Bali “traditional” tour

Traditioneel Bali tour

Tegalalang rijstvelden

Ubud en omgeving, volgens vele de mooiste regio van Bali. We bezoeken vandaag o.a. de rijstvelden van Tegalalang. Niet de aller grootste maar wel de allermooiste. Natuurlijk blijven we niet in de auto maar volgen te voet de paden die ons de “paddy” in leiden. Neem een selfie voor het adembenemende uitzicht of glimlach vriendelijk terug naar de lokale bevolking die aan het werk is. Natuurlijk nemen wij de “verborgen“ route en blijven we ver weg van de drukte.

Tegalalang

Rijstvelden

Aan het werk

Koffie en specerijen plantage

We bezoeken een traditionele Balinese plantage waar de geuren van kruidnagel, koffie en cacao elkaar afwisselen. Daniel legt u alles uit over de diversen processen en we laten ons de diverse soorten koffie en chocolade goed smaken. Voordat we verder rijden kunt u als u dit wilt producten in het winkeltje aanschaffen.

Koffieplantage

Tirta Empul holi spring tempel

Na een kort tripje in de heerlijk koele comfortabele auto komt u aan bij Tirta Empul wat kristal heldere stroom betekent. De tempel is gebouwd rond de heilige bron Tampak Siring. Natuurlijk heeft u een setje reserve kleding en een handdoek meegenomen dus kunt u deelnemen aan de zogenaamde Melukat ceremonie. Melukat betekent zelfreiniging in de Balinese taal en staat dan ook voor een zuiveringsritueel van het lichaam en geest. Voor Balinezen een belangrijke gebeurtenis.  Daniel zal u uitleggen wat de bedoeling is en helpen met het volgen van de verschillende stappen van de zuivering, zodat u herboren terugkeert naar uw hotel. Mocht het deze dag te druk zijn bij de tempel omdat er bijvoorbeeld een ceremonie gaande is, dan zal Daniel u adviseren om door te rijden naar de Sebatu tempel. Ook deze tempel heeft een  bron en heeft de mogelijkheid om een heilig bad te maken. Alles net wat kleinschaliger maar zeker niet minder indrukwekkend.

Tirta Empul

Traditioneel Balinees huis

Barong en Keris dans

Barong Dance en Keris Dance is een van de Balinese dansen die verhalen vertellen over de strijd tussen goed en kwaad vertelt.  De maskers van Barong en Rangda worden als heilige voorwerpen beschouwd, en voordat ze naar buiten worden gebracht, moet er een priester aanwezig zijn om zegeningen aan te bieden door ze te besprenkelen met heilig water van de berg Agung, en er moeten offers worden gebracht.

Barong dans

Barong dans

Vermoeid maar met prachtige nieuwe indrukken, brengt Daniel u weer via een mooie route terug naar uw hotel. Of…wat is dat daar onderweg??  Toch maar even stoppen 🙂

Fotostop uitzicht

Bali “traditional” tour 08:30-18:00 Prijs 45,00 euro (prijs is excl. toegangsprijzen en kleine donatie voor bezoek aan een traditioneel Balinees huis)