.

Daan en Carla

Jeroen – 2013-05-13 20:53:50

Net terug van onze vakantie op Bali willen we Daniel en zijn neef bedanken voor de transfer / dagtrip die wij op 1 mei en 5 mei met hun hebben gehad. Daniel en zijn neef hebben ons veel dingen laten zien en daarbij veel informatie gegeven. Hierdoor krijg je een goed beeld van het leven op Bali. Dank ook aan Walter voor de prettige communicatie per email bij de boeking. We willen Daniel en zijn neef dan ook zeer aanraden voor een ieder die naar Bali gaat.

Jeroen
Ingeborg en Ad – zondag 12 mei 2013

In mei 2013 zijn wij 4 keer met Nyoman en één keer met Daniel een hele dag op stap geweest. Tevens heeft Nyoman ons op de dag van vertrek naar de luchthaven gebracht. Beide zijn leuke en goedlachse Balinezen die je veel kunnen vertellen van alle bezienswaardigheden maar ook over het dagelijkse leven op Bali. Toen Nyoman om persoonlijke redenen een dag niet kon, stond Daniel voor onze neus. De één helpt de ander en beide helpen ons. Ze waren altijd op tijd op onze afspraak en veranderingen in het programma maakten we aan begin en tijdens de dagtocht. Het is allemaal geen probleem. Beide zijn goede chauffeurs in het soms hectische Balinese verkeer. Handig is ook dat ze je kunnen vertellen hoeveel iets ong. mag kosten want daar heb je soms echt geen idee van. Je wilt de mensen niet beledigen maar je wilt ook niet teveel betalen.
Kees en Loes Hellingwerf – zondag 12 mei 2013

8 april 2013.In april zijn wij een aantal dagen met Nyoman op pad geweest. Hij heeft voor ons een mooi programma gemaakt. Nyoman is een goede en rustige chauffeur, heeft een gulle lach en weet mooie plekjes te vinden. Van harte aanbevolen om met Nyoman Sudiarta op stap te gaan.
Kees en Loes Hellingwerf
uithol – vrijdag 5 april 2013

7maart met neef Nyoman over bali getourt had een voortreffelijk progamma voor 2dagen in elkaar gespijkert ,met veel plezier denken we terug aan wat hij ons alllemaal heeft laten zien.echt een aanrader deze man toen het smorgens regende kwam hij gelijk met een goed alternatief.
bedankt voor de twee fijne dagen,

Gerard Uithol
Fam.hoekwater – donderdag 21 maart 2013

Wij hebben 4 gezellige dagen met Daniël gehad .Hij is een uitstekende chauffeur en weet veel over Bali Hebben gezellig koffie gedronken bij Fam. Van hem en bracht ons naar een mooie crematie .Daniel bedankt en succes verder en wie weet tot ziens .Fam. Hoekwater en Fam. JansenGrin
Ruud – 2013-03-07 07:30:49

On three different occasions I had the pleasure of being shown some of the many beautiful and special landmarks on Bali by Daniel. The highlights for me were Tanah Lot, the Balinese dancing and the time we were on our way to visit the Royal Water Palace and stopped for lunch in a small restaurant visited only by local people. No tourist in sight and the food was amazing!Driving around Bali we often couldn’t stop laughing. Daniel speaks very good English, is very funny and has a great sense of humour! I’ll be back next year and am already looking forward to discovering more of Bali with Daniel.
Thank you very much, Daniel!

Daniel en ik hebben gedurende 3 dagen samen met elkaar opgetrokken en hij heeft me vele mooie en bijzondere plekken op Bali laten zien. Voor mij waren de hoogtepunten Tanah Lot, het Balinese dansen en de keer dat we onderweg naar het Royal Water Palace in een klein restaurant gegeten hebben. Er kwamen daar alleen lokale mensen. Geen toerist te zien en het eten was fantastisch! Verder hebben we vaak schaterlachend in de auto gezeten. Daniel is heel grappig en heeft een geweldig gevoel voor humor. Ik ga volgend jaar terug en kijk er al naar uit om samen met Daniel nog meer van Bali te ontdekken.
Heel erg bedankt, Daniel!

Ruud
Martine en Danny – 2013-03-02 15:15:50

Wij zijn 4 dagen op pad geweest met Daniel,en hebben er fantastisch van genoten!Niks was teveel voor hem,hij heeft ons rondgereden op het prachtige eiland,onze vele vragen met de glimlach( en soms bulderlach) beantwoord en volgens mij is hij ook nog eens de veiligste en rustigste chauffeur die we ooit hebben gezien.Ik zou zeggen,zoek niet verder voor een gids op Bali, want hij is echt de MAX
:Grin
Martine en Danny
Daan, Carla en Angel – 2013-02-24 14:54:45

Binnenkort weer twee dagen met Daniel op pad. We hebben er nu al weer zin in.
Lydia en vriendenclub – 2013-01-20 16:48:36

Drie maanden geleden waren we met z’n veertienen op Bali , waar we drie dagen met Nyoman, Wayan en Nyoman op stap zijn geweest en we waren heel blij met deze drie gidsen/chauffeurs:

Ze hebben ons naast de gewone highlights ook plekken laten zien, waar je als gewone toerist niet zo gauw komt, zoals in een tempel waar net een ceremonie aan de gang was en waar we de enige buitenlanders waren. Daarnaast ging Bali nog meer voor ons leven doordat ze ons veel konden vertellen over de Balinese way of life.
Hun rijstijl was ook heel prettig en vooral ook heel veilig.

Voor herhaling vatbaar!

Lydia en vriendenclub

Heidy & Patrick – 2013-01-06 20:31:52

Wat een fantastische tijd hebben we met Daniël gehad. In totaal twee dagen met Daniël gereisd en hij heeft ons beide dagen verrast met geweldige plekken (Bijvoorbeeld een prachtige hotspring) mooie fotomomenten, een hele relaxte rijstijl en een geweldige service. Daniël weet ontzettend veel van Bali en vertelt hier graag over. Hij past het dagprogramma volledig aan aan je eigen wensen en is ontzettend flexibel. Kortom als je naar Bali gaat, ga zeker een aantal dagen met Daniël op stap!
Hi Daniël, we’re back in Holland! Missing Bali already. Thanks for the great days with you. We loved the places you took us. All the best for you and your family! Patrick & Heidy

Ann en Alette – 2012-12-27 13:31:55

Daniel (I Made Arianta) is really good! Just like all the other people say he is a very friendly man and he does all the best he can to make your Bali stay as good as it can be. We also travelled some days with Nyoman and he was as good and friendly as Daniel. Maybe you have to pay some more than when you pick a guy from the streets, but just do book Daniel and/o Nyoman: you will not be sorry. Grin

Ann en Alette
Alex en Alberdien – 2012-12-24 18:32:25

Ook wij hebben mogen genieten van het mooie Bali! Dankzij Daniël hebben wij veel gezien en meegemaakt! Hij heeft onze tripjes tot hoogtepunten gebracht. Met ontwijkende acties om de bussen vol Chinezen en Japanners te ontwijken, zijn we op plekken geweest die super mooi waren. Denk hier bij aan het echte Bali, eten, drinken, werken. Vb lunch genieten langs de weg, op bezoek op het platteland om te zien hoe de rijst wordt gezaaid en geoogst, en alles wat daar tussen in gebeurd. In 1 woord geweldig!!!
Daniel, thanks for showing the real Bali. Without you we could not enjoy you’re island this way. All the best to you and you’re family.
Ann en Alette – 2012-12-04 12:40:57

Daniël, we komen er aan, hoor, en we hebben er enorm veel zin in! Sampai jumpa lagi
Hanny en Annie – zondag 18 november 2012

Begin oktober 2012 verbleven wij op Bali. Door het “iFly Magazine” van KLM wat ik in maart schijnbaar al eens uitgeprint had kwam ik op de naam Daniel als gids/chauffeur. Daar hij alom geprezen werd maar eens contact gelegd met Walter, webmaster. Wat een geweldige info en zo overzichtelijk. Daar Daniel en Nyoman het door de mooie site druk hebben en al bezet waren prees hij ons Wayan aan. Ook deze man is een geweldige gids en leuke en gezellige man. Hij sprak ook zeer goed Engels.
Hij bracht ons waar we wilden en stopte op ons verzoek vaak om te fotograferen. Hij bracht ons zelfs IN een tempel waar de voorbereidingen aan de gang waren voor een tempelceremonie van de volgende dag. We droegen de door hem meegebrachte sarongs en slendangs. Ook had hij een flesje water en verfrissingsdoekjes bij zich. Echt geweldig. Door hem hebben we een stukje echt Bali leren kennen!
Wayan en Walter bedankt!
Lucy van de voort – 2012-11-15 19:49:15

Geweldige dagen gehad met Daniel en Nyoman.Alles wat we graag wilden zien werd gehonoreerd.Prettig in de omgang en zeer correct.Gaat u naar Bali en wilt u goede chauffeurs twijfel niet en kies voor deze mannen. Een volgend bezoek aan Bali van ons hoeven we niet meer te zoeken naar gidsen en chauffeurs. Fijne dagen gehad. Lucy van de Voort en familie
Jeroen & Inge – 2012-11-01 19:24:08

Wij zijn afgelopen zomer (July 2012) met Daniël op pad geweest. Hij heeft een heel mooi activiteiten schema voor ons gemaakt van ongeveer 7 dagen. We gingen vanuit ons hotel Sativa Sanur verschillende trips maken. Ook zijn we 3 dagen naar het noorden geweest. Daniel regelde een hotel en een prachtige (prive)villa in zijn geboorteplaats. We hebben veel gedaan: Balinese kookcursus, Rafting, Bamboo forest, Jatiluwih, Lovina. Hij is een erg aardige / bescheiden man en de meest veilige chauffeur van Bali! Hij is grappig en doet alles om het naar je zin te maken. We voelden ons meteen op ons gemak bij hem. Tijdens de vakantie besloten we toch om ons schema te wijzigen en dat was prima. Zoals Daniel zei: ‘I’m not FOX reizen’, ‘Take your time’.

Thank Daniel for the unforgettable trip! Our friends became enthusiastic of our stories, when they come to Bali we will definitely recommend you. It was fantastic! Hopefully you and your family enjoyed the ‘stroopwafels’.

Maybe we’ll see you again,
Success with your business and we wish you and your family all the best!

Jeroen & Inge
Ben en Anke – dinsdag 2 oktober 2012

Afgelopen week 4 dagen met Daniel op pad geweest. Dagen om nooit te vergeten. Hij is een geweldige chauffeur en gids op Bali. Hij kent veel plekjes, waar niet alle toeristen komen. Hij bracht ons bij een indrukwekkende crematie en deed met ons een rituele wassing. Hij heeft ook veel humor en is goed op tijd. Zoek je een gids op Bali, dan heb je met Daniel volgens ons de beste !!!!!!!Grin

Ben en Anke Kuiper

Tom – 2012-09-06 17:00:18

Vorige week zijn wij via Walter in contact gekomen met Nyoman die ons 2 dagen lang Bali heeft laten zien. Hij heeft ons de mooiste plaatsten om te snorkelen, de indrukwekkendste tempels en de prachtigste landschappen laten zien. Hij is een uitstekende gids en een vriendelijke man om mee op te trekken. Het is uitstekend bevallen en zou het iedereen aanraden.

Tom.
Marco en Jacqueline – 2012-09-06 09:57:03

Vorige week zijn wij drie dagen op pad geweest met Daniel; het waren drie hele mooie dagen! Vooraf hadden we Walter een lijstje doorgestuurd met locaties die we graag wilden bezoeken en ter plekke hebben we daar met Daniel een mooi programma van gemaakt, aangevuld met tips van Daniel. Hij denkt met je mee, maar gaat zeker niet voorbij aan wat je zelf wil doen. Het eiland kent hij uitstekend, dat merk je aan alles. Hij rijd prima, is altijd op tijd, geeft tips mee wat wel/ niet te doen en spreekt goed Engels. Kortom, Daniel is een aanrader als je Bali wil ontdekken! Daniel (en Walter) nogmaals bedankt!

Marco en Jacqueline.
Eric & Ingrid – 2012-08-25 13:18:37

Ook wij hebben het godeneiland bezocht het was een top vakantie.
Mede dankzij Daniel en Nyoman waarmee we 3 dagen het echte Balinese leven hebben gezien en niet zoals de bussen vol toeristen dit voorgeschoteld krijgen.
Natuurlijk hebben we ook de tempels,koningshuizen,vulkaan,rijstplantages etc.bezocht maar we zijn ook bij het ochtend reinigings ritueel een crematie en zelfs bij mensen thuis geweest.

Daniel en Nyoman waren altijd stipt op tijd en wij hebben ons laten verrassen want die mannen weten echt de mooiste plekjes te vinden.

Kortom bedankt Daniel en Nyoman voor al dit moois en deze onvergetelijke vakantie.

Groeten Eric & Ingrid

Thea Kramer – 2012-08-15 13:17:37

We hebben met Nyoman als chauffeur en paar fijne uitstapjes gemaakt.
Via Walter, hadden we met hem een afspraak gemaakt in de lobby van het hotel.
Onder het genot van een drankje hebben we besproken wat wilden zien.
We vroegen ook een beetje initiatief van hem.
Hij bracht ons voor een prachtige zonsondergang naar de jimbarranbay (ik weet niet of het goed geschreven is.
Hij reed met zijn auto de “drive”inn van het restaurant in en had een prachtige tafel voor ons gereserveerd vooraan.We genoten van het eten en de zonsondergang. Thanks to Nyoman.Ik wilde wel raften maar had geen zin om 200 treden terug te lopen.
Nyoman zoekt een plek uit waar we opgehaald worden door een vrachtwagen.
Hij had voor ons een dag met andere klanten verzet.
Die vonden dat niet erg en gunden hem deze trip.
Onderweg besluiten we toch nog even een zilverfabriek te willen zien :
Geen probleem Nyoman rijdt ons direct naar de fabriek waar we een gratis rondleiding krijgen (indrukwekkend)
Ik heb nu een hele andere kijk op de verfijning van zilverwerk.
We wilden op een avond ook een markt zien en bij een warung eten.
Geen probleem.
We hebben met z’n allen incl. Nyoman gezellig bij een foodmarket gegeten.(zie foto’s)
Hij wilde absoluut geen geld hebben aangezien we zijn eten betaald hadden van 2 euro!.
Waar we ook heen gingen overal stond hij weer klaar om ons weer verder te rijden.De auto heeft airco (werkt goed) gekoeld water heeft hij achterin en zelfs een paar sarongs die je kunt gebruiken als dat nodig is.
Daarnaast spreekt hij goed engels , en geeft goede informatie.

Groetjes Thea Kramer
Leon en Esther – 2012-08-12 22:18:54

Wij zijn een aantal dagen met Nyoman Sudiarta,de neef van Daniël,op pad geweest op Bali.Hij heeft ons hele mooie plekjes van Bali laten zien en ons kennis laten maken met het ECHTE Bali! Nyoman is een vrolijke,altijd lachende gids die samen met zijn vrouw en kinderen een speciaal plekje in ons hart hebben veroverd.We raden hem dan ook erg aan om jullie het mooie Bali te laten zien. The island with the smiley faces!!
Grin
Groetjes Leon en Esther
Ilona Abels – 2012-07-03 17:50:29

We have travelled several days with Daniel during our vacation in Bali (May/Jun 2012)
and we can recommend Daniel for your visit to Bali !
Daniel is an excellent driver with a lot of humor who can show you a lot of beautiful places on Bali.
His car is very comfortable and has a very special parking assistance ;D
He is able to show you the real Bali in a couple of days. A few places he showed us weren’t even mentioned in our travel guide!
Very special was our visit with Daniel to the Pura Dalem Pingit Temple in Sebatu. This is definite the most peaceful place on earth!
If we visit Bali again we will definite call Daniel.One thing is certain…
We will never forget our visit to Bali. It was perfect!

Ilona Abels

Gwenny en Rene – 2012-06-19 14:08:03

Vandaag zijn mijn vader en ik met de neef van Daniël op stap geweest. Wayan (zoals hieronder genoemd) heet alleen geen Wayan, haha, maar I Nyoman Wartana. Nyoman was een super gids! Hij was erg vriendelijk en gezellig, reed erg rustig en zijn Engels was heel goed (ook al vond hij zelf van niet). We zijn op mijn eigen verzoek naar de monniken tempel en heet water bronnen boven in het land geweest. Ongeveer 3 uur heen en 3 uur terug, dus uiteindelijk een hele dag weggeweest. Erg geslaagd. Ik heb alle gegevens van Nyoman naar Walter, de webmaster, gemaild.
Groetjes Gwen
Andre en Wilma – 2012-06-15 09:40:19

Wij zijn weer terug in Nederland maar kijken terug op een geweldige vakantie in Bali.Daniel heeft ons prachtige plekjes laten zien waar nauwelijks toeristen komen.Daniel is een zeer vriendelijke man met humor.Daniel bedankt !Groetjes van Andre en Wilma
Gerrt en Henja – 2012-06-14 15:56:04

Wij zijn 3 dagen met Daniel op pad geweest en het was echt geweldig, heel veel mooie dingen gezien, van de olifanten naar de apen en de dolfijnen, verder uiteraard de mooie tempels, de rijstvelden en een crematie. Het was mede dankzij Daniel een topvakantie. Dus mocht je plannen hebben om naar Bali te gaan zou ik hem zeker benaderen. Je mag me altijd mailen voor informatie (henjadejong@hetnet.nl) Het is echt een super met hem
en……….. Daniel is altijd op tijd ha ha maar dit begrijpt hij zelf het besteGrinGrin
Gwenny en Rene – 2012-06-13 13:46:53

Ik en mijn vader zijn gisteren met Daniël meegeweest. Een super dag gehad! De plek waar Daniël ons bracht om te lunchen was adembenemend mooi. Aankomende maandag gaan we met zijn neef Wayan weg, alleen dan naar een locatie die ik zelf heb gekozen. Ben ervan overtuigd dat dat ook een super dag zal gaan worden. Tip voor iedereen die met Daniël weg wil: Boek hem alvast voor de aanvang van je vakantie. Daniël heeft het namelijk erg druk door deze mooie site!
Groetjes Gwenny
MayaSari and Renger – dinsdag 12 juni 2012

We loved our time in Bali
Daniel is the best guide for Bali!
He showed us romantic places to take pictures for our wedding!
The most beautiful ricefields and beaches!
Thank you Daniel!

Also his cousin Wayan very friendly and good guide
We had so much fun
He was always on time!
Thank you Wayan! Grin
Veroniek – 2012-06-11 14:46:32

11 juni 2012: Wij zijn net terug van 2 weken Bali en hebben
4 excursiedagen met Wayan gemaakt.

Omdat Daniel een volle agenda had, werd ons Wayan geadviseerd, hij is een neef van Daniel en zeker aan te bevelen!
Een hele rustige man, met een nette 6 persoons auto incl airco en hij heeft ons op de mooiste plekjes van Bali gebracht.
Bij Wayan aangegeven dat wij niet alleen naar de grote toeristische trekpleisters wilden gaan. Hij heeft dit goed opgenomen en heeft ons het “andere” Bali laten zien.

Wayan is fantastische chauffeur met een rustige rijstijl.
Wij hebben dank zij hem een heerlijke, mooie vakantie gehad!

Veroniek

Heleen – 2012-04-30 21:18:56

We spent a couple of weeks on the beautiful island of Bali and are looking back on a very nice vacation.

This is not in the last place because of Daniel, our driver during those weeks.
We had chosen to contact him though Internet and to ask him whether he could give us some suggestions next to the spots we already had chosen to visit.
Since it was our first time visiting Indonesia, we asked for flexibility in case we would encounter some practical problems in adapting to the circumstances.
This was no problem whatsoever and Daniel surprised us with a complete package of possibilities, to be combined in various ways and spread over various days.
He also had taken our wish “not to be part of big tourist crowds” into account.

Daniel showed “his” country to us. He gave us a lot of interesting information in very good English and showed us a number of impressive views of and places on the island. He managed to cover the major part of the characteristics of the country in only a few days.
Not unimportant to mention is the fact that Daniel is a “safe” driver. Together with his sense of humour and loud and inspiring laugh, we felt always at ease in his car (which he treated as a child).
It was like leaving family behind when saying goodbye at the airport.
Summary: If you want to get to know Bali with the help of a safe driver….. go for Daniel.
Heleen en Ger
Roel van Deursen – zaterdag 24 maart 2012

Wij waren van 1 t/m 18 maart 2012 voor de tweede keer op Bali. Thuis, achter de PC, had ik Daniel gevonden, met dank aan zijn webmaster, die deze site voor hem heeft gemaakt.We zijn 6 dagen met hem op stap geweest. Hij bleek een aardige vent, voorzien van een flinke doses humor. Een prima chauffeur, die nagenoeg elke weg en tussenweg kent op dit eiland. Hij bracht ons naar de mooiste plekjes. We vonden het erg prettig dat we daar weinig tot geen toeristen troffen. Halverwege lanceerde ondergetekende het lied “Follow the leader”. Dat heeft hij de rest van de vakantie gezongen! Dani was steeds stipt op tijd en voorzag je direct van een flesje water. Hard nodig op dit warme eiland. Omdat ik een enthousiast filmer ben, met veel viewers op Youtube, heb ik ‘m beloofd een filmpje te maken voor zijn site. Binnen een paar weken stuur ik de link naar Walter, de webmaster, zodat ook anderen vast kunnen genieten van het mooie Bali en “Op stap met Daniel”. Van harte aanbevolen…
Mt. vr. grt.,
Roel van Deursen en echtgenote.
wim,miep,gerard,gerda – 2012-03-01 08:04:33

Wij zijn van 28 januari tot 26 februari op Bali geweest. Via Walter hebben wij Daniel leren kennen. 6 dagen trokken we samen op. Samen, betekent voor Daniel samen. Op een zeer veilige manier bracht hij ons door het *DRUKKE*verkeer. Zijn kennis en kunde i.z. Bali is uniek te noemen. Op vele overwachte momenten, toverde hij ceremonies zoals crematies, huwelijken, maar ook hanengevechten etc.etc uit zijn hoed. Mede door hem werd onze vakantie soms een sprookje. Samen in het water van tirta Empul, samen lunchen op geweldige ( toeristvrije)plekjes. Wij sluiten met de kreet die wij samen vaker gebruikten. TJONGE, TJONGE. Daniel, bedankt en blijf gezond. Tot ziens
Henk , Marie, Gerrit & Ykie – 2012-02-18 16:57:11

We zijn van 28 januari tot 13 februari naar Bali geweest. Vanuit Nederland hadden we Daniël geregeld. Achteraf geen slechte keuze geweest.
In samenspraak met Daniël 4 excursies gedaan + een dagje raften welke perfect door Daniël geregeld werd.
Alle vehalen op deze site die Daniël de hemel inprijzen zijn absoluut niet overdreven.
Mensen wil je waar voor je geld, bestel deze man.
Heerlijke persoonlijkheid, zeer kundig en erg plezierig in de omgang.
Daniël, als we weer naar Bali komen ben jij wederom onze man om ons te begeleiden, zeker weten!!
Tot ziens op onze volgende vakantie op prachtig Bali.
Grin
Mike Raanhuis – maandag 6 februari 2012

My name is Mike Raanhuis and I am a Dutch photographer and writer for (online) magazines. For KLM I travel all over the world to look for the ‘Hidden Treasures’ of counties and cities.
My last destination (only for 3 days, unfortunately) was Bali and Daniel was my driver/guide. Believe me when I say that he was the best driver/guide I ever had. He’s a good driver, knows his way through traffic and took me to the best well kept secrets of the island.
My story and photo’s will be in the next iFly Magazine, so there you can read about all the places he took me. The url is: www.iflymagazine.com.
Daniel (and also Walter), thanks al lot for your help. It was great meeting you. I hope people will call you immediately after the have read my article. In fact, I know they will. All the best en best regards to your family. I’m sure we’ll meet again!Greets,
Mike Raanhuis

Grin

http://www.iflymagazine.com/?locale=nl_nl#/cool/hidden-treasures-bali/
. – zondag 5 februari 2012

Leo en Anneke Sontag 7-28 jan 2012

Daniël , we thank you for thebeautifull things you have show us.It was a pity ,we have had so much rain in the first week of our holiday.But you drive us very quickly and safe trough the crazy traffic on Bali.And also thanks for the tippical Bali-cookies.
You have learned us that the people from Bali does not know the term “tempo doeloe”And you was allways in a very good mood .
Thank you Daniël
John & Richard – 2012-01-24 11:24:28

Hello Daniel,
We want to thank you again for four wonderfull tours we had with you the first two weeks of januari. You have showed us many beautiful places on your amazing island and we have enjoyed us very much. When we will return to Bali we definitely will book you again !
En nog even in het Nederlands : ik heb vele sites van gidsen op Bali bekeken en uiteindelijk voor Daniel gekozen en dit is erg goed bevallen. Een uitstekende en veilige chauffeur in het hectische verkeer van Bali. Daniel was altijd precies op tijd om ons op te halen in ons hotel en heeft in samenspraak met ons Bali op een veelzijdige manier laten zien. Voor 40 euro wordt je de hele dag rondgereden en krijg je overal deskundig uitleg van hem.Wanneer u een betrouwbare gids zoekt kunnen wij Daniel ten zeerste aanbevelen !
Vriendelijke groeten,
John & Richard
Paul, Britt, Jenny, Kasper & Alison – 2012-01-07 12:27:23

We zijn in december 2 weken naar Bali geweest. Via het internet hebben we Daniel gevonden en via de mail contact met hem gezocht. Iedere dag keurig een reactie terug op onze vragen. De keuze om Daniel te vragen ons Bali te laten zien was dan ook niet moeilijk.
Tijdens ons verblijf in Bali zijn we (5 personen) 5 dagen met hem weggeweest. Twee dagen naar het noorden (Lovina) waar hij een uitstekend hotel geregeld heeft en bootjes om s’ochtends de dolfijnen te zien, een dagje naar het Oosten, dagje naar het zuiden en nog een dagje Ubud.
We hebben genoten, veel gezien en Daniel weet overal wel wat over te vertellen. Supervriendelijk, altijd keurig op tijd, bescheiden en een uitstekende chauffeur, een echte aanrader. Daniel bedankt voor de mooie stukjes Bali die je ons hebt laten zien, groetjes van Britt, Paul, Jenny, Kasper en Alison.
Willem en Wilma de Ruiter – 2011-11-23 20:37:45

Wat een gezellige en goede gids. Daniel heeft ons (en onze vrienden!) veel moois van Bali laten zien. Zonder hem hadden we die plekken nooit gevonden of gezien. Bovendien is het voor ons Nederlanders levensgevaarlijk om daar zelf te gaan rijden. Wie plannen heeft om naar Bali te gaan, bespreek Daniel vanuit Nederland. Hebben wij ook gedaan. Geen spijt van en dankzij hem een top vakantie.
Dank je wel Daniel Grin
Fam. Van der burg – 2011-11-21 16:12:47

Geweldige ervaring met onze gids Daniel Fijne man redelijk goed Engels en alles in overleg zijn 5 dagen met hem rond gereisd en heeft ons het echte balilaten zien erg blij met onze keuze en kunnen hem zeker aanbevelen ons advies ga nooit zelf rijden op Bali maar neem deze gids zelf rijden is niet te doen in dit verkeer Daniel weet de weg en kent de regels (die zijn er niet) nogmaals super week gehad
Daan,Carla en Angel – 2011-11-10 11:24:27

He Daniel,
We want to thank your for the wonderful day we had.
Angel speaks often about you! You know a lot to say about Bali and you’re a good driver. Until next time, because that will surely come.Greetings from Daan, Carla and AngelGrin
John & Linda – 2011-09-19 19:45:11

Dear Daniel,
We’re now a month back from Bali and just wanna say we had a amazing time with you. We enjoyd our day trips (3,5 days). Thanks to you we have seen al lot of beautiful things, places, learnt about your culture and the history and also non tourist places!! We enjoyed your company Smile! We had al lot of fun. People who need a guide/driver on Bali contact Daniel!! Thanks again for making our holiday one we will never forget. We wish you all the best! Till next time!
Greetings, John & Linda
GrinGrinGrin
Sarah & Erwin – 2011-08-17 18:08:29

Hi Daniel!

We are back in Holland and unfortunately our holiday has come to an end. Bali was amazing! Especially meeting you and going on our adventures. We will highly recommend you to anybody who is going to Bali. We had so much fun. You are a nice person to travel with, very patient and humoristic. We’ve learnt a lot about your culture, history, religion and you’ve showed us exactly what we wanted to see. And to all Dutch people looking for a guide I would like to say;
Neem vooral contact op met Daniel, je zult er zeker geen spijt van krijgen! (contact Daniel, you won’t regret it!)
Thank you for making our stay in Bali even more fantastic and hope to see you once again!
Bye greetings,

Sarah & Erwin

Grin
Anton – 2011-07-20 18:14:28

Daniel (Made),

Tnx for the best 2 weeks in our life. You are an excelent guide and driver !!!
You are the reason why our vacation was more than perfect….
We sure come back !
Many greetings !

Anton
Carine – 2011-06-30 10:26:12

Hallo Daniel

How are you now, i hope you are not more ail,

Carine
Henk & Marly – vrijdag 13 mei 2011

Dear Daniel,

For the second time you were our driver and guide during our trips we made together with our friends, Didi and Leopold.
You showed us again the most beautiful places of Bali.
It was great fun to meet you again, we want to thank you for your safe way of driving, your patience in the hectic traffic of Bali, your willingness to pick us up from the hotel although it took you a lot of time, your sense of humor and your knowledge of Bali.
Let’s say: we will meet again!!!

Love and greetings, Henk & Marly

GrinGrin
Jos – 2011-04-17 11:47:27

Thank you, for the tours on Bali, we really enjoyed it, if you want a good guide and driver, contact him. Kind regards, Jos
Ed en Wilma – 2011-04-08 22:20:41

Hey Daniel,
You made our stay at Bali unforgetable !!!!!!
You are the kindest man on earth and you know so very much about YOUR island !!!!
We come back for sure !
Hugs……………Grin
Ton & Marion – 2010-12-31 12:11:22

Dear Daniel,

Holiday!!!! Many, many thanks for showing Bali to us! You’re an exellent guide and a safe driver! “Balinese massage” on the roads was a nice way to warn about the holes in the road!! Thank you for sharing al your knowledge and telling about real life on Bali.We like your sence of humor.Thank you for being who you are.We hope that your dream can come true a.s.a.p.
Love for you and your family,

Ton& Marion Holland

Mike & Femke – 2010-12-29 19:59:08

Dear Daniel,

We want to thank you for the roundtrip on Bali. You have showed us a lot of beautiful places on the Island. You know a lot of history and religion. You also know a lot non tourist places. How is your Dutch now? Do you remember “de tempel op de klif (rots)? The Uluwatu temple. Thank you very much for being are driver. When we come back we want you to show us the rest Bali. I have recommend you at some clients of me and will contact you soon about it.

Wish you all the best. Sorry for our late reaction.

Kind regards,

Femke and Mike
Arie & Melia – 2010-11-03 07:36:27

Hi Daniel,
First of all we want to thank u for the unforgettable 2 days with u. Recommended by Walter we stepped in ur comfortable car to discover Bali and how much we saw, just a few of the thousands temples, the rice fields, Dreamland Beach, the Kopi Luwak place, all wonderfull. U showed to have great knowledge about everything and u van tell it with great passion! Now u r spending time with Lex and Heleen, it will be great aswell, how is ur daughter? Recovered by now? Take care my friend, we will meet again, probably soon and we will recommend u to everybody visiting Bali… Terima kasih, sampai bertemu lagi! Melia & Arie
Manja en Jasprina – 2010-10-31 12:22:06

Hello dear Daniel,

After being back from Bali for two weeks now it is about time to tell the world our experience with you as our guide and driver.
You were recommended to us by Henk & Marly and, as they already told us: you were a fantastic guide and driver, and a fine person to be with too!
You showed us a lot of the beauty of your island and were always ready to meet our personal wishes too!
We think there is a lot more to see so, if maybe one day we come back to Bali, you will surely be our guide and driver again!
In the meantime we will tell all our friends and family to contact Daniel when they plan a trip to Bali and want to see all the beauty the island has to offer.
Thank you for the wonderful time and warm greetings,

Manja & Jasprina (trying to get warm in Holland)
Sjoukje and Silvia – 2010-10-12 09:42:30

Hi there Daniel,
thanks again for showing us a piece of Bali. We enjoyed our day!
We had nice conversations, and you made some good suggestions.
If we will ever come back to Bali, we will contact you Smile

Bye, greetings from a chilly Holland!

Sjoukje and Silvia
Charina en Theo – 2010-08-14 11:03:45

We enjoyed the tours we did with Daniel! The car is very good en Daniel is a good driver and guide. He takes his time to tell you everything you want to know about Bali. We did two trips with him.
Thank you Daniel!!!

Regards,
Theo en Charina
Marcel, Dorreth & Kids – 2010-07-30 07:16:47

It’s a great pleasure recommending Daniel as your driver and guide.

Daniel was our guide/driver July 2010. In 4 days he showed us Bali. Daniel came up with good propoals for the trips and arranged hotel accomodation when when stayed over. We visited the most beautiful spots, temples, rice teracces etc., learned a lot about the culture and never have seen seen so much dolphins.

Daniel is a licensed and profesional guide, a save driver, thoughtful and patient. He has a modern van for 6 people and his price is competitive.

Dear Daniel, thanks again, we all keep good memories of the time we have spent with you and wish you all the best.

Cheers,
Marcel, Dorreth, Sanne, Tessa, Luuk, Rick
pieter,claudine en michael – 2010-07-25 17:13:00

Hi Daniel,
Thank you very much for all the beautiful things you showed us.We felt very save and comfortable with you in the busy traffic of bali.You made our stay in Bali extra special

Best regards, Pieter Claudine, Michael
Richard & Carola +Kids – 2010-06-01 21:46:02

Dear Daniel,

Thanks so much for the great tours on Bali – it was absolutely wonderful….It was very interesting to hear and learn about many aspects of the Balinese culture like History, Religion etc. etc.
We felt very comfortable and safe with your way of driving…
Allthough we had to travel with a wheelchair, you managed to show us many places which were accessable for wheelchairs…

We had a wondeful time on Bali thanks to you…

Thanks again and look forward to meet you again on Bali !!!

Kind regards, Richard & Carola & Britt & Tess (Holland)
Henk & Marly – dinsdag 29 december 2009

Dear Daniel,

What a wonderful time we spent together on the beautiful isle of Bali, thanks to you being our guide and driver. You showed us ”your” island and gave us a perfect impression about daily life and culture of Bali.
As a licensed guide you came with suggestions for our tripsall and together with our own input you made it possible to see a great part of Bali in a relatively short time of 9 days.
Daniel, you take your job as a guide/driver very seriously and your safe way of driving in the hectic traffic of Bali gave us a relaxed feeling.
As we hope to visit Bali in the (near) future, Daniel Arianta
will be the one and only driver/guide.
So, Daniel… see you tomorrow…… (remember?).
Thanks again….. all the best!!!!
Henk & Marly

Jan en Joke – 2009-10-20 13:36:40

Daniel How are you? We would like to thank you for a job well done. We had the time of our life with you as a guide. Perfect service, good price and safe tours. We will recommend you to all our friends and family.You are also and excellent photographer. We will send you the pictures by email. Say hi to Wayan! He also did a very good job. Hope to hear from you soon. How’s your Dutch?Grin Jan en Joke
Walter – donderdag 24 september 2009

Dear Daniel,

Again we had a good time with you this year.

The big village cremation was very impressive…….(look at the pics)
Also we were very honoured to be invited at your new home.
Give our love to your wife and lovely daughter.

Walter and Lida
Jan & Yvonne – donderdag 24 september 2009

Dear reader and sweet Daniel,
With a litlle help from the webmaster (Walter) we got in contact with Daniel.
Meanwhile we are at home for a few days en still enjoy the thoughts about beautiful Bali.
Daniel showed showed us in 4 days the most beautiful spots off Bali. One day we also stayed over the night. (Singaradja)
Daniel is very social, lovin and “soft“ young men who knows Bali as the best.
It was for us also a great pleasure to be in the car with him in the very busy and sometimes dangerous traffic off Bali.
He has a very proffesional and calm driving style.
Daniel showed and told us a lot about the cultural spots and places off Bali.
For us, Bali was a dream vacation, and also because off the very special value he added.
Dear Daniel, Yvonne and me (Jan), wont forget you very fast.
We all laughed a lot and also had a lot off fun with you.
Daniel thank you very much for everything !!!!
A lot off love and give them our greetings at home.

Jan & Yvonne from Holland
Arjan en Patricia – woensdag 23 september 2009

Hello Daniel,

Just came home from our great vacation on Bali. The best time we had there, was the time you took us to show a lot of beautifull places. We really had a great time. We are recommanding you on a few sites as we told you. We want to come back already to the Island. And if we do, we hope you can show us a lot more beautifull places. And how is your Dutch speaking going on? Say hi to de pinguins!! (You know wat we mean by that). We gonna mis your humor.

Lost of Love Arjan and Patricia from Holland.
hans en Hester – 2009-08-27 13:24:26

Hi Daniel,
We want to thank one more time for the unforgetable time we have spend with You and our whole family during our stay in Bali from August 11th till 24th 2009.
We have seen most of the beautifull sites of Bali and we and our kids will return to Bali as soon as possible, as You know we didn’t see the dolphins because of the wind so next time we count on You to pick a windfree day for that trip.
We hope to see You again in beautifull Bali soon.
Also we want to give You, your wife Made and your doughter Putu our best regards and good luck with the birth of Made in a few months.

best regards,
Hans, Hester, Pascal (Putu) & Beata, Yael (Made) & Anne-claire and Nanette (Wajong)
Simon en Patricia – 2009-07-11 15:56:49

Hi Daniel,
How are you doing?
We are doing fine, but we are missing Bali a lot :S.
Some people we know are coming to Bali this summer holiday. We recommended you as a taxi driver for them. We hope that you find some time to drive them and to show them so many wonderfull places as you did when we where in Bali.
Best regards Simon and Patricia from Den Haag 😀
Mariska en Paul – 2009-07-03 09:03:08

Hi Daniel,
During our honeymoon from 8 till 28 th of june, we enjoyed your guidance and driving for 4 days. You showed us so much about Bali, Beautiful places, temples, rice teracces and so on. We now know you dont smoke cigars any more but we hope everyone from Holland will bring some boxes of tictac that you like so very much. I can recommend everybody to book him for one or more days. His price is fair and the quality of his driving and of his car are outstanding. He is funny and knows so much about Bali and the ceremonies. We wish you good luck ! Love and kisses Paul and Mariska.
André en Marion – maandag 18 mei 2009

Lovely Daniel,
Last 24 of april we make a tour with you around Ubud area for a whole day. It was a speciale day because this day we falling in love off the real Bali. They call it Bali virus. You help us to get that virus. Thanks and we will come back !!
Love and kisses,
André en Marion
Simon – 2009-05-16 13:35:02

Dear Daniel,

thank you for the spots you have showed us on Bali. It was very nice and safe to travel with you over the island in your Suzuki. Every spot you showed us was interesting and beautiful. We hope to come back to Bali to see the rest of Bali and maybe someday for honymoon.

Greetings and best luck to you, your wife and daughter.

Simon & Patricia (Holland, Den Haag)
Ruud & Patricia – maandag 20 april 2009

Hello Daniel,

Your the best, so kind en with lots of humor and fun we spend two days with you in Bali. You know so many interesting story’s to tell about Bali. The little things as the cold towels and bottels with water in your car is very nice, especially when its very hot.
We recommend everybody to call with Daniel when you are in Bali, you will enjoy the tour.

p.s. he likes filtersigars from Holland!

See you next time…..
Kind regards from Ruud en Patricia from Holland (Tilburg)

Peter – 2009-04-01 19:31:07

Hey Daniel,

Thanks for the great trips we had with you. All those places you showed us were so wonderfull. Great that we could be a part off that ceremonie. We realy felt Bali natives Wink
When we come bach next year we want you to show us all the rest !!!
Big hug !!!

P and A
jan scholtens – donderdag 11 december 2008

Hello Daniel, We thank you very much for the beautiful trips we made together, there is no driver in Bali who knows so much nice- and sometimes secret places, you bring us to the beautiful ricefields of Tabanan, the beautiful beach of lovina with the dolfines, trough the mountains of Tista( very safe driving) to Amed, the beautiful palace of Karangasem and the waterpalace.The typical old Bali village Tenganan. To the new very special safaripark , during lunch Lions look into your dish, there are even Komodo varanen.To the beautifull botanical gardens. The old city of Singaradja with the old harbor, with still a lot of VOC buildings. A lot of tempels , beautiful ceremonies. And you always knows a good, sometimes very special restaurant, fish in Jimbaran, sometimes typical local with nasi campur, but ask Daniel for frogleggs he brings you to Candi dassa.
Daniel thanks, you made our holliday special. See you soon
Pappa Jan dan Mamma Ria
To the typical old Bali village
Heleen en Lex – vrijdag 24 oktober 2008

Hello Daniel, We are planning to come to Bali again next january. We hope you can find some time to make some nice tours again as we did before for with you.
After all the years we visit Bali you can still surprise us with
some nice new tours Sampai jumpa di januari

Heleen en Lex
Lida – 2008-10-06 00:43:46

Hello Daniel
We had a wonderfull time in Bali….
Your trips were great and we shall never forget them…
Thanks en I hope to see you soon
Lida