Trappen naar de hemel

Deze tour brengt je naar het oosten van Bali, weg van de drukte van het zuiden. Het is een authentiek en mystiek deel van Bali met een prachtig groen landschap gedomineerd door de vulkanen de Agung en de Batur. Prachtige tempels en paleizen, mooie stranden en de groenste rijstvelden. We bezoeken Blue Lagoon beach, de Lempuyang tempel en Tirta Gangga Royal Palace. Vanzelfsprekend stoppen we ook bij alle mooie uitzichten en vergezichten.

Na wat kilometers en mooie stops onderweg komen we aan bij een verborgen parel op Bali. Buiten dat het een mooi strand is, is dit ook één van de mooiste plekken op Bali om te snorkelen. Werkelijk adembenemend mooi! Prachtig gekleurd koraal en vele tropische vissen zitten vlak onder het wateroppervlak verscholen. Voor omgerekend 5 euro kun je bij het restaurant/barretje bij het strand een snorkel-setje huren. een heerlijk begin van je dag ! Natuurlijk kun je deze verborgen parel ook aan het einde van Blue Lagoon de dagtrip bezoeken.

Op de top van de berg Lempuyang op Bali staat de Pura Lempuyang Luhur, een van de oudste tempelsop Bali 1175 meter boven de zeespiegel. Tijdens deze tour neemt Daniel je mee naar deze heilige tempel die door lokale bewoners ‘Hemelpoort’ wordt genoemd. Bewonder deze heilige plaats evenals het panoramische uitzicht over Mount Agung, de hoogste vulkaan in Bali. Zoek #GatesofHeaven op Instagram en er verschijnen meer dan 15.000 foto’s van deze plek. Zelf een geweldige foto nemen? Tel de 1700 treden en je arriveert bij de ” poort naar de hemel”.

De naam van dit kleine plaatsje Tirtagangga betekent letterlijk ‘water van de Ganges’. De rivier de Ganges stroomt o.a. door India en is voor de hindoes een heilige rivier. Laat je hier onderdompelen in rust en koelte.

Tip: Wil je de dag helemaal compleet maken, ga dan eten bij Rendang Village Mahagiri. De beste rendang die je ooit zult een midden tussen de Sawa’s en een adembenemend uitzicht op de Mount Agung.

Prijs dagtrip 50,00 pickup: 07:00 uur