Een pakket voor Bali…(hulp voor de allerarmste op Bali ten tijde van Covid-19)

Het zijn rare tijden. We blijven zoveel mogelijk binnen, ontmoeten nauwelijks familie en/of vrienden en aan vakantie denken we nauwelijks nog. Gelukkig hebben de meeste van ons nog wel een inkomen en kunnen we eten en drinken wat we willen……

He anders is dit op Bali. Het sociale vangnet voor de inwoners kennen ze daar niet en geen werk is geen gewoon geen inkomen. Geen inkomen is dus vaak geen of minder eten en voor kleine extraatjes zoals een zakje snoep of een speelgoedje voor de kinderen is helemaal geen ruimte.

Dit geld ook voor alle gidsen/chauffeurs op Bali die helemaal niets te doen hebben vanwege het wegvallen van het toerisme. Als je geluk hebt heb je je de afgelopen jaren leuk werk gehad en heb je wat roepia`s opzij kunnen leggen of is je schuurtje gevuld met rijst.

Zo ook voor mijn gids Made Arianta (Daniel). Velen van ons zullen hem kennen en zijn een keer met hem op pad geweest. Zo niet dan misschien wel met een van zijn vrienden, Noyman, Gung, Ketut, Wayan of Gusthi, waar ik ook de tripjes voor regel. Ze kunnen allemaal nog net het hoofd boven water houden en klagen dan ook niet. Toch is het me opgevallen dat ze allemaal wel familieleden hebben in achteraf gelegen dorpjes op kampongs waar nooit iemand komt. Ze doen hun best om geheel volgens Balinese traditie, hun te helpen om de dagelijkse benodigdheden te kunnen kopen.

Het was het dan ook niet vreemd  toen ik Daniel wat geld stuurde om toch iets extra`s te doen samen met zijn vrouw en kinderen , hij vroeg of hij dit ook mocht besteden aan andere die niets te besteden hebben en het zeer zwaar hebben.

Dit bracht mij op het idee om alle klanten die ooit met Daniel, of de andere uit mijn groepje, op pad zijn geweest te benaderen, of ze misschien een kleine bijdrage over zouden hebben om deze families met een klein bedrag te steunen zodat Daniel wat pakketten kan kopen om in hun dagelijkse behoefte te kunnen voorzien. Zoals ik al had verwacht wilde Daniel dit eerst niet. Hij is niet zo van het bedelen….Toch hem kunnen overtuigen omdat ik hem heb gezegd dat met meer geld hij meer andere kan helpen !

Hoe wil ik het nu doen? Ik ga het niet moeilijker maken als het is. Geen stichting, geen aparte bankrekening of iets dergelijks. Gewoon in goed vertrouwen. Ken je Daniel of een van de andere gidsen en wil je helpen? Stuur me een PM. Ik zorg ervoor dat het geld bij een goede Nederlandse vriend op Bali terecht komt. Daniel kan het dan bij hen contant ophalen. Daniel zorgt ervoor dat hij er pakketten voor koopt zoals je kunt zien op de foto. Vanzelfsprekend meld ik Daniel van wie het komt en zal hij je persoonlijk een bedankje mailen. Hij heeft toch tijd zat nu 😉

Foto`s van het uitreiken van ieder pakket of andere hulp zal ik op onze website plaatsen                                    

Aangezien ik niet alle emailadressen heb bewaard van de vele klanten die met hen op pad geweest zijn de afgelopen jaren, hoop ik dat de actie hier op 100 % vrienden van Bali mag blijven staan.

Ik ben me ervan bewust dat we niet iedereen op Bali kunnen helpen en dat er nog heel veel andere gidsen zijn met dezelfde problemen. Als het voor ons lukt om toch heel veel families te helpen waar het echt hard nodig is ,zijn we al tevreden.

Ken je mij, Daniel of een van de andere gidsen niet en wil je toch helpen? Stuur me dan ook gewoon een pm. Ik weet zeker dat als je weer eens op Bali bent Daniel, Nyoman, Gung, Wayan of Gusthi graag iets voor jouw wil betekenen.

Alvast super bedankt !!

Daniel en Walter.

Update actie 04-05-2020 :

We zitten inmiddels ruim boven de 1000,00 euro dankzij de gulle giften van :

Jan en Ria Molenberg, Patricia en Hans van de sterren, Familie de Pater, Martin Nieuwenhuize, Karin en Sophie Menk, Yvonne den Braber, Bart Tangermann, Thea van de Geest, Fam. Duits, Dane en Marianne Clark, Margaret wildschut en familie, Fam. Schaap, Arie Verweij, Evert en Celesta Elsendoorn, Jonneke den Boer, Ingrid en René Ruisch, Daisy en Paul van Dijk, Carin van Kan, Diana de Vries, Niels en Michelle, Personeel Brouw café de Molen Bodegraven, Kees Boon, Claudia Verbist, Karin de Jager, Jolanda van der Haven, Tonny Groenendijk, Eric-Jan van der Haven en……

Update 11-05-2020 :

Wederom vele pakketten uitgedeeld door de gidsen op de plaatsen waar de nood het hoogst is ! (zie foto`s) Uw gift blijft welkom en zorgt ervoor dat we meer mensen kunnen blijven helpen. Voor een bijdrage mail me wlmess@live en ik zorg dat het via de gidsen bij de juiste hulpbehoevende terecht komt !