Ubud Tour

Ubud Tour

Ubud en omgeving, volgens vele de mooiste regio van Bali. We bezoeken vandaag de rijstvelden van Tegalalang. Niet de aller grootste maar wel de allermooiste. Natuurlijk blijven we niet in de auto maar volgen te voet de paden die ons de “paddy” in leiden. Neem een selfie voor het adembenoemde uitzicht of glimlach vriendelijk terug naar de lokale bevolking die aan het werk is. Natuurlijk nemen wij de “verborgen“ route en blijven we ver weg van de drukte.

Tegalalang

We bezoeken een traditionele Balinese plantage waar de geuren van kruidnagel, koffie en cacao elkaar afwisselen. Daniel legt u alles uit over de diversen processen en we laten ons de diverse soorten koffie en chocolade goed smaken. Voordat we verder rijden kunt u als u dit wilt producten in het winkeltje aanschaffen.

Koffieplantage

Na een kort tripje in de heerlijk koele comfortabele auto komt u aan bij Tirta Empul wat kristal heldere stroom betekent. De tempel is gebouwd rond de heilige bron Tampak Siring. Natuurlijk heeft u een setje reserve kleding en een handdoek meegenomen dus kunt u deelnemen aan de zogenaamde Melukat ceremonie. Melukat betekent zelfreiniging in de Balinese taal en staat dan ook voor een zuiveringsritueel van het lichaam en geest. Voor Balinezen een belangrijke gebeurtenis.  Daniel zal u uitleggen wat de bedoeling is en helpen met het volgen van de verschillende stappen van de zuivering, zodat u herboren terugkeert naar uw hotel. Mocht het deze dag te druk zijn bij de tempel omdat er bijvoorbeeld een ceremonie gaande is, dan zal Daniel u adviseren om door te rijden naar de Sebatu tempel. Ook deze tempel heeft een  bron en heeft de mogelijkheid om een heilig bad te maken. Alles net wat kleinschaliger maar zeker niet minder indrukwekkend.

Tirta Empul

Vermoeid maar met prachtige nieuwe indrukken, brengt Daniel u weer via een mooie route terug naar uw hotel. Of…wat is dat daar onderweg??  Toch maar even stoppen 🙂

Sebatu tempel

Ubud tour 10:00-18:00 Prijs 30,00 euro