Authentic tour

Op deze dag wordt u om 08:30 opgehaald bij uw hotel en gaat we het echte authentieke Bali ontdekken. We brengen een bezoek aan de mooiste tempel van Bali de Tanah Lot, bezoeken eeuwen oude rijstvelden die op de werelderfgoedlijst van Uneso staan en komen erachter waarom het tempel complex van Ulun Danuh lijkt te zweven…… Tussendoor begeven we ons tussen de locale bevolking op de traditionele markt van Bedegul.

Tanah Lot tempel, uniek en mysterieus……

Tanah Lot Tempel. De meest bezochte plek op Bali maar met een reden. We zijn er vroeg en dus is het nog niet heel druk. Als het eb is kunnen we de tempel te voet bereiken en kun je de door de daar aanwezige priester laten zegenen met het heilige water uit de aanwezige bron. Met wat rijstkorrels op je voorhoofd kun je de tempel en omgeving verder ontdekken. Achter de tempel gaan veel fascinerende verhalen schuil die in de loop der tijden iv verschillende versies zijn doorverteld. Vandaag de dag wordt de tempel door de inwoners van Bali gebruikt te ere van de zeegoden. Rondom de tempel vind je veel grotten die door de beukende golven gevormd zijn. In deze grotten leven giftige zeeslangen die de tempel alm eeuwen beschermen. Houd er rekening mee dat je hier niet alleen bent omdat het best een toeristische plek is en een prachtig foto object. De commercie speelt hier ook best een rol. Toch mag je deze plek niet missen tijdens je bezoek aan Bali ! Maar let op: Het verhaal gaat dat op de dag een reusachtige zeeslang uit de branding opdoemt en de tempel ontdoet van de drukte en teruggeeft aan de zee en goden. Wees dus op je hoede……

Houd je camera maar alvast gereed want we rijden door naar de mooiste rijstvelden van Bali. Niet voor niets staan ze op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wandel door de frisgroene rijstvelden en geniet van het fantastische uitzicht. De naam alleen verklapt al dat dit een schitterende plek is, want de letterlijke betekenis van Jatiluwih is ‘really beautiful’. De bergen met toppen van soms wel 2.000 meter hoog geven het landschap nog net dat beetje extra. Voordeel is dat de gids hier goed de weg weet dus altijd een ingang vind waar het niet druk is. Ervaar de stilte en de sereniteit……

We rijden weer en komen onderweg van alles tegen. Voor Daniel heel gewoon maar voor jou misschien een openbaring. Geeft het aan bij Daniel, dan stopt hij om een kijkje te nemen. Vanzelfsprekend met uitleg !

We stoppen bij de markt van Bedegul. Hier koop je heerlijk vers, lokaal geteeld en soms een beetje vreemd fruit. Verder kun je hier van alles kopen. Chips, souvenirs, lokaal gemaakt snoep, maskers etc. Heerlijk om hier alvast je koffer te vullen om thuis de herinnering aan Bali levend te houden. Ga lekker rondstruinen zonder Daniel, doet hij even een bakkie. Je kan hem natuurlijk ook gewoon meevragen om bijvoorbeeld advies over de prijzen te krijgen. Maar wat is er nou leuker om zelf af te dingen 🙂 Na lekker op je gemak rondgekeken te hebben zal een heerlijk verse fruit smoothie best smaken !

Ulun Danu tempel

Als laatste bezoeken we vandaag de Ulun Danu tempel. De beeldschone tempel Ulun Danu Bratan ligt op een schiereilandje aan de oever van het heilige kratermeer Bratan. Doordat de tempel op 1200 meter hoogte ligt en wordt omsloten door verschillende bergen, is de temperatuur er heel aangenaam. Het wil nogal eens mistig zijn op deze hoogte, maar dat geeft een extra mysterieuze sfeer aan Ulun Danu. De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water. De tempel lijkt te zweven of drijft hij nu op het meer?

Na een mooie dag vol indrukken wordt je weer afgezet bij je hotel. Komen we onderweg nog iets tegen dan stoppen we natuurlijk, als je tenminste niet ingedut bent 😉

Prijs dagtrip : 50,00 euro (per auto, niet p.p.). Dit is exclusief lunch voor de gids en kleine toegangsprijzen en/of donaties bij de tempels. Binnen in een tempel is een sarong verplicht. Die heeft Daniel dan weer voor je.