Traditional tour

Tijdens deze tour ontdekken we het traditionele Bali. een perfecte dagtrip voor als u de eerste keer Bali bezoekt. Je bezoekt een voorstelling van de meest bekende dans van de Balinezen, bezoeken Ubud en omgeving, worden uitgenodigd op een koffieplantage, bezoeken de mooiste rijstvelden van Bali in Tegalalang en laten ons lichamelijk en geestelijk reinigen in een tempel met heilig water.

Barong dance

De Barong is een Balinese dans gebaseerd op het goede en het kwade. Het gegeven van goed en kwaad en dat het een niet zonder het ander kan bestaan is een belangrijk thema op Bali in zowel de religie als de mythologie. Een fascinerende dans die niet eindigt zoals de meeste sprookjes.

Na de voorstelling vertrekken we richting Ubud en omgeving, het groene culturele hart van Bali. Bezoek de kleurrijke markt, spot apen in het ” Scared Monkey Forrest” en zoek een lunch uit in een van de honderden eettentjes in het centrum. Stop bij een van de vele watervallen en ga op zoek naar verscholen, pittoreske dorpjes en luister onderweg ademloos naar Daniel die je alles verteld over het Balinese leven. Ubud en omgeving…..wedden dat je hier terug gaat komen voor een paar dagen?

Je bezoekt een koffieplantage en krijgt hier uitleg over allerlei verschillende planten die hier groeien. In een open natuurkeukentje met een houtoven, laat men zien hoe de verschillende planten gebruikt worden. Koffiebonen worden hier gepeld, gedroogd en gebrand. Aan het eind van de rondleiding beland je op het terras, dat half op palen is gebouwd tegen de klif van het ravijn. Hier heb je prachtige doorkijkjes door de toppen van de bomen. Je krijgt een koffie/ thee proefplankje met 10 verschillende soorten terwijl we je over het boomtoppen tuurt.

De rijstvelden van Tegalalang, zo’n 20 minuten rijden van Ubud. Niet de grootste maar (wordt gezegd) wel de mooiste rijstvelden van Bali. De felgroene rijstplantjes zijn in terrassen tegen de heuvels gebouwd en van boven heb je een prachtig uitzicht over de vallei en de mensen die daar aan het werk zijn. Blijf een tijdje kijken om te zien hoe de plantjes in de grond worden gezet of juist geoogst worden. Zoek een ingang en loop de paadjes in. trek wel schoenen aan en geen slippers want het kan hier glibberig zijn. Deze velden zijn prive bezit van lokale boeren. Je mar er gratis in om een kleine donatie wordt zeer gewaardeerd. Je hebt ze vast voorbij zien komen op het internet: de foto’s en filmpjes van allerlei schommels op Bali. Hier vind je een mooie boven de rijstvelden !

Tirta Empul

Na een kort tripje komt u aan bij Tirta Empul tempel wat kristal heldere stroom betekent. De tempel is gebouwd rond de heilige bron Tampak Siring. Natuurlijk heeft u een setje reserve kleding en een handdoek meegenomen dus kunt u deelnemen aan de zogenaamde Melukat ceremonie. Melukat betekent zelfreiniging in de Balinese taal en staat dan ook voor een zuiveringsritueel van het lichaam en geest. Voor Balinezen een belangrijke gebeurtenis.  Daniel zal u uitleggen wat de bedoeling is en helpen met het volgen van de verschillende stappen van de zuivering, zodat u herboren terugkeert naar uw hotel. Mocht het deze dag te druk zijn bij de tempel omdat er bijvoorbeeld een ceremonie gaande is, dan zal Daniel u adviseren om door te rijden naar de Sebatu tempel. Ook deze tempel heeft een  bron en heeft de mogelijkheid om een heilig bad te maken. Alles net wat kleinschaliger maar zeker niet minder indrukwekkend.

Na een dag vol indrukken brengt Daniel je weer naar je hotel.

Prijs dagtrip : 45,00 Pick up 08:30 Eind: We zien wel….