De ” heaven” Bali tour

De “Heaven” Bali Tour”. Deze naam is eigenlijk alles zeggend… Tijdens deze tour bezoeken we de Lempuyang tempel met de beroemde “poort” naar de “hemel”, gaan we verder naar Tirta Gangga wat letterlijk “water uit de Gangges” betekend, de heilige rivier die door India stroomt. Na deze twee indrukwekkende bezoekjes sluiten we dag relax af aan de “Hidden Beach” , een verborgen en geheime lagune in oost Bali.

Lempuyang tempel

De tempel ligt op de helling van de berg Lempuyang en kijkt uit over het prachtige Agungvulkaanlandschap . Penataran Agung Lempuyang Temple is een enorm tempelcomplex dat op ieders bucketlist zou moeten staan. In totaal zijn er zeven tempels met een oplopende trap om bij de volgende tempel te komen. De Lempuyang-tempel, versierd door een kolossale hindoepoort, garandeert prachtige foto’s met een adembenemende achtergrond. De tempel is een van de heilige plaatsen op Bali.

De locatie is verrweg van het toerisme en gebouwd op 2.000 meter boven zeeniveau. Bovendien heeft de tempel een mooi uitzicht op de bergen en heeft een zeer rustgevende ambiance. Vermoedelijk de eerste en oudste tempel op Bali. De Penataran Agung Lempuyang-tempel speelt een belangrijke rol in de cultuur en religie van Bali. Het heiligdom is gebouwd tijdens het hindoe-boeddhistische tijdperk op het eiland. Een ‘must see” tijdens uw bezoek aan Bali !

Tirta Gangga

Er zijn duizenden tempels op Bali en een van de meest sierlijke tempels op Bali is de watertempel, Tirta Gangga De watertuinen waren ooit een voormalig koninklijk paleis en liggen in de oostelijke hooglanden van Bali in het dorp Ababi op de helling van de berg Agung. Reuzen koikarpers cirkelen om je heen terwijl je over de watertrappen springt als een kikker die op waterlelies springt. Het voelt alsof je over water loopt terwijl je van stap naar stap gaat terwijl een prachtige verzameling stenen sculpturen met mythische wezens toekijkt.

Het water van Tirta Gangga Water Palace is altijd als heilig beschouwd en wordt regelmatig gebruikt voor religieuze tempelceremonies. Met belangrijke feestdagen is Tirta Gangga Water Palace de bestemming van kleurrijke processies met offergaven, paraplu’s, vlaggen en andere eerbetoon. Onder leiding van de plaatselijke tempelpriesters worden ceremonies gehouden, begeleid door gezangen en de muziek van de ‘Baleganjur’, een gamelan-gonggroep van kleine gongs waarbij elke muzikant een specifieke, andere toon op de toonladder aanslaat, die allemaal opgaan in harmonie.

Blue Lagoon

lBue Lagoon Beach ‘is een van de afgelegen stranden op het eiland Oost-Bali en wordt een ondergedompeld paradijs genoemd, het water is warm en daarom is het waterleven overvloedig. Het strand ligt net ten noordoosten van het grootste strand van ‘Padangbai’ en wordt aan elke kant omringd door weelderig groene en rotsachtige heuvels. Hier kun je een plek kiezen om te zonnebaden direct aan het zand of, als je wilt, een plek in de schaduw kiezen, want de hele rand van het strand is omzoomd met palmbomen. Je zult ook inheemse ‘warung’-eetstalletjes tegenkomen die koude dranken en snacks verkopen, terwijl sommige anderen ook dienst doen als verhuur locaties waar je je snorkels en vinnen kunt krijgen. Je zult koraal op slechts een paar meter van de kust zien, waardoor het heel eenvoudig is om snel te snorkelen voor echt iedereen. Dit is echt een wonder van een verborgen paradijs voor degenen die  een sprookjesachtig en verborgen strand zoeken met zijn blauwe water en witte zand!

Vanzelfsprekend stoppen we onderweg desgewenst bij alle mooie plekjes die we tegenkomen.

Heaven Bali Tour Vertrek 07:00/Prijs 50,00 (max 5 pers.)