Lovina tour ( 2 days )

Als je van ongerepte natuur, bergen, watervallen en een wat minder heet temperatuurtje houd, dan is het noorden van Bali zeker het bezoeken waard. En dat is wat we gaan doen, 2 dagen naar het noorden! Je wordt de eerste dag om 08;30 opgehaald en vertrekken in een rustig tempo richting het noorden. We brengen een bezoek aan de prachtige natuur van Belimbing, veren de tempel van de witte Boddha met een bezoek en laten ons spiritueel reinigen in de Holy Ho Springs. Verder stoppen we onderweg bij alles wat interessant is. De tweede dag gaan we dolfijnen spotten, bezoeken we een prachtige waterval en een (foto)hoogtepunt wordt een bezoek aan de Ulun Danuh tempel. Daarna zakken we weer af naar het zuiden via een andere route als de heenweg. Als het weer het toelaat rijden we door de bergen van Noord Bali.

Belimbing rice paddies

Belimbing natuur

De rijstvelden van Belimbing…Volgens velen de mooiste en meest ongerepte. In de buurt werkelijk schitterende natuur en gezonde berglucht. Koffie en cacaoplantages en typisch balinese dorpjes waar de kinderen je nog als een bezienswaardigheid zien. Tip: neem een zak uitdeel snoep mee en je veroorzaakt een geweldige oploop van de jeugd. Stiekem zie je ook wat volwassenen in de rij staan 😉 Het Bali van 30 jaar geleden achter je latend vervolgen we onze weg.

Witte Boeddha

Het Vihara Dharma Giri tempelcomplex is een prachtig complex met veel Boeddha’s. Het meest bekend is het echter vanwege de grote slapende witte Boeddha. Sarong om, schoenen uit en loop rond op je gemak door de indrukwekkende tempels. Je energielevel schiet ervan omhoog.

De Banjar hotsprings (Air Panas Banjar) licht in een tropische setting en er komen maar weinig toeristen. De locale Balinezen zul je hier wel vinden. Zijn drie baden zijn gebouw rond de natuurlijke heet water bron. De temperaturr is rond de 28 graden en rijk aan zwavel. Ok, het stinkt, maar heeft wel een geneeskrachtige werking. We komen er in de middag dus de kinderen zijn naar school. Je betaald een kleine toegangsprijs, legt je kleding in een kluisje en ga heerlijk ontspannen. Als je er genoeg van hebt kan je jezelf opfrissen onder de aanwezige douches. Je wilt tenslotte niet dat de auto van Daniel naar rotte eieren gaat ruiken 😉

Brahma Vihara Ashmara (Boeddhistische tempel)

Op Bali vind je tussen de 20 en 50 duizend hindoeïstische tempel. Als afsluiting van de dag brengen we een bezoek aan de grootste boeddhistische tempel van Bali. Deze tempel is een stuk rustiger dan de bovenstaand genoemde tempels, omdat dit niet in een erg toeristisch gebied ligt, wat erg fijn is. De tempel wordt vooral bezocht om te mediteren en dit kan in de vele meditatie ruimtes. Ook is het omringd met mooie tuinen en laat een miniatuur gemaakt beeld zien van de Borobudur in Java.

De eerste lange, vermoeiende maar geweldige dag is ten einde gekomen. Gelukkig hoeven we niet ver te rijden. We brengen je naar je hotel?homestay in Lovina. Ook Daniel slaapt ter plekke in een homestay zodat hij de volgende ochtend fris en uitgerust weer beschikbaar is. Als je in de avond vervoer nodig hebt om bijvoorbeeld de zonsondergang in Lovia te bekijken en/of voor restaurantbezoek, dan kan je vanzelfsprekend een beroep doen op Daniel. Na een goede nachtrust is het de volgende morgen weer heel vroeg op en gaan we de zee op om dolfijnen te spotten, bezoeken we een prachtige waterval en de Pura Ulun Danu tempel.

Ontdek hoe het is om naast zwemmende dolfijnen te varen en zie hoe ze elegant door de golven heen springen

De beeldschone tempel Ulun Danu Bratan ligt op een schiereilandje aan de oever van het heilige kratermeer Bratan. Doordat de tempel op 1200 meter hoogte ligt en wordt omsloten door verschillende bergen, is de temperatuur er heel aangenaam. Het wil nogal eens mistig zijn op deze hoogte, maar dat geeft een extra mysterieuze sfeer aan Ulun Danu. De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water. De tempel lijkt te zweven of drijft hij nu op het meer?

De waterval van Munduk is prachtig gelegen in de jungle. Om de waterval te bereiken moet u een wandeling maken door de jungle. Deze wandeltocht gaat naar beneden over dichtbegroeide paden en trappetjes. Vervolgens kunt u genieten van het naar beneden stortende water van de Munduk waterval. Via een plateau kunt u vlak bij de waterval komen.

Na een mooie dag vol indrukken en longen gevuld met frisse berglucht, wordt je weer afgezet bij je hotel. Komen we ond

erweg nog iets tegen dan stoppen we natuurlijk, als je tenminste niet ingedut bent 😉

Prijs dagtrip 50,00 per dag (100,00 2 dagen) plus 15,00 extra voor overnachting gids. (excl. lunch gids)

Hierbij komen nog wat kleine bedragen voor toegang tot een tempel, entree hotspring en de kosten voor uw eigen overnachting.